Keşfet

AF Energy, ProBioS ve BioS kullanımı, faydası?

Aquaforest kullanici yorumlarini bende merak ediyorum. Bakalim hangi urununden kimler memnun hangi urunu bir ise yaramiyor.

Ben tankımın ilk gününden beri af kullanıcısıyim. 

Fakat bu hobide cok da eski olmadığım icin diğerleriyle kıyas pek mümkün degil. Ama genel olarak memnunum. Canlı Kaya kullanılmamış bir tankı 20. Günde canlandırmayı basardılar. Diğer ürünlere oranla uygun fiyatları cok cezbedici. 

Bio s su haftada bir gün kullanıyorum oda damacana kullandığımdan dolayı. 

Pro bio s ve np Pro ise normalde hergun uygulanması öneriliyor fakat ben gun aşırı kullanım yapıyorum. 

Memnunum kısacası birdahaki seçimimde yine alabilirim. Kolay kullanımı da cabası birçok üründe kendileri ne kadar kullanılması gerektiğini bile yazmıyor. 1 kaşık atan da var 1 damla atan da var. Bir kalıba girmesi hoşuma gitmişti. :)

Bu arada energy adlı ürünün Ne olduğunu bilmiyorum ona yorumum yok. Bu markanın bu kulvarda biraz fazla ürünü var açıkcası. Ortalama gerekli olanları almaya kalksanız 6-7 katkı kullanıyor olmanız gerekir :D  

bu nedenle cok katkı karmaşası olmasını istemiyorum açıkçası. :)  

Fakat Pro bio s etkili olabilmesi icin onlara gerekli olan besini yanı NP PRO yu kullanmanız gerekiyor. Zira hem satanlar. Hemde ürünün üreticisi kendi yaptığı açıklamalarda bunu özellikle belirtiyor. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ekstrem akvaryum sitesinde detaylı açıklamaları var. Ikisi bakteri diğeri ise mercan besini 

Kurulumda kullandim hangisiydi hatirlamiyorum bakteri besini olani baktim kutu ufak fazla dozlamaktan bisey olmaz dedim siseyi bosalttim tank kopurdu epey yogunmus

Kurulumda kullandim hangisiydi hatirlamiyorum bakteri besini olani baktim kutu ufak fazla dozlamaktan bisey olmaz dedim siseyi bosalttim tank kopurdu epey yogunmus
Ciddi misiniz ? 1 damla konulması gereken dozu 300 damla olarak vermişsiniz vallahi iyi cesaret :D  

bio s kullanmışsınız. İlk kurulum icin bio s kullanılır ilk bakteri popülasyonunun oturması icin. 

Daha sonra Pro bio s ve np Pro bu altyapının üzerine 14. Günde verilir. 

Ekstrem akvaryum da da yazıyor birçok sey ama saklama koşullarını falan orijinal sitesinden bakın ilk aldığımda ektremde söyleyemeyen birşeyi af yazmıştı sitede. Ne olduğunu unuttum suan 

Ben tankımın ilk gününden beri af kullanıcısıyim. 

Fakat bu hobide cok da eski olmadığım icin diğerleriyle kıyas pek mümkün degil. Ama genel olarak memnunum. Canlı Kaya kullanılmamış bir tankı 20. Günde canlandırmayı basardılar. Diğer ürünlere oranla uygun fiyatları cok cezbedici. 

Bio s su haftada bir gün kullanıyorum oda damacana kullandığımdan dolayı. 

Pro bio s ve np Pro ise normalde hergun uygulanması öneriliyor fakat ben gun aşırı kullanım yapıyorum. 

Memnunum kısacası birdahaki seçimimde yine alabilirim. Kolay kullanımı da cabası birçok üründe kendileri ne kadar kullanılması gerektiğini bile yazmıyor. 1 kaşık atan da var 1 damla atan da var. Bir kalıba girmesi hoşuma gitmişti. :)

Bu arada energy adlı ürünün Ne olduğunu bilmiyorum ona yorumum yok. Bu markanın bu kulvarda biraz fazla ürünü var açıkcası. Ortalama gerekli olanları almaya kalksanız 6-7 katkı kullanıyor olmanız gerekir :D  

bu nedenle cok katkı karmaşası olmasını istemiyorum açıkçası. :)  

Fakat Pro bio s etkili olabilmesi icin onlara gerekli olan besini yanı NP PRO yu kullanmanız gerekiyor. Zira hem satanlar. Hemde ürünün üreticisi kendi yaptığı açıklamalarda bunu özellikle belirtiyor. 
AF energy > mercan besini ancak bende etkisini ölçtüm diyemem.

pro bio s için NP PRO da alıcam. düzenli olarak kullanmaya devam ediyormusunuz ne gibi etkiler gördünüz?

bio s içinde su değişimlerinde yeni suya mı ekliyorsunuz tanka mı?

AF energy > mercan besini ancak bende etkisini ölçtüm diyemem.

pro bio s için NP PRO da alıcam. düzenli olarak kullanmaya devam ediyormusunuz ne gibi etkiler gördünüz?

bio s içinde su değişimlerinde yeni suya mı ekliyorsunuz tanka mı?
Ben damacana su kullanıyorum devamlı olarak o nedenle haftada 1 damla bio s kullanıyorum. 2 haftada bir su değişimi yapıyorum. Değişimi yaptıgım gun tanka direk damlatıyorum. 

Pro bio s ve np pro içinde bir etki görme konusunda tankı canlandırdığı icin güzel bir katkı olduğunu düşünüyorum. Benim kayalarımda falan yoğun renklenme oluyor kabuklu canlılara güzel besin çıkıyor. Yemyeşil yosun şeklinde degil de bakteri tabakası gibi olduğunu düşünüyorum. 

Guvenle günlük kullandığım bisey bazıları günlük kullanımdan Ziyade özel durumlar icin kullanılıyor. 

Mesela bio s joker gibi bisey şirketin söylediğine göre. Balık olumu balık eklenmesi canlı kayıpları su değişimi gibi denge bozacak durumların tümünde önerilen bir katkı. 

Ben bu markanin urunlerini 3-4 ay sureyle kullandim. Probiotic tuz, pro bio , np pro, amino mi, af energy, build, vitality urunlerini duzenli kullandim. Bundan once Biopellet, calcium reaktoru, KZ katkilari  ile  SPS ile dolu bir tanki son derece stabil bir sekilde goturuyordum. Probiotic metoda gectigim icin bir yandan biopelletleri kademeli azaltarak cikardim, diger yandan probiotic tuz ve bakteri katkilarini yarim doz ile kullanmaya basladim. Sonuc olarak bu urunler tanki cokertecek noktaya kadar getirdi. AF energy, amino, build gibi urunler besin grubudur. Bunlari kullanirim ama probiotic yontemine kesinlikle bulasmam. Sistemi eski haline cevirince butun problemler cozuldu, tabii kaybettigim canlilarla kaldim.

Neden probiotic calismiyor konusu ise soyle: Oncelikle oturmus bir tanki bu yonteme ceviren pek cok kisi bu sonucla karsilasmis. Probiotic tuzlarda garip bir sekilde kh,ca ve ozellikle mg seviyelerinde kutudan kutuya farkliliklar var. Bunun disinda eklediginiz karbon kaynagi ve bakteri dozajlari yanlis hesaplanmis, aslinda her tanka gore farkli hesaplanmasi gereken urunler. Eger tankinizda nutrient varsa eklediginiz her bakteri ve karbon kaynagi kh seviyesini birden asagiya cekiyor. Reaktor var, nasil olsa sabittir derken, khin 1 gecede 2 birime yakin dustugunu gordum su degisikligi sonrasi. Ayrica bakteri patlamalari da isin cabasi. Tanktaki mevcut bakteri kolonisi ile Pro bio S bakterileri cakisiyor. Eger nutrient yoksa yani nitrat fosfat 0 ise, bu sefer mercanlarda aclik basliyor, af energy bu acligi karsilayacak seviyede bir besin degil. Fazla uzatmadan yeni kurulumlar icin denenebilir, ancak oturmus bir tank icin son derece riskli bir marka. Probiotic olmayan tuzunda herhangi bir problem olmadigi gibi yorumlar da var, o da denenebilir.

Ooo utkufk naptın kanka mafettin beni şuan :) pro bios bildiğin risk diyosun. Kullanmayalım mı yani bunu cidden yada önerdiğin bir kullanım şekli yada dozajı var mı.?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Pro bio s ile mevcut bakteri çakışması kısmını anlamadım benimde 4 aylık tank var gerçi yeni sayılır da. Nasıl anladınız bu çakışma meselesini acaba ? 

