Keşfet

Aquareef x30; detayları, kullanım modları vs ...

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba. 

Bu konuyu aquareef markasının x serisi ürünleri hakkında detaylı bilgi almak icin açtım. Kullanan , kullanmasa bile bilen varsa paylaşımda bulunurlarsa ben ve benim gibi kullanan ama tam detay bilmeyenler icin Harika olur :)  

ornek vermek gerekirse bu ürünlerin kötü olmadığı zaten malum ve yeni guncellestirme ile modlar geldi. 

Suan lps tanki olduğu icin lps soft modunda gün simülasyonu kullanıyorum. Burada değerleri yaklasik olarak yazayım ; 

Royal blue : 10-11saat kadar royal blue %100 kapasite ile yanıyor 

Blue: Buda yaklasik olarak 10 saat tam kapasite yanıyor. 

White(8300K) : yaklasik olarak %40-50 kapasite ile 4-5 saat tam yanıyor 1-2 saat de artıp azalarak geçiyor. ( iniş ve çıkış soz konusu olduğu icin boyle bişey var ) 

Day white(5.600K) : yaklasik 4 saat kadar %30 kapasite ile yanıyor 

kirmizi (660nm) : bu zaten %10 olarak verilmiş 3 saat kadar sanırım . Ben bunu %3 yaptım tereddütüm olduğu icin. 

Kullanmayi uygun gördüğüm ayarlar bunlar. Zaten lps soft modunda bu şekilde ... 

aklima takılan sorular su şekilde ; 50/50/50 aydinlatma kapasitesine sahip bir cihaz. 

Benim uzunluk 60 bu nedenle kapasiteleri daha fazla açıp %50 olan şeyi 60-70 yapmam gerekir mi bu ise yarar mi ? 

Veya yosun malum büyük sorun bu iste hangisi yosunu tetikler. Zaten mercan gelişini icin de fark etmez sunu kıs veya kapat diyeceğiniz birşey varmı acaba ? 

Bunu dışında ben öğlen 12 de başlayıp gece 12 de bitecek şekilde ayarlardım. 

Aklima gelenler bunlar ; tüm önerilere açığım. Kendi kullanım ayarlarını paylaşanlar da olursa ayrıca sevinirim. Zira uzun sürede denenip sonuç alınmıştır diye düşünüyorum. 

Ayalarda sps modu bile var ama bu nasıldır hiç bakmadım bile muhtemelen gereksiz olacakti zaten bakmak. 

Urun icin belirli bir kullanım kılavuzu veya talimat olmadığı icin tamamen deneme yöntemine göre birşey bu nedenle eksiği olan birçok insan var :)  

Simdideb tesekkurler :)  

Merhaba Berk Bey,

Buna benzer bir konu başlığı da ben açmıştım bir süre önce.Yeni güncelleştirme ile modlar geldi demişsiniz , nereden ve nasıl güncelleme yaptınız? Bende x50 kullanıyorum ve aquareef programı ile kontrol ve ayarlama yapıyorum.Bu program için play store den henüz bir güncelleme mevcut değil. lps programı için renklerin tam saatlerini de belirtiseniz çok faydalı olur.Ben de deneme yanılma yapmaya devam ediyorum ve gunde 8 saat aydınlatmam açık. Tecrübeli arkadaşların katkılarını bekliyoruz :)

Yerli bir ürün için böylesi bir durum üzücü. Aslında üretici firma bu iş için 3-4 gününü ayarlayıp tanıtıcı bir video çekmeli.Forumlarda sorulara detaylı cevaplar vermeli.Ayrıca bildiğim kadarı ile kullanma talimatı olmadan ürün pazarlamak ayrıca bir cezaya tabi.

Daha fazla yayılan bir ışık istiyorsanız lambayı biraz daha üste takıp ışık şiddetini biraz daha arttırmanız yeterli olması gerek. Ecotech için istanbul ekstremde Gökhan bey beyazları 40 üstüne çıkarmayın kırmızı ve yeşilde 15 üstüne çıkmasın demişti.

Eğer ecotech icin o şekilde önerildiyse bu ürün içinde ayni şey geçerlidir bence. 

Mumkun olduğunca mavi ağırlıklı kullanmak lazım. 

Bu arada ilk mesajda detaylı saatler istenmişti onları detaylı atacağım en kısa zamanda. Bu veriler üzerinden de detaylı konuşabiliriz. 

