Keşfet

65x50x45h Bismillah

Balıklarımı alalı 1 hafta oluyor. palyaço çiftimden bir tanesi ölmek üzere 
clear.png
 , ağzında ve yüzgecinde pamuksu bir oluşum var. Satın aldığımda da sanki ağzında beyazlık var gibiydi ama tam emin olamıyorum.Kalan palyaçoda fiziksel olarak bir sorun yok.Fakat o da pek yem yemiyor ve bir köşede saklanıyor sanki. Diğer balıktaki hastalık ona da bulaşırmı ? öteki balığı bir kaba , kovaya alayım mı? Kalan palyaçoya bir süre tek baksam sıkıntı olurmu? Bunlar çift alınıyor diye biliyorum ama ya da daha sonra bir tane daha eklesem eş tutarmı? Bu arada kayalrımın üzeri yeşilleniyor sanırım diyatom bu olsa gerek ancak cam ve kumda birşey yok.

Olmamış. Bakteri kültürü eklemeniz gerekiyor. 

Prodibio start up tavsiye ederim bütün değerleri sıfırlamadan canlı eklemeyin yazık olur.

Olmamış. Bakteri kültürü eklemeniz gerekiyor. 

Prodibio start up tavsiye ederim bütün değerleri sıfırlamadan canlı eklemeyin yazık olur.
Onur bey bakteri kültürü eklersem tekrar başa dönmüş olmazmiyim? Nitrit ve nitrat için sera marka disinda bir test alıp öyle ölçüm yapacağım. Su değişimi sonrasi dahi değerler aynı. Birde kayalardan hala tortu ve yosun kalıntıları fışkırıyor. Denizden çıkarılmış kurutulmuş. Yüksek nitrat nedeni olabilir mi diye düşünüyorum. Kafam karıştı biraz :(

Onur bey bakteri kültürü eklersem tekrar başa dönmüş olmazmiyim? Nitrit ve nitrat için sera marka disinda bir test alıp öyle ölçüm yapacağım. Su değişimi sonrasi dahi değerler aynı. Birde kayalardan hala tortu ve yosun kalıntıları fışkırıyor. Denizden çıkarılmış kurutulmuş. Yüksek nitrat nedeni olabilir mi diye düşünüyorum. Kafam karıştı biraz [emoji20]
Hayır başa dönmüş olmazsınız. Süreci hizlandirirsiniz

..mobile

Hayır başa dönmüş olmazsınız. Süreci hizlandirirsiniz

..mobile

Teşekkür ederim.Peki kayalar için ne dersiniz? Tortu ve ölü yosun parçaları zararlı mıdır? İleride temizlik ekibi onları halledermi?

Kayalardan kaynaklı su degerlerimin hiç duzelmemesi ve akabinde 2 perculadan birinin ölümü üzerine kalan perculayi hediye edip kurulumu yeniden yapmaya karar verdim. Kayaları çıkarttım ve suyu bosalttim. Kumu yikadim tekrar ekledim. Yeni ro suyu tuzlulugu ayarlayarak ekledim. Sonrasinda akvaryumunu bozan birinden canli fiji kaya ile birkaç lt su alarak akvaryuma koydum ve bu şekilde aşılama yaptım. Bende ek olarak 2 kg kuru fiji aldim ve ekledim.İnşallah bu sefer bu sefer başarılı olurum. Su an için canli kaya ve su ekledigimden bakteri kültürü kullanmayacagim.

Ekli dosyayı görüntüle 42144

Bir güncelleme daha yapayım;Canlı fijileri çarşamba akşam , 2 kg kuru fiji kayayı c.tesi akşam ekledim. Eski kayalar ile 30-35 günde su değerlerim:nitrit 5 , nitrat 50 nin altına düşmedi.Şimdi amonyak 0 , nitrit 1 ve nitrat 25.Canlı girişi icin hazir değil belki ancak kurulum icin araştırma yapan arkadaşlara bir fikir olabilir. Maddi imkanı olan arkadaşlara fiji kayayı kesinlikle tavsiye ederim. Mümkünse yerli kaya tercih etmeyin ya da güzelce kürleyiniz. Benim durumum örnek olsun.

Merhabalar ,Uzun bir aradan sonra küçük bir güncelleme yapmak istedim. Diatom sürecini başarıyla atlattıktan sonra bir dönem giriş yapmadan bekledim. Sonrasında peyder pey balık girişleri ve soft mercan girişleri yaptım. Tankın üzeri açık olduğu için 1-2 balığım dışarı atlayıp ölmüştü maalesef. Sonrasında tank üzerine beyaz sineklik gerdim , bu şekilde devam ediyorum. Su değerlerimde ve canlılarda problem yok, çok şükür. Şu an tek sorun tankımda 2-3 tane aiptasia olması ; henüz dokunmadım , çözüm yollarını araştırıyorum inşallah halledebilirim. Tanktan son kareler ; (fotolarda mavi - mor renkler baskın , tam net çekemedim. )Mevcut balıklar ,2 percula , 3 chromis , 1 goby , 1 bicolor blenny , 1 yellow wrasse ,1 coral beauty angel

Ekli dosyayı görüntüle 47517

Ekli dosyayı görüntüle 47518

Ekli dosyayı görüntüle 47519

Ekli dosyayı görüntüle 47520

Ekli dosyayı görüntüle 47521

Ekli dosyayı görüntüle 47522

Ekli dosyayı görüntüle 47523

Merhaba,

Perculalar aynı perculalar mı ? Eğer öyle ise tosun gibi olmuşlar maşallah. Güzel bir akvaryum olmuş. Aydınlatmadan memnunmusunuz ? 

Merhaba,

Perculalar aynı perculalar mı ? Eğer öyle ise tosun gibi olmuşlar maşallah. Güzel bir akvaryum olmuş. Aydınlatmadan memnunmusunuz ? 
Merhabalar

Perculalar aynı evet masallahlari var :) 3_5 parça mercan var gördüğünüz gibi , dolayısıyla aydınlatma ihihtiyacımi karşılıyor. Mercanlarda renkler ve açma güzel ancak büyüme ve çoğalma çok çok az. Bilginize.

Konu görüntüleyen kullanıcılar