İlgincmis gerçekten duymamıştım bunları sasırdım. 

Bende de kh sürekli yüksek probiotic tuz kullanmama rağmen keske o sorun geçerli olsa da biraz seviye asagi düşse iyi olur :)  

12-13 du en son ölçümünde kh :/ 

Geçmişte benzer tartışmalar Grotech abc ürünleri, daha sonraları kz ürünleri için de yapılıyordu...

etkili ürünlerdi, başka ürünlerde görmediğimiz etkileri görüyorduk, ama fazla geldiği noktalarda da felaketler yaşıyorduk...

az kullanım ve yeni başlandığı noktada grotech abc harikalar yaratıyor, uzun vadede yosunlarla boğuşuyorduk...

kz de aynı , üzerinde yazanın yarısı, üzerinde yazanın 5 te biri, 10 da biri muhabbetleri bu ürünlerden çıkmadır hep...

Af ürünleri Hakkı'nda da Utku beye katılıyorum, hangi tankta ne oranda ? 

Her tankta 100lt ye 1 damla yer mi?

mercan yoğunluğun ne? Nutrient seviyen ne? 

Daha detay gerekiyor veya müşterinin deneyim ve bilgi seviyesine kalıyor...

Aynı seriyi ben de kullandım, benim tankın nutrient seviyesi de yüksek idi (tangler vardı), bende de ilk günler süper etkiler, sonra nutrient yoğunluğu sorunları başladı...yani Utku beyin tam tersi...mercanlar beyazlamadı , koyulaşmaya gitti...

Yosunlar da görmeye başladım, af energy İ kestim, bakteri ürünleriyle devam ettim, dengeledim...

halen energy kullanıyorum ama haftada 1 , günde değil...

amino aynı şekilde...vitality de çok iyi ürün ama onu da tam gaz git yine görmediğin yosun türlerine gidersin...

kısaca üzerinde yazanlar ile hareket etmek çok sıkıntılı, birine az gelip, birine çok gelip sorun çıkarması normal...

sonuçta etkili ürünler, mesele bu etkiyi kontrol altında tutmak ve faydalanmak...bu da işin uzmanlık tarafı, bunu yapmaya uğraşıyoruz ...

bir başka çok önemli konu da piyasadaki ürün çeşitliliği...

çoğumuzda bir önceki parti farklı marka ürün var, veya etkisini beğendiğimiz ürünleri kullanıma devam etme huyu var...

hepsi de iyi markalar, mesela, fauna Marin ürünler kullanırken, kz de de bu iyiymiş diye giriyorsun, ordan af ye geçiyorsun, bazen kullanıcı maymun iştahı bazen ithalatçılar, o ürün bitti bu geliyor artık diyor, ürünlerin tam içeriği belirsiz, vermiyor çoğu firma, bir bakıyorsun ortam , ortaya karışık olmuş...suyumuzda neler olduğunu Allah bilir...

sps bakıyorsan zaten en ufak hatada birkaç aylık düzeltme sürecine ihtiyaç var...

geçmişte hiçbir katkı kullanılmayan sps tankları gördüm, sadece kalsiyum reaktörle muhteşem renkler oluyordu, fosfat falan olmadan...balling ile canavar gibi giden tanklar vardı, fazladan trace element falan girmeyen rengarenk sps tankları gördüm...

benim gözlemim, sps için sadelik, lps için ise biraz ağır metaller rol oynuyor...suya girilen azınlık elementler ve besinlerle lps ler coşabiliyor...burada da çok gelirse zaten zehirli boyuta gelip balığında veya farklı mercanında kayıp yaşıyorsun...

ondan biraz , bundan biraz, zaten bu işi batırıyor...

Farklı markaların ürünleriyle belki karışımın içinde aynı maddeyi 2 defa giriyorsun...

mesela bakır içeren 2 farklı marka ürünü kullanırken flame angel kaybettim...

biri mercan yemi, diğeri sps rengi açan katkı, 2si de bakır içeriyor, ne Zaman sınırı aştı bilmiyorum, lps ler fosfor gibi parladı ama flame angel tahtalı köyü boyladı...oluyor mu oluyor işte...

