Keşfet

65x50x45h Bismillah

icaydogan

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail
Merhabalar,

Yaklaşık 1.5 yıldır sessizce takip ettiğim forumda artık akvaryum kurulumu yaparak aranızdayım. İnşallah benim için devamlı ve keyifli bir hobi haline gelir.

1-2 gün önce kurduğum akvaryumun ekipman bilgileri şöyle;

65x50x45h ana tank , 60x40x45h sump (yaklaşık 25 lt lik bölümü ro su ekleme)

curve 5 ps

newjet1200 kafa motoru

newajet 2.7 dalga motoru

aquareef x50 armatur

eheim 200w ısıtıcı

rocihazı

Dün itibariyle akvaryumu yeteri kadar suyla doldurup ara ara tuz ekledim ve 1025 e ayarladım. Bugün kumunu ekledim , su resimdeki gibi bulanık oldu. Bulanıklık geçince kayaları ekleyip bakteri kültürü gireceğim.O zaman tekrar foto eklerim inşallah. Ancak bir sorunum var : Kafa motorundan "nnnnnn" şeklinde rahatsız edici bir ses geliyor. Altına sünger koydum , ucuna yumuşak hortum bağladım olmadı. Bu şekilde ses çıkarması normalmidir? Yardım ve önerilerinizi rica ediyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 40764

Ekli dosyayı görüntüle 40763

Ekli dosyayı görüntüle 40762

Öncelikle hayırlı olsun yeni kurulumun İsmail abi , ses normal  abi newjetler biraz wınlama yapar fakat 1200 daha çok reaktör kullanımı için uygun min . 1500-2000 litrelik bir bir kafa motoru öneririm , durgun geri dönüşüm zamanla suyu bozar yukarı basışta kaybedeceği debiyi de hesaplamak lazım.

Hayırlı olsun İsmail Bey, tank ve mobilya şık duruyor,Kadir Bey'in değindiği gibi NewJet 2300 daha iyi olur, tahminimce 120-130cm'e basacak.

Teşekkürler İlker Bey 

Su basış yüksekliği 120 cm. İlk olarak ses sorununu çözmeye çalışacağım. Sonrasında daha güçlü belki başka daha sessiz bir marka tercih edebilirim.

Tank guzel hayırlı olsun. Kazasız belasız günler dileriz :) takipteyim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kuruluma devam.. Birkaç gün önce kayaları su ile temizleyip akvaryuma ekledim ancak temizliği suyu kaynatmadan yaptım. Kayaları suya koyunca su neredeyse akvaryum görünmeyecek şekilde sarardı. Sonra açılmaya başladı.Tabi kum üzerinde kayalardan dökülen tortu vb. mevcut. PS toplamasını da görebilirsiniz.Resimleri de ekledim ancak yansımadan dolayı çok net çıkmadı. Sararmayı gidermek için dün akşam aktif karbon ekledim sump bölümüne.Su berraklaşmadığı için bende henüz aydınlatmayı çalıştırmadım. Bu arada bakteri kültürüde giriyorum aquaforest bio s almıştım damla şeklinde.Şu aşamada neler yapabililirim?

Ekli dosyayı görüntüle 40851

Ekli dosyayı görüntüle 40852

Ekli dosyayı görüntüle 40853

Hayırlı olsun öncelikle....

şu aşamada bir flitre çorabı kullanmanızı öneririm gün aşırı çıkarıp temizleyin faydası olacaktır

bakteri girişi yapmaya başladığınız zaman aydınlatmayı da aktif hale getirin en azından 6 saat yansın

dalga motorlarını da çalıştırıp içeride akıntısız yer kalmayacak şekilde bir akıntı oluşsun böylece uçuşan pislikler filtre çorabına gider 

iç akıntı öneli ps in verimi içerideki akıntıyla doğru orantılıdır.

keyifli hobiler

Hayırlı olsun öncelikle....

şu aşamada bir flitre çorabı kullanmanızı öneririm gün aşırı çıkarıp temizleyin faydası olacaktır

bakteri girişi yapmaya başladığınız zaman aydınlatmayı da aktif hale getirin en azından 6 saat yansın

dalga motorlarını da çalıştırıp içeride akıntısız yer kalmayacak şekilde bir akıntı oluşsun böylece uçuşan pislikler filtre çorabına gider 

iç akıntı öneli ps in verimi içerideki akıntıyla doğru orantılıdır.

keyifli hobiler
Cevabınız için teşekkür ederim. Şu an d.motoru da dahil o.ü. aydınlatma hariç sistem tamamiyle çalışıyor. Eve geçince aydınlatma yida calistiririm. D.motoru dipteki kumu kaldiriyor ancak partikuller kum üzerinde sabit. D.motoru yukarı doğru konumlandi. Birde b.kültürü girince ps kapatmalimiyim?

