Keşfet

Atb - Elegance 220

dc 6000'i kafa motoru olarak tank-sump arasında kullanıyor anladığım kadarıyla.Volkan bey sisteminizin doğru çalışması için önce tank-sump arası su sirkülasyonunu düzenlemeniz şart. Akabinde PS seviye ayarını gönderdiğim resimdeki gibi ayarlayarak sağlıklı bir şekilde çalışmayı elde edeceğinize inanıyorum
ewet kafa motoru olarak kullanıyorum  akşam gidince biraz uğraş veriyim   :)

çok teşekkür ederim yardımlarınız için 

Sump ınızın su seviyesi sabit mi? Bu motorun sesli çalışmaması gerekiyor, motorun tüm parçalarını söküp temizlemeyi deneyin

Sumpta bölme yoksa yani su seviyesi sabit değilse ayar yine bozulacaktır, 2. hava hortumu ne için ?

Sumpta bölme yoksa yani su seviyesi sabit değilse ayar yine bozulacaktır, 2. hava hortumu ne için ?
sumpta tekk bir bölme var   ve kafa motoru orda duruyo

2. hava motorunu taktım sanki dengede tutuyo gibi çıkardıgım zaman  direk  taşma yapıyo

özür dilerim hava motoru demişim  hortumu  olcaktı   :)

Sump ın tümünü alan bir resim varsa, geniş açıyla çekilmiş,  yapılması gerekenleri netleştirebiliriz

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ps ile geri dönüş motoru arasında sadece 1 cam var ve su geri dönüş motorunun olduğu bölmeye alttan gidiyor dimi ?  tabana yapıştırılmış bir cam daha varmış sanırım sökülmüş sonra, silikonu duruyor çünkü

Ps ile geri dönüş motoru arasında sadece 1 cam var ve su geri dönüş motorunun olduğu bölmeye alttan gidiyor dimi ?  tabana yapıştırılmış bir cam daha varmış sanırım sökülmüş sonra, silikonu duruyor çünkü
aynen  öle  o söktüğüm cam suyun akışını  birazda olsa engelliyodu o  yüzden sökme ihtiyacı duydum  sump ın solunda dolap var  aslında onu sökmeyi ve yeni bir sump yapmayı  dusundum bu aksam  120 cm lık  te  biraz çalısma yapmam lazım  bu sump ı pek sevemedim

Volkan bey ilk yapmanız gereken sump su seviyesini sabitlemek, bunu için o çıkarılan cam yerine 18 cm yüksekliğinde bir cam yapıştırın, daha sonra ps motoruna taktığınız 2. hava hortumunu sökün ve resimde turuncu renkle belirttiğim boruyu sağa yada sola çevirerek ps içindeki su seviyesini ayarlayın, ps içindeki su seviyesini de sarı çizgilerle belirttim iki çizgi arasında sabitleyin, böylelikle ps 18.5 cm sabit su seviyesinde tam performansta çalışacaktır. 

Akvaryumun ilk kurulum aşamasında ps sulu toplayabilir daha sonra düzene girecektir, akvaryum oturduktan sonra vanayla ps içi su seviyesini tekrar belirttiğim aralığa getirirsiniz. Bu arada ps motorunun tüm parçalarını söküp temizlemenizi öneririm.

Ek olarak, toplama kabının üzerindeki pvc ve silikon boruyu sökerek, bir tarafını hava emiş susturucusunun üzerine takın, hava emiş sesi varsa kesilecektir

Ekli dosyayı görüntüle 21027

Moderatör tarafında düzenlendi:
Volkan bey ilk yapmanız gereken sump su seviyesini sabitlemek, bunu için o çıkarılan cam yerine 18 cm yüksekliğinde bir cam yapıştırın, daha sonra ps motoruna taktığınız 2. hava hortumunu sökün ve resimde turuncu renkle belirttiğim boruyu sağa yada sola çevirerek ps içindeki su seviyesini ayarlayın, ps içindeki su seviyesini de sarı çizgilerle belirttim iki çizgi arasında sabitleyin, böylelikle ps 18.5 cm sabit su seviyesinde tam performansta çalışacaktır. 

Akvaryumun ilk kurulum aşamasında ps sulu toplayabilir daha sonra düzene girecektir, akvaryum oturduktan sonra vanayla ps içi su seviyesini tekrar belirttiğim aralığa getirirsiniz. Bu arada ps motorunun tüm parçalarını söküp temizlemenizi öneririm.

Ek olarak, toplama kabının üzerindeki pvc ve silikon boruyu sökerek, bir tarafını hava emiş susturucusunun üzerine takın, hava emiş sesi varsa kesilecektir
çok teşekkür ederim anıl  bey yarın  bunları uygulamaya başlıcam  ama kafama  takılan  şu   şuan için ses  iyi durumda ve ps 0 oldugu haldede mi söküp motoru temizlemek gerekiyor ?

0 ise temizlemenize gerek yok, ses yaptığını söylediniz ben 2. el olduğunu düşündüm o yüzden önerdim. Bir kaç aylık periyotlarla pompaları temizlemekte fayda var.. 

anladım  çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz

Anil abi merhaba psden sonraki sasirtma 18 cm mi olacak 

Konu görüntüleyen kullanıcılar