Keşfet

Aiptasia Problemi

SERHAT TASOZU

Yeni Üye
Ad Soyad
serhat
dün gece akvaryuma bakarken aiptasia gördüm ve neredeyse bütün kayalarda vardı bugün sabah ise kayaları tek tek cıkarıp tencerede kaynatmaya başladım ...

ne kadar kaynatmalıyım?

kaynattıktan sonra ne yapmalıyım?

bu işlemden sonra ne gibi sorunlar oluşabilir?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!

Merhabalar ne yaparsanız yapın birşekilde tekrardan bulaşıyor tanka, ilk etapta kaynatmakta bir çözüm tabi akvaryumunuzda pepermint shrimp bulundurursanız en etkili çözüm o oluyor 

peki kaynatınca kesin ölürlermi

ölür fakat sporlarını yaydıysa kumda cıkmayacagının garantisi yok. sonra tekrar kayalara atlar ve bosu bosuna kaynatmıs olursunuz. 

anladım peki ne yapmam gerekiyor bi çözüm yokmu?

pepermint shrimp güzel çözüm

siz kayayı çıkartmadan önce sporlarını saldıysa arkadaşlarında dediği gibi kaynatsanızda bir süre sonra tekrar çıkmaya başlar, ben sırf bu durumdan dolayı seramik kaya ile tank kurdum ama birsüre sonra aldığımız canlılarla gelen aiptasyalar yine çoğaldı. bana göre bu işin kurtuluşu yok önlem olarakta pepermint shirimp  olursa birderece azalıyor yinede kesin çözüm olacağını düşünmüyorum.

en iyisi canlıları alırken kayasız almak buda ancak sert mercanlarda oluyor diğer mercanlar genelde kayalarıyla oluyorlar tanka koymadan öncede dip yapıp koymakta bi nebze faydası olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim hepinize:)

serhat bet şırınga ile sıcak su üzerine basın

kayaları kaynatın kumu ıyıce yıkayın akvaryumu temiz asu ile komle doldurun yıkayın ve tekrar yenıden kurun kesınlıkle hıcbır sey kalmaz

yalnız alacagınız canlı mercanlara dıkkantlı olun aptasıa olmamasına dıkkat ederek koyun tanka

Hangi zararlı olursa olsun kayaları kaynatmak kesinlikle son çare olmalı. Zaten içerisinde balık ve mercan olan bir akvaryumda kayaları çıkarıp kaynatmak gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Ancak akvaryumu henüz yeni kuruyorsanız düşünülebilir. Umarım akvaryumunuzda herhangi bir canlı yoktur.

kesin çözüm file fish 

peppermint shrimp kesinlikle en guzel cözüm :D bide bulunsa meretler daha guzel olucak :D

Benim akvaryumda 40-50  civarında aiptasia vardı.Üç peppermint shrimp aldım.Şimdi akvaryum da  aiptasiada yok peppermint shrimpde! :D   :(  

Moderatör tarafında düzenlendi:
benim akvaryumda 3 brain 2 fungia 5 adet lps 2 adet sps var kayaları yavaş yavaş ekliyim ozaman

su mesajları okuyorumda gercekten cok sanslıymısım ya :) 2 sene once kayaları aldm kayalar kurlenmemisti bile oyle koydum :) suanda akvaryumcuma guveniorm ne aptasia waar ne pepermint ne bunun icn bi balıgım masallah :)

ayrıca artık gunumuzde aptasia diye bi problemmi kaldıki red sea yanlıs hatrlamıosam ilacını piyasaya surdu peppermintler war forumdan bi abim elektirikli alet yapmıstı manuel istiosan ya kaynatıcan ya kazıycan kısacası cozum yontemleri cok fazla artık yeterki kurtulmak isteyin

Konu görüntüleyen kullanıcılar