Kalan partikülleri kumu kaldırmadan yüzeysel olarak sifonlayabilirsiniz hatta sifonlarken su çıkısına bir tülbent veya elyaf gibi bir şey koyun sifonlanan suyu tekrar akvaryuma dökün nasılsa kaba pislik elyaf yada tülbentte kalacaktır

kumun kalkması -kumun inceliği ile doğru orantılı olsa da belirli bir zaman içerisinde kum oturacaktır bu havalanma azalacaktır hatta yeni kurumlarda görülen kum kalkması ,toz tabakası,ps düzgün çalışmaması hatta ps taşması, ps in mikro baloncuk yapması ham tuzlu sudan ve tank içerisinde ki atıklarla doğru orantılıdır

bakteri kültürlerinin markalara göre değişik uygulamaları var mesela fritz zyme-moster 460 ; 48 saat kapalı ps ister , biodiges; 30-45 dk kapalı kalması yeterlidir

elinizde ki kültür yeni olduğu için pek bir bilgim yok firma ile iletişime geçin doğrusunun olar biliyorlardır.

Merhabalar,

Bugün itibariyle bazı testleri yaptım ;

Amonyak : 1.5 mg/l
Nitrat: 50 mg/l
Tuzluluk: 1023-1024 arası
Sıcaklık: 26 Derece

Suyum hazır değil :(  3 haftadır aquaforest bio s kullanıyorum.Bitene kadar kullandım.Kayalarımda diatomdan eser yok maalesef. Akvaryum sistemi komple çalışıyor. Aydınlatma 12 saat mavilerle başlayıp mavilerle bitmek üzere yanıyor. Yaklaşık 10 gündür sumpta aktif karbon var, koku ve suyun sarılığını alması için koymuştum hala duruyor.Akvaryum parametreleri yukarıda belirttiğim gibi. Nitrat testim yok henüz aldığımda o testide yaparım. Şu aşamada başka bakteri kültürü kullanmalımıyım ya da yapabileceğim başka birşey varmıdır? Bu arada hiç su değişimi de yapmadığımı belirteyim...Yardımcı olursanız sevinirim...

Ekli dosyayı görüntüle 41456

Ekli dosyayı görüntüle 41454

Ekli dosyayı görüntüle 41455

MerhabaAkvaryum kurulumunda 1 ayı geride bıraktım. Suyumu tekrar test ettim değerler şöyleAmonyak sıfırNitrit 5Nitrat 50

Hiçbir canlı eklemedim arada az az yemleme yapıyorum. Diyatom baslamadi. Yalnız kayalardan birinde cok küçük 5-6 tane kırmızı/bordo renk arasi lekeler var 1 haftadir ama zamanla buyumediler.yosun veya kahverengi oluşum yok hala. Şu değerler ile canlı girişi yapilabilirmi? Nitritin sıfır olmasinimi beklemeliyim?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Suyunuz hazır durumda değil

20 lt bir su değişimi yapın yeni yapacağınız tuzlu suyu en azından 12 saat içine bir motor koyarak karıştırın tuzluluğun tank la aynı olduğunu kontrol ederek ekleyin

kontrollere devam

Merhaba Hakan Bey

Şu aşamada yapılan su değişimi diatom süresini etkilermi acaba

Hayırlı akşamlar, 
clear.png
C.tesi günü dayanamadım 1 çift percula ekledim s boy. Akvaryumun sol alt köşesini mesken edindiler biryere ayrılmıyorlar. Yem konusunda da çok istekli değiller maalesef.Bu arada kayalarimda yesillenmeler mevcut ama ben diatom gozlemleyemedim hala.. Su degerlerimde değişiklik yok nitrat yüksek hala. zaten c.tesiden beri kurcalamiyorum tanki. Palyaço lardan birinin üzerinde pamuksu bir oluşum var şu anda. Netten arastirdigim kadarıyla mantar. Çözüm olarak su sıcaklığını artirma ve su değişikliğiyle tuz oranini düşürmek tavsiye ediliyor. Tuz oranim 1023-1024 arası ve sıcaklık 26 derece. Birde balığı başka suda bayiltip merhem sürenler gördüm videolarda ama ne kullandıklarını anlayamadim. Karantina tankim yok ve palyaçolardan başka canlida yok.Sizlerin önerilerine göre müdahale edeceğim veya etmeyeceğim S.O.S.
clear.png

Hayırlı akşamlar, dediğiniz rahatsızlık beyaz benek hastalığı anladığım kadarıyla. İlk aldığımda balıkları benim de başıma bela olmuştu 2-3 hafta içinde atlatabilmistim. Benim uyguladığım yöntem önce ısıyı artirdim, tuz oranını düşürdüm, sarımsagi ezerek suyuna yemleri batırıp öyle verdim ve acı pul biber yedirdim günde 1 kere. Tabi bunlar akvaryumda başka canlı yoksa uygulanabiliyor bildiğim kadarıyla sizde de yok, uygulayabilirsiniz. Hatalı bir durum varsa ustadlar mutlaka düzeltecektir fakat benim uyguladığım yöntem buydu ve baya ilerlemiş olan hastalıktan kurtardım yaklaşık 7 aydır da masallahlari var.

D6502 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim bilgiler için. Aldigimdan beri bir köşedeler daha çıkmadılar oradan. Ben izlemek için aldim onlar kenarda saklanıyor sanki. pek yemde yemiyorlar inşallah düzelir bu durum. Isıyı ve tuzlulugu kaça ayarlamıştiniz acaba?

Isıyı 29-30 tuzu da 1020 civarına getirmiştim yanlış hatırlamıyorsam. Hasta olmalarından mütevellit o şekilde davranmaları normal olsa gerek

D6502 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar