Keşfet

Acil Öneri

Protein skimmerin hayırlı olsun sumpta sadece skimmer yeterli Balıklar dursun sorun olmaz sanırım 

karidesi tamamen yiyorsa neden sorun olsun ki

Dip çekimine gerek yok yine çıkar çünkü baş edemezsin kendi haline bırak 

suyu berraklaştırmak için coral x clear x kullanabilirsin bakteri kültürüde haftada 1  1 tüp biodigest akvaryuma katabilirsin

Mercan olmadığı için fosfat ve nitratın yüksek olması sorun olmaz  Balıklar yüksek fosfat nitrattada yaşıyor genelde

damacana suyun tds Değeri en az 50 - 60 çıkar normalde 100 lerde içinde mineraller var

akvaryumda 0 olması isteniyor saf su içinde hiç bir mineral yok 
Sende  ogut akil vermeye basladinya site bitmis .

akvaryum da kaya vs ne varsa çıkardım (zaten diatomdan leş gidiydiler) müreni çıkardım canlı yem atmayı kestim protein skimmer 3500 eheim motor tam markasını bilmiyorum ama daha iyisini görmemiştim.. sumpta sadece fosfat tutucu çok az, kaliteli karbon vs var herşeyi çıkardım.. bundan sonraki süreçte sizce ne yapmalıyım? 

bu linkte ışıkla ilgili bir soru sormuştum birde.. sayenizde aşıcam bu süreci. 

Kayaları çıkarmasaydın iyi olurdu tekrar baştan başlayacaksın kayaları çıkardığın için nitrat ve fosfat çok yükselecek 

Kayaları suyun dışına çıkarmadıysan geri koyarsan iyi olur

Suyun dışına çıktıysa iyice temizleyip tekrar koyun kumu elleme kumun içinde ve üstünde de bakteriler var 

kayaları direk denizden çıkarmıştım o yüzden tanktan çıkardım ve gerçekten diatom o kadar çoktu ki çıkarmak zorunda kaldım 3500 luk bir ps ile suan su git gide iyi oluyor.. o kayaları kullanır mıyım bilmem nasıl nasıl kürlenmiş canlı kaya temin etmeye çalışacağım.. kumu ellemedim zaten 5 tane conch var biraz dip çekimi yaparak üstte ki zemini aldım sadece suyun oturmasını bekliycem biraz daha ve düzenli su değişimi yapıcam.. 

bir sonraki sorum bu süreçte özellikle diatomun geçmesi ve su kalitemin düzelmesi için ışıkları kapalı tutmam ne biliyim tankı gazete kağıdı ile hatta kapatmam olur mu uygun mu yararı olur mu? 

ışık konusunda projektör tipi ledli aydınlatma koyabilirsin veya duvar boyama ledlerindende koyulabilir armatörü yapmadan önce Aklımda  duvar boyama ledlerinden almak vardı armatörü yapınca gerek kalmadı rengi ayarlanabilenlerden olursa olur sanırım projektör led aydınlatmayıda bir akvaryumcuda görmüştüm mercanların olduğu tankta kullanıyordu

Örmek olarak şu olabilir 

buda olabilir mavi ve beyaz Lazım akvaryumda 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar