Keşfet

Acil Öneri

lifeme

Yeni Üye
Ad Soyad
Ercan
Arkadaşlar akvaryumumu kuralı yaklaşık 1 ay oluyor.. Herşey çok iyi gidiyordu.. Dİatom süreci başladı ve yaklaşık 1 haftadır hızlı bir şekilde ilerliyor.. Çözüm olarak 10 tane conch ekledim.. Suyum dönem dönem oldukça bulanmakta. Ne yaptıysam o tertemiz haline döndüremiyorum.

tank: 200x55x60

Kısacası sorunum diatom ve bulanıklık, ayrıca balıklarımda huzursuza benziyor.. 

Yakın zamanda bakteri kültürü ekledim. Kaliteli bir yemim yok ama çok iyi yiyiyorlar. Müren olduğu için dondurulmuş karides atıyorum. Yaklaşık 1 haftalık farklı bir tankta erittiğim sudan günde 1 litre ekliyorum buharlaşma oranına göre.. blue tankte beyaz benek oluştu.. Naso da sonradan üzerinde siyah biraz daha büyük benekler oluşmaya başladı. Işık günde 10 saat kadar yanıyor.. Sumpta zeolit, substrat, kaya, ısıtıcı, bioball, elyaf, 1000 lik ps (yetersiz şuanlık elbette) vs.. tuz oranı ph değeri vs değerler normal

bundan kurtulmak için ne yapmalıyım arkadaşlar belliki canlılarda huzursuz?

Ekli dosyayı görüntüle 41312

Ekli dosyayı görüntüle 41313

Ekli dosyayı görüntüle 41314

Ekli dosyayı görüntüle 41315

Ekli dosyayı görüntüle 41316

Oncelikle yeni kurulmus tanka balik koymakta acele etmissiniz.  Olay bakteri patlamasi gibi duruyor. Ilk etapta sumptaki siporaks vs cikartin. Yerini emergines zeolit koyun. Su degistirin. Karbonu degistirip bekleyin. 

deneyimsizliğim ve ilk tankım olması nedeniyle böyle sorunlar yaşadığım kesin..

siporakstan kastınız nedir?

emergines zeolit nereden bulunur? 

suyu ne sıklıkla ne oranda ve nasıl değiştirmeliyim? 

bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim? 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sumptaki seramik yuksuk gibi seyler siporaks degilmi?

her ihtimale karsi manasinda emergines dedim. Benim hatam. Hos sizin sumpta zaten zeolit varmis.

Haftalik veya iki haftalik degistirseniz iyi olur. Benim tercihim %15 -20 arasi. Ama tankiniz bos oldugu icin bence iki haftada bir %10 yeterli olur. Burdaki en onemli degisken ps.  Bu yuzden en azindan hersey oturana kadar no3 u gozlem altinda tutun.artis egilimindeyse ya degistirdiginiz su miktarini arttirin yada daha su degistirin. 

Ercan Bey nereden başlasam bilemedim.

1 aylık bir tanka bu canlıları girmek çok erken olmuş,sumptaki malzemelerin hepsini çıkarın bir tek güçlü bir ps yeter, Kerem Bey'in dediklerini yapın zeolit ve karbon ekleyin, RO su ile tuzlayıp ,su değişimi yapın haftada yada iki haftada bir %10 - %20 gibi .

Buharlaşan su için farklı bir tankta tuz eritip günde 1 litre eklemeyin, tuzluluk değişecektir.Ro su eklemeniz gerekiyor,buharlaşma da tuz buharlaşmaz .

700 lt yakın bir hacim var bu aqua macro ps buna yetemeyecektir, ps değiştirmeniz gerekecek.

Aydınlatma sistemi hakkında bilgi vermemişsiniz ama pek mercanlar için uygun görünmüyor.

Kayaları nereden temin ettiniz? bol gözenekli değiller.

Dalga motorları ve kafa motoru hakkında da bilgi verirseniz..

Bu kurulum ve canlı temininde keşke çok önceden yazsaydınız size yardımcı olmaya çalışsaydık .

Forumumuzda yeni kurulum ile ilgili pek çok bilgi ve fikir verebilecek kurulumlar var bir göz atmanızı tavsiye ederim.

ro su ne demektir? Damacana su vs mi?

ercan bey sanırım yeterince araştırmadan bu hobiye girmişsiniz

hevesinizi kırmak istemem ama uygun olmayan ekipmanlarla girmişssiniz yada yanlış yönlendirilmişssiniz.

ro suyu dediğimiz şey su arıtma cihazlarına silkat filitre takılıp 0 tds ile su alınan cihaz. ( damacana larda genelde bu değer değişken oluyor ama sizin tankı çevirmek için damacana kullanayım derseniz çok masraflı olacaktır bence bir ro su arıtma edinip devam edin derim)

arkadaşlarında dediği gibi ilk iş sizin tanka yeterli gelecek bir ps temin edip sumptaki herşeyi çıkarın derim

şuan ki canlılar için birşey diyemeyeceğim inşallah atlatırlar ama zor gibi görünüyor.

aydınlatmanızda resif akvaryumu için uygun değil sanırım ayrıca tüm ekipmanlarınızın bilgilerini yazarsanız biraz daha sağlıklı bilgiler verilecektir.

arkadaşlar gerçekten deneymsizliğin için kusura bakmıyın... hevesiminde kırılmasını gerçekten istemem.. verdiğim emek sevgi çokta ölçülebilir değil.. şuan o şekilde sağlam bir ekipman edinme gücüm pek yok.. çözmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım.. 

