Keşfet

75*55*45 - Bismillah

alper1989gs

Yeni Üye
Ad Soyad
Alper Tekin
Herkese Merhaba, yıllardır büyük bir ilgiyle takip ettiğim tuzlu su akvaryumu sonunda bize de nasip oldu. Bu günlük ile hem değerli yorumlarınızdan yararlanabilecek hem de benim gibi yeni başlayan arkadaşlara bir örnek teşkil edeceğim. 2-3 yıllık araştırma ve takibin sonunda bu işi en hakkıyla yapan firmalardan biri olan Ekstrem akvaryum ile maceram başladı. Umarım kazasız belasız ve sizlerinki kadar güzel bir akvaryuma sahip olabilirim. Lps tankı olacak ve balık miktarını abartmamaya çalışacağım. Sistem şu şekilde:

Camlar Ex Clear

Sump 50*40*40 + su ekleme

Ps: Curve 7

Geri Dönüş: Newa Jet 3000

Aydınlatma: Ecotech Marine Radion XR30

Dalga Motoru: Tunze 6020

Ekstrem Medya Reaktör+ Biopellet

Reaktör Motoru: Newa Jet 1700

Kum: Aqua Juraperle 25kg

Kaya: Caribsea Southseas 18Kg

Tuz: Reefcrystals 25kg

Ekstrem RO

Karbon: Clear Fx Pro 290

Su ekleme: Reef octopus alınacak

Sistem 9 Nisan 2015te start verdi. Giray abinin tavsiyelerine göre bakteri kültürü kullanıldı. Işık ilk günden düzenli yanıyor. Bugün 17. gün her ne kadar boş akvaryum görsel şölen yaşatmasa da sağlıklı bir sistem için beklemeye devam. Tavsiyeleriniz benim için değerli, paylaşımlar sayesinde her geçen gün yeni şeyler öğreniyoruz.

Birkaç foto

Ekli dosyayı görüntüle 28745

Ekli dosyayı görüntüle 28746

Ekli dosyayı görüntüle 28747

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Akvaryumdan zıplamalarıyla meşhur goby ve wrasse türleri malumunuz, hatta kaç kişiden tanglerin de zıpladığını duydum. Benim akvaryumumda hiçbir balık bu şekilde ölsün istemiyorum. Bu durumu dile getirdiğimde benimkinin 2-3 katı akvaryuma sahip olan bikaç hobici 'Eceli gelmiştir' diye kendilerince komik, saçma sapan bir yorumda bulundu. Balıkları bu kadar değersiz görmeleri üzücü bir durum. Ben kendimce şöyle bir çözüm buldum, aralıkları geniş olduğu için ışığı kesmiyor. Ne dersiniz?

Ekli dosyayı görüntüle 28748

Ekli dosyayı görüntüle 28749

Hayirlisi olsun

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayirli olsun, guzel kurulum. Tankin ustune koydugunuz sey ise yarar gozukuyor. Nerden nasil temin ettiniz. Plastik mi metal mi?

Hayirli olsun, guzel kurulum. Tankin ustune koydugunuz sey ise yarar gozukuyor. Nerden nasil temin ettiniz. Plastik mi metal mi?
Ankara'da ikamet edenler için Bahçelievler 7. Cadde'de bulunan bir hırdavatçıda satılıyor metre hesabı metal olanının metresi 8 tl, tül gibi olanı (resimdeki) 1 tl. Resimdekinin delikleri çok küçük hiçbir balık atlayamaz ancak ışığı biraz kesiyor gibi geldi bana, fakat taç olarak kullanılabilir. Ben metal olanını kullanıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 28776

Hayırlı olsun...

Dolap kapaklarındaki menteşeleri ya sprey vernik atın yada yağlayın tuzdan heryeri küf olmasın...

Hayırlısı olur inş...

Maliyet nedir sorması ayıp :)

Tekrar merhaba, bugun sistemin 25. gunu. 1 hafta kadar once Giray beyin okeyini alarak diatomu hizlandirmak icin bi parca canli kaya aldim. 10 tane conch ve akvaryumun ilk baligimi girdim. Sanki bu canli kaya bekleniyormus gibi 3. gununde diatom basladi. 4 gundur kayalari bir hayli sardi ve her gecen gun yogunlasiyor. Kayalardan surekli baloncuklar cikiyor sanirim bu yasam belirtisi. Sizlere sormak istedigim camlara kahverengi ufak cubuklar yerlesti bunlari su an silmeli miyim yoksa dokunmayayim mi?

Fotolar nedense isik acikken net cikmiyor sinir bozucu bi durum, kayayi ilk aldigim hali ve su anki hali

Ekli dosyayı görüntüle 28943

Ekli dosyayı görüntüle 28944

Ekli dosyayı görüntüle 28945

Benim tankimda Diatom basladiktan 3-4 gun sonra yesil alg dönemi basladi, özellikle camlarda sildikten bir iki saat sonra bile tekrar olusuyordu. Daha cok kahverengi-yesil bir rengi var.Bu dönemde isik suresini azalttim ve sadece mavileri yaktim.Bir hafta icinde camlarda ve daha az olustugu kaya ve kumda iyice azalip yok oldu. Yani yasadiginiz dogal bir surec...

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri