Keşfet

AF Energy, ProBioS ve BioS kullanımı, faydası?

Bir soruda benden arkadaslar. Bakteri kültüru ve besini girilen tankta biopellete gerek var midir?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayır yoktur, ikisi aynı yöntemdir, farklı malzeme kullanılarak...

biopellet ile birlikte bakteri kültürü eklenebilir, kültür içinde bakteri çeşitliliği de girilmiş olur, besin fazlasından cyano oluşumu problemi olmaz...riski şudur, fazla nutrient düşüşü yaşanırsa mercanlarda açlık sonucu beyazlama görülebilir...

ama bakteri besini ile biopellet aynı anda duble besin demek, bakterinin tüketemediği besin ise cyano demek...

yani birine karar vermek, çok fazla nutrient varsa pellet + bakteri kültürü belki kullanımı olabilir ama , pellet + bakteri besini olmaz...

Tank bilgisi

800 lt + 40 kg Fiji kayası

6 adet tang ( Unicorn XXL, Blue Tang XL, Sohal L, Naso L, Hybrid Tang L, Red Fox Face XL)

83 parça SPS ve 42 parça LPS

KH:8.3

NO3: 1 (Nyos)

PO4: 0

K: 410

Ca:430

Mg: 1400

4x Radion Gen4 Pro (12:00- 15:00 arası %100)

4 adet MP40 ve Tunze Wavebox

Vectra L1 geri dönüş

Kalsiyum reaktör Jet Stream 1

PS: Supermarine 250

Dreambox Pellet filter içinde  Aquaforest Zeovit

Benim kullandığım ürünler ve takvim şu şekilde;

Kullandığım tüm katkılar Aquaforest olmak üzere, hergün ProBio S ve -NP Pro (NP Pro 'yu zeovit reaktörü motorunun önüne damlatıyorum)

Gün aşırı Vitality ve Amino Asit beraber, Energy ve Build beraber.

Haftada bir defa, tank hacmine göre bir seferde A, B, C ve Micro Elements

4 haftada bir %20 su değişimi Aquaforest Reef Salt ile. Probiotic tuz benim tankta sıkıntı yarattı. Ama elimdeki tuz bitince tekrar Reef crystal a geçeceğim. Bu yüzden dozları ve takvimi yeniden hesaplamam gerekiyor. 

Ayrıca yine gün aşırı, kendi hazırladığım mercan besini karışımı giriyorum. Büyüme ve renklenmeden gayet memnunum. Bu yöntemi reefcentral da Aquforest'ın bir elemanı var (Antoni miydi neydi) ondan aldım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Np pro ve pro bio s in  bana maliyeti 3 büyük özel Tür sps kolonisi ve mükemmel durumdaki bir sps tankını kahverengi bahçesine çevirdi kesinlikle bir daha kapıdan sokmam kullandım çok iyi vs.. diyen arkadaşlar var acaba aradaki farkı ne kadar doğru tartacak hassasiyette canlılara sahipler.tankinda lps besleyen arkadaşların zaten hiçbir katkıya ihtiyaçları olduğunu düşünmüyorum.yurtdisinda  face grubunda efsane renkler paylaşılmış ama adamın başka forumda konusu var köşede bbalance ve zeospur şişeleri gözüküyor. Tr de bir tane basarili sps tanki cikmadi deneyen arkadaslar icinde .

Kısacası yeni tankları bilmem ama ben oturmuş sps tankinda 50 nitrat okudum ki marin tankim varken bile bu değeri göremedim. Ben illaki mal çok kötüdür demiyorum belki gelen Parti malda sorun vardır .söylediklerim bakterileri ve besinleri için geçerlidir.build energy vitality 3 lusunden memnundum ama o sinir ile onlarıda fırlatıp attım. 
Şu nitrat artışı konusunu kafamda çözemedim, np Pro bir sıvı karbon yani bakteri için , şeker türevi besin...

pro bio S ise bakteri kültürü...

nitrat artışı Nasıl olur? 

Belki ağırlıklı fosfatı düşüren, nitratı pek etkilemeyen, dengeyi fosfattan yana bozarak, diğer tür bakterilerin de nitratı düşürmesini engelleyerek mi? Yoksa içinde Pro bio S değil de bio S (yani start up bakteri kültürü) yanlışlıkla şişelenmiş olabilir mi?

çünkü amonyak döngüsü sonucu nitrat artar, bu nitrifikasyon bakterileri işini yaptıkça nitratı arttırırlar...

tuz olarak da probiyotik tuzu kullanmadım ama reef olanı kullandım, gayet başarılı buldum...

kh vs gibi değerler abartılı değil, su değişimlerinde hiç bir değer oynamıyor diyebilirim...

Şu nitrat artışı konusunu kafamda çözemedim, np Pro bir sıvı karbon yani bakteri için , şeker türevi besin...

Belki ağırlıklı fosfatı düşüren, nitratı pek etkilemeyen, dengeyi fosfattan yana bozarak, diğer tür bakterilerin de nitratı düşürmesini engelleyerek mi? Yoksa içinde Pro bio S değil de bio S (yani start up bakteri kültürü) yanlışlıkla şişelenmiş olabilir mi?