Ayrica t5 tekli ekleme düşünüyorum bununla ilgili bir konu açarım belki umarım bilen vardır :)  

Merhaba Berk Bey,

Buna benzer bir konu başlığı da ben açmıştım bir süre önce.Yeni güncelleştirme ile modlar geldi demişsiniz , nereden ve nasıl güncelleme yaptınız? Bende x50 kullanıyorum ve aquareef programı ile kontrol ve ayarlama yapıyorum.Bu program için play store den henüz bir güncelleme mevcut değil. lps programı için renklerin tam saatlerini de belirtiseniz çok faydalı olur.Ben de deneme yanılma yapmaya devam ediyorum ve gunde 8 saat aydınlatmam açık. Tecrübeli arkadaşların katkılarını bekliyoruz :)
Hocam AquaReef Pro uygulaması google playde mevcut. Oradan indirebilirsiniz. 

Hocam AquaReef Pro uygulaması google playde mevcut. Oradan indirebilirsiniz. 
Ben markette aquareef pro diye bir program göremiyorum. Zaten kullandığım uygulamaya templates kısmı geldi. Ama tüm mesele bu değil zaten yukarıda saydıklarım bir bütün :)   umarım yeni ürünlerle birlikte; yeni ürünle birlikte verilmesi gereken destek ( fiziksel olarak broşür, katalog... ) verilir. 

Merhaba, lps-soft modunda kullanmaya devam ettiniz mi ? yosun problemi oldu mu ?

Bendede x30 var lps soft mercan otomatikte yanıyor.  Acaabaaa lps soft mercandaki ayarlar. yosuna sorun acar mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben daha sonra kendim ayarları yaptım. 

Kirmiziyi %4-5 e cektim. 

Beyaz da 20-40 araliginda bıraktım 

royal ve blue yu 70-80 yaptım. 

Fakat ben yanına hibrit olarak 2x24 t5 eklemesi gerçekleştirdim  :)  

o yüzden net birşey söyleyemeyeceğim. 

Ben daha sonra kendim ayarları yaptım. 

Kirmiziyi %4-5 e cektim. 

Beyaz da 20-40 araliginda bıraktım 

royal ve blue yu 70-80 yaptım. 

Fakat ben yanına hibrit olarak 2x24 t5 eklemesi gerçekleştirdim  :)  

o yüzden net birşey söyleyemeyeceğim. 
yani neden ekleme yaptın t5?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Görsel ve fonksiyonel olarak güzel de olsa. Buyume icin yetersiz bir model. Mercanlar sene boyunca kafa atamayabiliyor. 

Sps zaten çok zor o modelle. 

Ve LED’ler powerled değil. Ne yazıkki semiled. Buda ayrıca uygunsuz olmasını sağlıyor. 

2 senedir deneme yanılma ile en az bir ay gözlemleyerek şimdilik en iyi diyebileceğim ayarları son 5 aydır kullanıyorum . Burada yükseliş ve düşüş zamanının çok önemli olduğunu düşünüyorum ışığın şiddetinden çok sürekliliği daha önemli ayrıca beyaz ve mavi renklerin sıcak ve soğukluğunun bir bütün olup uyumlu estetik bir görüntü vermesi de gerekir diye düşünüyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2 senedir deneme yanılma ile en az bir ay gözlemleyerek şimdilik en iyi diyebileceğim ayarları son 5 aydır kullanıyorum . Burada yükseliş ve düşüş zamanının çok önemli olduğunu düşünüyorum ışığın şiddetinden çok sürekliliği daha önemli ayrıca beyaz ve mavi renklerin sıcak ve soğukluğunun bir bütün olup uyumlu estetik bir görüntü vermesi de gerekir diye düşünüyorum

mercanların gelişimlerinden memnunsaniz eğer, akvaryum boyutları ve kullandığınız ayarları yazabilirmisiniz ?

Tel yazın whatsapptan ekran görüntülerini atıyım

65x50x45h tankimda x50 kullaniyordum. Çeşitli kombinasyonlar denedim. En son lps ayarlarinda beyazlari ve kırmızıyı biraz kısarak kullanıyordum. Beyaz ve kırmızı 'nın çok yüksek olmasi yosun için etkendir ancak tanktaki balik mercan yükü de etkendir. T5 e geçtim 4x24w kullanıyorum. Lps lerde gözle görülür büyüme sağladım. Özellikle star polyp ve xenia da. Xenia 3 e katlandi.zoalarda birkaç tane de olsa artış var. X50 ile sadece xenia ile 1_2 kafa ve s.polypte de cok çok az gelişme gozlemlemistim.günde 8 saat yakiyorum.

c60e5cf501ddf12adda24b64f0ac5109.jpg
6b233981a522749e30463dc09db279c9.jpg
f73ccc1ce990730fa9ecd2a49360e85a.jpg
1eadf000633391addfa4d889bf8c6ee6.jpg
c5794949037e4659116fd0525bd3f0a3.jpg
a93eaf385fcd095f9560fe27e17f4491.jpg

Konu görüntüleyen kullanıcılar