Merhabalar,
Yaklaşık 1.5 yıldır sessizce takip ettiğim forumda artık akvaryum kurulumu yaparak aranızdayım. İnşallah benim için devamlı ve keyifli bir hobi haline gelir.
1-2 gün önce kurduğum akvaryumun ekipman bilgileri şöyle;
65x50x45h ana tank , 60x40x45h sump (yaklaşık 25 lt lik bölümü ro su ekleme)
curve 5 ps
newjet1200 kafa motoru
newajet 2.7 dalga motoru
aquareef x50 armatur
eheim 200w ısıtıcı
rocihazı
Dün itibariyle akvaryumu yeteri kadar suyla doldurup ara ara tuz ekledim ve 1025 e ayarladım. Bugün kumunu ekledim , su resimdeki gibi bulanık oldu. Bulanıklık geçince kayaları ekleyip bakteri kültürü gireceğim.O zaman tekrar foto eklerim inşallah. Ancak bir sorunum var : Kafa motorundan "nnnnnn" şeklinde rahatsız edici bir ses geliyor. Altına sünger koydum , ucuna yumuşak hortum bağladım olmadı. Bu şekilde ses çıkarması normalmidir? Yardım ve önerilerinizi rica ediyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 40764
Ekli dosyayı görüntüle 40763
Ekli dosyayı görüntüle 40762
Yaklaşık 1.5 yıldır sessizce takip ettiğim forumda artık akvaryum kurulumu yaparak aranızdayım. İnşallah benim için devamlı ve keyifli bir hobi haline gelir.
1-2 gün önce kurduğum akvaryumun ekipman bilgileri şöyle;
65x50x45h ana tank , 60x40x45h sump (yaklaşık 25 lt lik bölümü ro su ekleme)
curve 5 ps
newjet1200 kafa motoru
newajet 2.7 dalga motoru
aquareef x50 armatur
eheim 200w ısıtıcı
rocihazı
Dün itibariyle akvaryumu yeteri kadar suyla doldurup ara ara tuz ekledim ve 1025 e ayarladım. Bugün kumunu ekledim , su resimdeki gibi bulanık oldu. Bulanıklık geçince kayaları ekleyip bakteri kültürü gireceğim.O zaman tekrar foto eklerim inşallah. Ancak bir sorunum var : Kafa motorundan "nnnnnn" şeklinde rahatsız edici bir ses geliyor. Altına sünger koydum , ucuna yumuşak hortum bağladım olmadı. Bu şekilde ses çıkarması normalmidir? Yardım ve önerilerinizi rica ediyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 40764
Ekli dosyayı görüntüle 40763
Ekli dosyayı görüntüle 40762