çünkü amonyak döngüsü sonucu nitrat artar, bu nitrifikasyon bakterileri işini yaptıkça nitratı arttırırlar...

tuz olarak da probiyotik tuzu kullanmadım ama reef olanı kullandım, gayet başarılı buldum...

kh vs gibi değerler abartılı değil, su değişimlerinde hiç bir değer oynamıyor diyebilirim...
Tuzdaki problemin paketleme kaynakli olabilecegi soylenmisti, bir parti malda bu problem oldugu biliniyor. Yoksa khi 7-8 araliginda tutuyorsaniz tuzunun degerleri cok iyi.

Nitratin nedeni bence insanlar tanklarindaki pelletleri azaltip bu yonteme gectiler, bu yontem de pelletin yerini alamadigi icin nitrat ve fosfat artmaya basladi. Diger konu da bakteri turu icerigi, bakteri cakismasi onucu bakteri olumu, dolayisiyla amonyak, dolayisiyla nitrat yapiyor olabilir. Bakteri patlamalari da sudaki oksijeni emiyor, phi dusurebiliyor olabilir benim gorusume gore.

Yukarıdaki ürünlerden bio s, probio s ve np proyu kullanıyorum. Bio s renk olarak bulanık beyaz renkte, pro bio s bulanık sarımsı bir renkte. Oradan tespit edilebilir karışıklık varsa. Ben şuanda nitratı 1 in altında ölçüyorum. Canlı yüküm fazla değil ancak yinede etkili olduklarını düşünüyorum. Np pro ve Pro Bio s i haftada 1 kullanıyorum. Hergün kullanmak canlı yüküne göre değerlendirilebilir.

Yukarıdaki ürünlerden bio s, probio s ve np proyu kullanıyorum. Bio s renk olarak bulanık beyaz renkte, pro bio s bulanık sarımsı bir renkte. Oradan tespit edilebilir karışıklık varsa. Ben şuanda nitratı 1 in altında ölçüyorum. Canlı yüküm fazla değil ancak yinede etkili olduklarını düşünüyorum. Np pro ve Pro Bio s i haftada 1 kullanıyorum. Hergün kullanmak canlı yüküne göre değerlendirilebilir.
Nitratı aşağı çekme noktasında etkili mi diyorsunuz. Çok olumsuz yorumlar yapıldı kullanmaya çekindim açıkçası...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sistemimde canlı yükü çok değil 130 lt bubble magus qq1 ps 1 blue tang 1 tomato var. Ancak kullanmadan önce 50 nin üzerinde olan nitratım 0 a düştü şuan ölçümlerde 0.2 olarak sayıyorum ama belki o kadar dahi yok. Ben etkili olduğunu düşünüyorum 0 a düştükten bu yana hiç 2 ye çıktığını görmedim. Sık su değişimi de yapmıyorum. Ölçümü salifert ile yapıyorum bu arada.

Nitratı aşağı çekme noktasında etkili mi diyorsunuz. Çok olumsuz yorumlar yapıldı kullanmaya çekindim açıkçası...

Sistemimde canlı yükü çok değil 130 lt bubble magus qq1 ps 1 blue tang 1 tomato var. Ancak kullanmadan önce 50 nin üzerinde olan nitratım 0 a düştü şuan ölçümlerde 0.2 olarak sayıyorum ama belki o kadar dahi yok. Ben etkili olduğunu düşünüyorum 0 a düştükten bu yana hiç 2 ye çıktığını görmedim. Sık su değişimi de yapmıyorum. Ölçümü salifert ile yapıyorum bu arada.

Bende ölçümü salifert ile yapıyorum son zamanlarda 25e çıktı. 10 civarı idi. Düşürmem lazım. Np pro ile birlikte kullanmaya devam edicem bakalım bende sonuç ne olacak :)

Arkadaşlar,

bir süredir Pro bio s ve Np pro aktif olarak gün aşırı 300litre tankıma 3er damla olarak kullandım. Üstelik Biopellet da birlikte çalıştırdım. Nitratta bir miktar düşüş sağladı sağolsun ama fosfat düzeyleri pek aşağı çekilmedi. 5-10ppm civarı nitrat ve 0.10ppm fosfat ölçmekteyim sürekli... Ha değerler iyi diyebilirsiniz ama 3 aydır kullandığım bu katkılar nitratı ve fosfatı şimdiye dek sıfırlaması gerekmezmiydi :)

Ben utkufk arkadaşıma katılıyorum. AF ürünlerini çokça eleştiriyorum aslında. ha çok biliyor muyum derseniz nacizhane kendi çapımda yorumluyorum. Ancak bu pro bio s ve np pro için şüphelerim halen gitmedi. bakteri ve besin olarak alternatif önerileriniz nelerdir?  Ya da hiç maceraya girme aynı şekilde devam et mi dersiniz?

Konu görüntüleyen kullanıcılar