Cok güzel açıklama yapmışsınız ama birşeye değinmek istedim. Bilmeyenler icin belirteci olsun. Yosun varsa eger katkıdan dolayı bunu nasıl anlayabiliriz. Mesela Ne tur bir yosun olur. Conchlarin ve kumun üzerinde yoğun renkte mi olur. 

Bende de Aslı'nda biraz yosun sorunu var conchlar sanki sac çıkarmış gibi uzuyor üstüne kayalar falanda baya yoğun renkli kumda da özellikle aydınlatmanın alt kısımlarında yoğun renklenme mevcut bunu katkıya bağlamak Ne kadar doğru olur acaba ? 

Musluk suyu kullanırsanız ne olur?

ağır metaller ve silikat gelir...

yosun olur...

musluk suyu kullanılan akvaryumlarda en çok sakal yosunu görülürdü...

demek ki?

kullandığınız bazı katkıların içeriğinde ağır metaller var, sakal saç yosununuz varsa...

diatom varsa, nitrit nitrat amonyak döngüde problem var,

bol yosun , camlar yemyeşil, fosfat almış gidiyor...

cyano varsa, silikat coşmuş, aşırı bakteri yemi gelmiş, nitrat fosfat oranı biri bitmiş öteki coşmuş...

yosun açısından tankı böyle okuyoruz genel olarak...

Anladim nitrat 10 

fosfat 0.03 

kh 12 civarıydı en son ölçümümde 

camlar 4-5 günde azar azar yosunlaşmaya başlıyor hemen kısa temizlik yapıyorum. Sanırım bu oranlar cok anormal durumu belirtmiyor :)  

Ooo utkufk naptın kanka mafettin beni şuan :) pro bios bildiğin risk diyosun. Kullanmayalım mı yani bunu cidden yada önerdiğin bir kullanım şekli yada dozajı var mı.?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tankin yeniye ve dolu degilse sorun yasamayabilirsin. Benim bahsettigin sorun oturmus ve ciddi tuketim olan tanklar ile ilgili. Urunler kesin kotudur demiyorum, zamana ihtiyaci var sadece, yeni bir firma. Sadece pro bio s kullanmanin riski np pro ile kullanmaya gore daha az. Sonucta biri saf bakteri, digeri karbon kaynagi.

Pro bio s ile mevcut bakteri çakışması kısmını anlamadım benimde 4 aylık tank var gerçi yeni sayılır da. Nasıl anladınız bu çakışma meselesini acaba ? 

İlgincmis gerçekten duymamıştım bunları sasırdım. 

Bende de kh sürekli yüksek probiotic tuz kullanmama rağmen keske o sorun geçerli olsa da biraz seviye asagi düşse iyi olur :)  

12-13 du en son ölçümünde kh :/ 
Tankiniz dolu degil ise kh tuketimi az demektir. Normalde  af probiotic tuzun kh seviyesi 7-8 araliginda. O seviyelere nasil cikti acaba khiniz?

Bahsettigim bakteri cakismasi soyle, her bakteri urununde farkli tip bakteri turleri bulunuyor. Bu nedenle eger normalde biodigest ile gidiyorsaniz bunu degistirmeniz onerilmez. Cunku mevcut bakteri koloniniz ile besin yarisina girecek farkli tipte bir bakteri ekliyor olma olasiligi var. Bakteri girildigi vakit gozlemlemeniz gereken olaylar tanktaki besin seviyesinin dusmesi, oksijenin dusmesi, phin dusmesi ve khin da dusmesi. Burak Bey'in de dedigi gibi bu her tankta gecerli degil, bazen bakteri girersiniz nitrat fosfat artar. 

KZ, grotech ve fauna marin konularina katiliyorum. Benim geldigim nokta da sifira yakin mercan besini, maksimum isik, 2-5 nitrar, 0,1 fosfat, sadece amino girisi ile renklendirmek. Tanka hakim olunca da kasinip b balance ve zeospur ile renk acmak :)

Tankin yeniye ve dolu degilse sorun yasamayabilirsin. Benim bahsettigin sorun oturmus ve ciddi tuketim olan tanklar ile ilgili. Urunler kesin kotudur demiyorum, zamana ihtiyaci var sadece, yeni bir firma. Sadece pro bio s kullanmanin riski np pro ile kullanmaya gore daha az. Sonucta biri saf bakteri, digeri karbon kaynagi.

