Keşfet

50*50*40h Nano

ardab

Yeni Üye
Ad Soyad
Arda Balcı
İyi akşamlar arkadaşlar;

Kısa özet ile akvaryum kurulumu 1 ay önce yapıldı. Silikonun sızdırması sonucunda akvaryumun kurulumundan 2 gün sonra büyük plastiklerde devam etmek zorunda kaldım. Ardından yapıştırma işlemi yenilendi ve tekrardan akvaryum doldu.

Akvaryum 50-50-40h boylarında, arkadan 3 bölmeye sahip. Jabeo WP-10 dalga motoru sayesinde çok iyi bir dalga simulasyonuna sahibim. Aydınlatmam Zetlight Nano ve yakında eklenecek olan MarineReef Par20 ledler. Bubble Magus Nac-QQ protein skimmerim sesli de olsa çok performanslı çalışıyor. Akvaryumda yaklaşık 12kg kadar kum var, bunun 9 kilosu canlı kum, geriye kalanı ise ölü kumdan oluşmakta; 4kg kadar ise kayam mevcut. Akvaryumdaki kayalarımın büyük çoğunluğu ölü kayadan oluştuğu için diatom sürecim çok geç (şimdi şimdi) başladı. Fakat akvaryum yaklaşık 3 haftadır sirküle olmaktadır. 

Akvaryuma 3 gün önce 1 purple dottyback, 1 bicolour blenny, 1 small leather coral ve 1 polip kayası ekledim. Polip haricinde herşey yolunda gitmekte. Polipler ise sağlıklı dursalar dahi açılma oranları 70% gibi bir oranda. 

Diatomun geçmesi için -biraz geç de olsa- İzmire haftaya gittiğimde alacağım bioptim ekleyerek, ve rowa phos alarak fosfatı ve nitrit/nitratı minimum tutmayı planlıyorum. Tabii ki bu süreçte su değişimleri devam edecek. 

Ekli dosyayı görüntüle 40842

Ekli dosyayı görüntüle 40841

Ekli dosyayı görüntüle 40843

Ekli dosyayı görüntüle 40844

Ekli dosyayı görüntüle 40845

Ekli dosyayı görüntüle 40846

Sağlıkla sürmesi dileklerimle gayet güzel görünüyor

izmir'e gittiğinizde bioptim mi biodiges mi alacaksınız sanırım yanlış yazdınız siz bakteri kültürü alacaktınız hatırladığım biodiges di 

bir de şu anda fosfat veya nitrat problemi yokken bir medya eklemeyin derim ben medyaları alın elinizde bulunsun gerekli zamanda müdahale için saklarsınız

keyifli hobiler

Sağlıkla sürmesi dileklerimle gayet güzel görünüyor

izmir'e gittiğinizde bioptim mi biodiges mi alacaksınız sanırım yanlış yazdınız siz bakteri kültürü alacaktınız hatırladığım biodiges di 

bir de şu anda fosfat veya nitrat problemi yokken bir medya eklemeyin derim ben medyaları alın elinizde bulunsun gerekli zamanda müdahale için saklarsınız

keyifli hobiler
Hakan Bey selamlar,

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. 

Haklısınız Biodigest alacağım, iş yorgunluğu yanlış yazmışım. Gerekli malzemeleri İzmirden temin edeceğim, dediğiniz gibi zamanı geldiğinde kullanırım. 

Elinize ve Emeğinize Sağlık Arda Bey. Maşallah, güzel bir Nano olacak. 

Fosfat İçin aşağıdaki fotoda görülen filtre malzemesinden de kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Çorap içerisinde akışın bol olduğu yerde bulundurmanız yeterli. Sağdaki gibi sarımsı-açık kahve rengi aldığında yeniler, bu şekilde fosfatı kontrollü olarak minimize edebilirsiniz. 

20140925_114313-jpg.18811

İyi günlerde olsun

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba arkadaşlar,

Fosfat için filtre malzemesini İzmire geldiğimde (2 aralık) halledeceğim. Canlılar şimdilik iyi duruyor, keyifleri yerinde. Diatom biraz agresif gidiyor olsa da sürecin bir getirisi olduğundan şimdilik birşey yapmayacağım. Bu haftasonu 10-15lt kadar su değişimi planlıyorum. İzmir dönüşünde akvaryuma 2 küçük palyaço (Ocellaris) ve bir leather yada polip daha eklemeyi planlıyorum.

Buda akvaryumdaki polip. Dürüst olmak gerekirse renkleri ile biraz oynadım, fakat (atabilirsem) bir başka fotoğrafta gözle gördüğüm gibidir.

İyi seyirler...

Ekli dosyayı görüntüle 40887

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba arkadaşlar, 

Yeni fotoğraflar yüklemek istiyorum fakat max total size 1.03MB diyor fotoğraf yüklemek istediğimde...Bu sorun nasıl çözülür? 

Merhaba arkadaşlar, 

Yeni fotoğraflar yüklemek istiyorum fakat max total size 1.03MB diyor fotoğraf yüklemek istediğimde...Bu sorun nasıl çözülür? 
Arda Bey merhaba,

Hesabınıza girip eski yüklediğiniz fotoğrafların bir kısmını silerek yer açmanız gerekli. Zira her üye için belirlenmiş bir hacim var (yanlış hatırlamıyorsam 20Mb civarı). 