Arkadaşlar sump ı sadece ps kalacak şekilde boşaltıyorum. Bu balık yükü için şimdilik iş görecektir. Aciliyetli olarak sumpa

ne koymalıyım nasıl inşa etmeliyim?

hangi ilaçlar ile bu süreci atlatabilirim?

Hemen belli bir miktar su değişimi yapmalı mıyım?

Işığı kapalı mı tutmalıyım?

İçinde 40cm lik bir mürenim var dondurulmuş karides ile besliyorum onu tanktan ayırıp karides atmayı bırakmalı mıym?

beyaz benek oluştu ne yapmalıyım?

Yardımlarınızı bekliyorum. 

Sevgi ve saygılarımla. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ilk etapta amonyagi olcun. Amonyak cikarsa su degistirin. Canli yem aliyorsa betaz benek icin birsey yapmayin. Isiyi biraz yukseltin 1-2 derece

Bence bur kisinin onerilerini alarak. daha az zarar ve daha cok zevk alirsiniz. yoksa kayip ve maliyet kisa surede hobiden sogutacaktir.

Muren zaten nitrat bombasi. Beslenmeden kaynaklanan. Sump i denildigi gibi yapmaniz sart, ps cok zayif, isik yetersiz. Tuzluluk ve  su tamamlama yeri sart

Hocam baska takinkta erittiğim sudan koyuyorum günde 1 lt derken tuzlu sumu koyuyosunuz, buharlaşan su yerine tatlı su koymalısınız aksi takdirde tuz oranı günden güne artacaktır

Xperia

arkadaşlar tüm önerileri uygulamama rağmen yok geçmiyor artık su değimine başlıycam ve müreni çıkarıcam bir amatör için fazla iddialı.. 

diatom için bir ilaç yada takviye yada benzeri bir durum ışık sump tam olarak ne yapmalıyım artık gerçekten üzüntüm katlandı. Canlılarım çok iyi yem alması keyfi ama ne kadar sürücek böyle.. TAM OLARAK NE YAPMALIYIM? 

sumpa birşey koymana gerek yok bence bakteri kültürü olarak biodigest kullandım hiç böyle birşey yaşamadım biodigesti önerebilirim

uygun bir protein skimmer alabilirsen iyi olur sanırım skimmer akvaryum hacminin en azından 3 katı olması gerekiyor 

2. olarak su arıtma cihazı almanı öneririm

şuan imkanlarım ancak kum üstünde biriken (kahverengi) diatoma dip çekimi yapmak ve sucudan sölediğim 10 damacana tatlı suyu kademe kademe tuz eritip su değişimi yapmak kısıtlı imkanlarla daha farklı yapabileceğim birşey öneri vs var mıdır? su düzenleyici dökmek, bakteri kültürü eklemek vs? 

Tankınız hayırlı olsun, bu hobi sabır gerektirir, zamanla herşey yoluna girer, yalnız Aqua macro ps Benim kullandığım en saçma en işe yaramayan ps idi, en kötü ikinci el bi nac66 alın, tanka çok müdehale etmeyin, beyaz benek için sarmısak emdirilmiş yem verin

arkadaşlar şuan 3500 eheim motor dev bir protein skimmer edindim bir arkadaşım saolsun... onun haricinde sürekli su değişimi yapmak istiyorum tuz eritip dinlendirip ve sıcaklığını stabil tutup.. ps hallolduğuna göre başka yapabileceğim ne olabilir? 

1- canlıları farklı bir tanka kendi suyu ile alıp sürecin geçmesini beklemeli miyim? 
2- müreni çıkartıp karides atmayı bırakmalı mıyım (keza deneyimli bir abimin önerisi budur)
3- dip çekimi yaparak kumlardaki diatomu azaltmaya çalışmalı mıyım? 
4- bakteri kültürü vb ilaç ne kullanmalıyım? 
5- sumpta fosfat tutucu vb herhangi birşey eklemeli miyim? 

önerileriniz atlatıcaz inş.

bu süreçte tankta canlı olmaması en mantıklısı bence

tankınızdaki canlıları arkadaşınızın tankına koyun en azından minimum kayıpla devam etmiş olursunuz edindiğiniz ps tam olarak hangi model bilmiyorum ama yeterli bir ürün ise sumpta sadece onu çalıştırın sonrasında ise ısı ve tuzluluğunuzu stabil hale getirin ( su takviyesinde sanırım tuzlu su ile takviye yapıyorum gibi bir yazı vardı yukarıda ) bu aşamalardan sonra da amonyak nitrat testlerinizi yapın zamanla suyu stabil hale getirmeye çalışın

bu arada su değişiminde ve buharlaşan suyu tamamladığında bence kesinlikle ro suyu kullanın ( damacana ile başa çıkmanız çok zor ve maliyetli ayrıca hangi marka bilmiyorum ama şuan size kaliteli sıfır TDS li su lazım )  

Protein skimmerin hayırlı olsun sumpta sadece skimmer yeterli Balıklar dursun sorun olmaz sanırım 

karidesi tamamen yiyorsa neden sorun olsun ki

Dip çekimine gerek yok yine çıkar çünkü baş edemezsin kendi haline bırak 

suyu berraklaştırmak için coral x clear x kullanabilirsin bakteri kültürüde haftada 1  1 tüp biodigest akvaryuma katabilirsin

Mercan olmadığı için fosfat ve nitratın yüksek olması sorun olmaz  Balıklar yüksek fosfat nitrattada yaşıyor genelde

damacana suyun tds Değeri en az 50 - 60 çıkar normalde 100 lerde içinde mineraller var

akvaryumda 0 olması isteniyor saf su içinde hiç bir mineral yok 

Konu görüntüleyen kullanıcılar