Tankiniz dolu degil ise kh tuketimi az demektir. Normalde  af probiotic tuzun kh seviyesi 7-8 araliginda. O seviyelere nasil cikti acaba khiniz?
Benimde şaşırdığım nokta buydu zaten en bastan beri ayni ürünü kullandım DAMACANA su ile birlikte 7-8 olması gereken değer 12 hatta bazen 13 

benim aklımı karıştıran nokta acaba Pro bio s ve np Pro kullansam mi bıraksam mi. Konuyu açan arkadaş da bu noktada benle ayni kafa karışıklığına sahip sanırım. 

Tank oturdu zira 4 çeşit soft mercan ve 2 balık yaşadığına göre bi döngü sağlandı. 

Acaba artık bu tarz gereksiz katkıları bırakmak mi gerekir ? 

Conchlarin üstü sanki sac çıkarmaya başlamış gibi garip yosun oluyor fakat biraz araştırdım tehlikeli olmadığını söyledi birçok kişi sakal yosunu degil yanılmıyorsam. Üzerine turbo konarsa parlatıyor :D  

Np pro ve pro bio s in  bana maliyeti 3 büyük özel Tür sps kolonisi ve mükemmel durumdaki bir sps tankını kahverengi bahçesine çevirdi kesinlikle bir daha kapıdan sokmam kullandım çok iyi vs.. diyen arkadaşlar var acaba aradaki farkı ne kadar doğru tartacak hassasiyette canlılara sahipler.tankinda lps besleyen arkadaşların zaten hiçbir katkıya ihtiyaçları olduğunu düşünmüyorum.yurtdisinda  face grubunda efsane renkler paylaşılmış ama adamın başka forumda konusu var köşede bbalance ve zeospur şişeleri gözüküyor. Tr de bir tane basarili sps tanki cikmadi deneyen arkadaslar icinde .

Kısacası yeni tankları bilmem ama ben oturmuş sps tankinda 50 nitrat okudum ki marin tankim varken bile bu değeri göremedim. Ben illaki mal çok kötüdür demiyorum belki gelen Parti malda sorun vardır .söylediklerim bakterileri ve besinleri için geçerlidir.build energy vitality 3 lusunden memnundum ama o sinir ile onlarıda fırlatıp attım. 

Benimde şaşırdığım nokta buydu zaten en bastan beri ayni ürünü kullandım DAMACANA su ile birlikte 7-8 olması gereken değer 12 hatta bazen 13 

benim aklımı karıştıran nokta acaba Pro bio s ve np Pro kullansam mi bıraksam mi. Konuyu açan arkadaş da bu noktada benle ayni kafa karışıklığına sahip sanırım. 

Tank oturdu zira 4 çeşit soft mercan ve 2 balık yaşadığına göre bi döngü sağlandı. 

Acaba artık bu tarz gereksiz katkıları bırakmak mi gerekir ? 

Conchlarin üstü sanki sac çıkarmaya başlamış gibi garip yosun oluyor fakat biraz araştırdım tehlikeli olmadığını söyledi birçok kişi sakal yosunu degil yanılmıyorsam. Üzerine turbo konarsa parlatıyor :D  
Oncelikle sizin bu canli yukuyle probiyotik veya biopellet gibi nitrat fosfat azaltici yontemler kullanmaniza gerek yok. Ilk etapta tankinizdaki bakteri kolonisinin oturmasini beklemelisiniz. Daha sonra canli yuku arttikca, nitrat ve fosfati kontrol edemediginiz noktaya gelince oturup karar verirsiniz biopellet mi, bakteri dozlamak mi, votka dozlamak mi. Lps ve soft turler icin balik diskisi disinda bir besin girmenize gerek yok eger fosfati sifirlamiyorsaniz. Trace elementler vs daha cok sps turu mercanlari renklendirmek ve buyumelerini tesvik etmek icin kullaniliyor. Lps soft tankim olsa bir ml katki sokmam tankima :)

Np pro carbon kaynagidir, cyano gibi yosunlari azdirir. Eger yosun problemi varsa np proyu kesin sadece pro bio s ile devam edin.

Konu görüntüleyen kullanıcılar