Keşfet

50*50*40h Nano

Herkese iyi günler dilerim,

5 ay gibi bir süreden sonra son gelişmeleri aktarmak istiyorum.

Akvaryum genel anlamda stabil ilerlemekte. Fosfat değeri 0'a yakın ve Nitratım 20mg/l'den yukarıya çıkmıyor. Mandarini yem sıkıntısından geri verdim ve yenile bir carpet anemone aldım. Ocellarislerimin carpeti host edinmesini beklerken onlar halen leather coral ile mutlular...Bildiğiniz bir trik var mıdır host edinmesi için ?

Ekli dosyayı görüntüle 43765

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arda Bey merhaba,

Leather'i çıkartmak bir çözüm olabilir belki ama bildiğim kadarı ile Ocellaris doğada da Carpet'i host edinmiyor. Carpet için Percula ya da Clarki olabilir. 

İyi günler. 

Arda Bey merhaba,

Leather'i çıkartmak bir çözüm olabilir belki ama bildiğim kadarı ile Ocellaris doğada da Carpet'i host edinmiyor. Carpet için Percula ya da Clarki olabilir. 

İyi günler. 
Feza Bey merhabalar,

Bilgi için teşekkür ederim. Benimde araştırmalarımda doğada ocellarislerin sadece bir tane anemonu host edindiği yazıyor, fakat captive şartlarda carpet dahil 3-4 anemonu host edinebiliyorlar. Açıkcası leather'i çok fazla rahatsız etmek istemiyorum. Yabancı sitelerde anemonu ve palyaçoları güçük bir yavruluğa alıp biraz süre verilebileceği yazıyor, fakat bunun da biraz riskli ve uğraşlı olacağını düşünüyorum. Carpet çok güzel bir canlı, host edinmeseler bile sanırım akvaryumda bırakacağım.

2d1lkj9.png

zo704y.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba kayalarınızı birazdaha toparlayın tortu çok olucak sanırım

merhaba kayalarınızı birazdaha toparlayın tortu çok olucak sanırım
Harun bey merhabalar, 

Akvaryumda çok fazla kaya bulunmamakla birlikte, sanırım ne kadar da iyi dalga motorları kullansak elbet tortu kalacaktır. Söylediğinizde haklısınız ama şimdilik bir sıkıntı yaşatmadı bana. 

Ada şeklinde yapsanız hoş olmazmı

Arkadaşlar herkese merhabalar,

Bu aralar akvaryumla ilgili biraz sıkıntı yaşamaktayım ve yardımınıza ihtiyacım vardır. 

Akvaryumda yaşadığım sıkıntının birincisi kayalar ve 1 haftayı aşkındır kapalı olan leather coral üzerinde oluşan kahverengi/sarı kaygan görünümlü örtü. Bildiğim kadarıyla fosfat buna neden olmaktadır fakat akvaryumda RowaPhos kullanmaktayım ve fosfat değerim testlerde 0 veya okunamaz halde çıkmaktadır. Salifert nitrat testi 0.50ppm, Ca 365, kH 7.3, Mg ise 1275 çıkmıştır. Ayrıca pH biraz düşük olup 7.8'dir. pH ve kH değerlerini yükseltmek için akvaryuma yavaş yavaş katkı koymaya başladım (Reeflowers balling set). Fotoğraflardan daha iyi yorum yapacaksınızdır. 

İkinci büyük sorunum ise bubble tip anemon'um nedense uzun süredir hiç mutlu görünmüyor. Işıktan kaçıyor ve hep küçük halde. Akvaryumdaki ısı 25.5, tuzluluk ise 1.025 değerlerinde. Bir hafta sonra Teco TR150 ile sıcaklığı sabit tutacağım. 

Son olarak, akvaryum suyunda Bubble magus nacqq'dan gelen microbubble'lar var ve çok canımı sıkmakta. Akvaryum suyu hiç tam anlamıyla tertemiz görünmüyor. 

(akvaryumda BB nacqq ve rowaphos dışında bir filtreleme bulunmuyor).

Yorumlarınızı bekliyorum;

Teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 45458

Ekli dosyayı görüntüle 45459

Ekli dosyayı görüntüle 45460

Ekli dosyayı görüntüle 45461

Anemonu cıkartın bir an once hic iyi gozukmuyor

Konu görüntüleyen kullanıcılar