Keşfet

Aiptasia Problemi

Sadece dogal savas yontemleri yani aiptasiayi tuketen canlilar mucadelede basari saglayabilir. O da uzun donemde aiptasia tuketen canlinin tank var oldukca bulunmasini gerektirir. Bu sekilde kokunu kurutamazsaniz bile kontrolunu saglayabilirsiniz. Kaya kaynatmak cozum degil. Aiptasia bulasmissa kurtulmak icin camlar ve borular dahil her seyi kaynatmaniz lazim.

Ben geçen sene  aiptasia öldürme cihazı aldım ankarada bir arkadaşımdan  300 adet olan aiptasia şuan 8 yada 12 tanedir abartmıyorum  kaynamış su sirke limon su  şeker vs uğraşmayın  alın bir cihaz patlatın gitsin.

kayaları kaynattım reversden aldığım suda beklettim ve geri koydum tank a  2 hafta tüm camlar yosun oldu bakteriler azaldığı için ama suan ne aiptasia kaldı nede yosun yazan herkese teşekkür ederim

Merhaba konuyu hortlatıyorum :)   Bende akvaryumumda sadece bir kayada olduğunu düşündüğüm aiptasia li kayayı çıkartıp kaynatmayı sonrasında kurutup yenden ana tanka koymayı planlıyorum. Limon suyu vs. ile maalesef bir çözüme ulaşabilmiş değilim. Son çare kaynatma kaldı.

Tüm akvaryumumu sarmıştı bu illet canlı.Ben şöyle kurtuldum;

Lehim makinası yani havya ile kayayı su dışına 1 dakika kadar çıkartıp aiptasia'yı yakın.Çevresini de gözlemleyin çok ufak yavruları olabiliyor ki varsa onları da yakın.İşlem bitince birkaç gün gözlemleyin akvaryumunuzu.Yine görürseniz gördüğünüz yerde yakın havya ile.Ben bu şekilde köklerini kuruttum ve 6 Aydan beri hiç görmedim.Rahat 200 civarı olmuşlardı bende.

Konu görüntüleyen kullanıcılar