Keşfet

Acil Pepermint Shrimp

hocam resme yeni bakıyorumda o ne ya aiptasia ormanı olmuş resmen gecmiş olsun bendede var 8.10 kafa kadar

:( fena durumda

Evet, tank ufak olduğu için ödünç riskinede girmem zaten balıkta. Keşke koyabilseydim..

Bu arada acınası durumdan bir kare paylaşayım sizlere.

14lt4sk.jpg
Kayalar kanser olmuş Tuğkan hemde son evresi.

Kurtarabildiklerini fragla ayır o kayadan. Kayayıda koy bir kaba

önce üzerine 2 kilo billur tuz dök güneşte beklet sonra kaynat 

birkaç saat bütün aiptasyalara ibret olsun. 

Hiç frag tecrübem yok, nasıl keserim nasıl yapıştırırım. Hani mundar ederim diye korkuyorum. Olay sadece o üst kayadaki değiş çünkü. Camlarda bile var, yani kurtarılacak bir yanı yok elle müdahale ile :) Ya birşey dalacak bu akvaryuma yiyecek hepsini, yada boşaltıcam herşeyi suyu ayırıp yeni kum yeni kaya ile baştan kuracağım. E doğal olarak bu mercanlarıda atmak zorunda kalacağım. Açıkçası iş yoğunluğumdan bu işe girmek pek istemiyorum.

Birde bu kadar uğraşırım gene bir yerden aptasia pırtlar, ondan sonra içine çamaşır suyu dökmeyenin... O yüzden elim kolum bağlı :)

Hiç frag tecrübem yok, nasıl keserim nasıl yapıştırırım. Hani mundar ederim diye korkuyorum. Olay sadece o üst kayadaki değiş çünkü. Camlarda bile var, yani kurtarılacak bir yanı yok elle müdahale ile :) Ya birşey dalacak bu akvaryuma yiyecek hepsini, yada boşaltıcam herşeyi suyu ayırıp yeni kum yeni kaya ile baştan kuracağım. E doğal olarak bu mercanlarıda atmak zorunda kalacağım. Açıkçası iş yoğunluğumdan bu işe girmek pek istemiyorum.

Birde bu kadar uğraşırım gene bir yerden aptasia pırtlar, ondan sonra içine çamaşır suyu dökmeyenin... O yüzden elim kolum bağlı :)

Bu arada zoa fraglarken kesinlikle gözlük takmayı unutma içlerinden toksik madde fışkırtıyor Allah korusun göze gelirse çok fena

Aslında tank ta fazla değerli bişey yok gibi ben olsam atardım çöpe kayaları da iyice temizleyip kum dahil tekrar kurulum yapardım (tekrar eski söylediğime döndüm ama emin ol zoa ların içinde bile şuan aiptasia sporu var)

Bu şekilde fraglasamda inanın 2 hafta sonra yeni fragladığım yerde yavrucak aptasialardan görürüm. :) Keşke gelip görseniz milyonlarca olduğunu.. 

Bu arada zoa fraglarken kesinlikle gözlük takmayı unutma içlerinden toksik madde fışkırtıyor Allah korusun göze gelirse çok fena

Aslında tank ta fazla değerli bişey yok gibi ben olsam atardım çöpe kayaları da iyice temizleyip kum dahil tekrar kurulum yapardım (tekrar eski söylediğime döndüm ama emin ol zoa ların içinde bile şuan aiptasia sporu var)
Kesinlikle değerli bir şey yok. Ama şöyle bir sıkıntı var. Pico olduğu için tank, (12lt) şu bir kaç parça zoayı bulmak için haftalarımı harcadım. Ya satan bulamıyorum yada ufacık şeylere dünyanın parasını isteyen insanlarla karşılaşıyorum. Açıkçası sinirimi bozmuştu en son hatırladığım. Taki forumdan bir arkadaşımız gel abi diyene kadar. Oldukçada çoğaldılar. 5-10 kafa aldığım zoalar 50+ oldular. İçim acır yani baştan kurulum yaparsan. O sebeple bozmadan önce aptasia yiyen bir kaç canlıyı denemek istedim. 

kur 200-250 litrelik bişey nasılsa birgün kuracaksın :)

Aman yok almayayım, son 8-9 senedir picocanlarla çok mutluyum =)

Konu görüntüleyen kullanıcılar