İyi geceler. 

Feza Hokkacı 

Arda Bey merhaba,

Hesabınıza girip eski yüklediğiniz fotoğrafların bir kısmını silerek yer açmanız gerekli. Zira her üye için belirlenmiş bir hacim var (yanlış hatırlamıyorsam 20Mb civarı). 

İyi geceler. 

Feza Hokkacı 
Çok teşekkür ederim :)

2omYNe.png

Merhaba arkadaşlar,

Akvaruyma 2 küçük (2-3cm) A.ocellaris ve bir adet mandarin eklenmiştir. Diatom süreci sanıyorum ki yavaşladı. Kumların üzerinden kaybolmaya başladı kahverengilikler. Bu arada mandarin'e dottyback biraz saldırsa da, sanırım zamanla anlaşacaklar ! Umarım... :)

HHPXue.png

qLUwYw.png

IKUm3P.png
r03UXL.png

Arda Bey merhaba,

Mandarin ne ile besleniyor? 

İyi günler. 

Zoa çok güzelmiş abi maşallah ilerleyen günlerde fraglarınızı görürüz inşallah [emoji4]

Xperia

Arda Bey merhaba,

Mandarin ne ile besleniyor? 

İyi günler. 
Brain shrimp yavruları ile :) Akvaryumcu alıştırmış sağolsun. Akvaryumumun tam anlamı ile oturmuş olmadığını bende farkındayım, çok fazla pod olmadığını da; fakat artemia çıkartmak çok zor olmadığından onunla besleyeceğim. Ayrıca, şimdi bile akvaryumda gezinip heryeri tırtıklıyor kerata :)  

Zoa çok güzelmiş abi maşallah ilerleyen günlerde fraglarınızı görürüz inşallah
emoji4.png

Xperia

Çok teşekkür ederim ! :) Umarım zamanla yayılırlar akvaryuma.

Merhabalar 

Dottyback  mandarin e pod ve artemiya konusunda zaman içersinde şans tanımayacak sakin ve gezinerek yem arıyışında olan mandarin  zaman içersinde zayıflayabilir bu belirtileri gördüğünüz zaman mandarin i çıkarmanızı öneririm pod açısından fazlaca alanı ve hakimiyeti olmayan bir nano tank içersinde pod popülasyonnunun çoğunu Dottyback zaten tüketecektir artemiya ise ilk çıktığı zamandan 3 gün içersinde protein açısından zengindir buda kenderini yaşam döngüsüne devam edebilmek adına doğal bir sürec diyelim yani günlük artemiya çıkarmak lazım veya plankton vs..ile artemiya besleyip artemiya güçlendirmek gerekir ki zaten üretmek değil beslemek ve büyütmek zordur ve meşakatli bir iştir 

Hevesinizi asla kırmak istemem sadece Dikkatli olun gözlemleyin diye yazmak istedim 

Keyifli hobiler 

Merhabalar 

Dottyback  mandarin e pod ve artemiya konusunda zaman içersinde şans tanımayacak sakin ve gezinerek yem arıyışında olan mandarin  zaman içersinde zayıflayabilir bu belirtileri gördüğünüz zaman mandarin i çıkarmanızı öneririm pod açısından fazlaca alanı ve hakimiyeti olmayan bir nano tank içersinde pod popülasyonnunun çoğunu Dottyback zaten tüketecektir artemiya ise ilk çıktığı zamandan 3 gün içersinde protein açısından zengindir buda kenderini yaşam döngüsüne devam edebilmek adına doğal bir sürec diyelim yani günlük artemiya çıkarmak lazım veya plankton vs..ile artemiya besleyip artemiya güçlendirmek gerekir ki zaten üretmek değil beslemek ve büyütmek zordur ve meşakatli bir iştir 

Hevesinizi asla kırmak istemem sadece Dikkatli olun gözlemleyin diye yazmak istedim 

Keyifli hobiler 
Çok haklısınız Hakan bey, söylediklerinizi dikkate alacağım. 2 hafta içerisinde Manchester'a yolculuğum var mezuniyetim için; gitmişken oradan canlı copepode alabilirim, sonrasında kültürü sürdürülebiliyormuş. 

Yurt dışına çıkacaksanız özellikle bulabilirseniz link veriyorum

ayrıca yunanistan dan bir forum ve instagram üzerinden tanıştığım george ve onun önerisi olan bir ürün bu; youtube linkini de yüklüyorum

1 saat önce, yoshii said:

Yurt dışına çıkacaksanız özellikle bulabilirseniz link veriyorum

ayrıca yunanistan dan bir forum ve instagram üzerinden tanıştığım george ve onun önerisi olan bir ürün bu; youtube linkini de yüklüyorum

Teşekkür ederim, bende İngiltere sitelerini araştırıyorum, fakat markayı not aldım gittiğimde bakacağım.

Bu arada yeni birkaç fotoğraf atayım;

j2jYNC.jpg
dn1nG6.jpg
9cPp2N.jpg

:thumbsup:

Konu görüntüleyen kullanıcılar