Keşfet

Beyaz Benek Döngüsü

Evet kesinlikle katılıyorum size.

Bir daha asla acelecilik yok.

Emsal Bey dediğiniz gibi karantina akvaryumu şart. Bu akvaryumda mümkünse bakır değil hipo-salinity tedavisi uygulayın 8 haftalık yorucu bir süreç ama eğer balığınız yem alıyorsa kesin sonuç alınıyor. Tabi ph yükseltmeyi unutmayın katkı ile şuan benim karantina akvaryumumda blue tang var hayvanın vicudu görünmüyordu 1.012 ye düşünce tuzluluk hiçbirşey kalmadı 1.009 a kadar düşürüp 4 hafta gözlemleyeceğim. Ph 7.4e kadar düşmüştü katkı ile 8e çıkardım yavas yavas şuan karantina akvaryum stresini attı üzerinden.

Soğutucular dediğiniz gibi birden düşürüyor su sıcaklığını bende de TECO var 1 dereceden daha hassas kontrol edemiyorsunuz. 20 dakikada 1 derecelik düşüş hem balıklar hemde mercanlar için ciddi bence. Bu cihazı daha hassas ayarlamanın bir yolu varsa lütfen uyarın benide.

önümüzdeki günlerde 0.2C hassasiyetinde sıcaklık kontrol cihazı yapıp soğutucuyu da ısıtıcıyıda bu cihaza bağlayacağım böylece max dalgalanma 0.2 derece olacak. Teco bu konuda hayal kırıklığı yarattı bende.

Emsal Bey dediğiniz gibi karantina akvaryumu şart. Bu akvaryumda mümkünse bakır değil hipo-salinity tedavisi uygulayın 8 haftalık yorucu bir süreç ama eğer balığınız yem alıyorsa kesin sonuç alınıyor. Tabi ph yükseltmeyi unutmayın katkı ile şuan benim karantina akvaryumumda blue tang var hayvanın vicudu görünmüyordu 1.012 ye düşünce tuzluluk hiçbirşey kalmadı 1.009 a kadar düşürüp 4 hafta gözlemleyeceğim. Ph 7.4e kadar düşmüştü katkı ile 8e çıkardım yavas yavas şuan karantina akvaryum stresini attı üzerinden.

Soğutucular dediğiniz gibi birden düşürüyor su sıcaklığını bende de TECO var 1 dereceden daha hassas kontrol edemiyorsunuz. 20 dakikada 1 derecelik düşüş hem balıklar hemde mercanlar için ciddi bence. Bu cihazı daha hassas ayarlamanın bir yolu varsa lütfen uyarın benide.

önümüzdeki günlerde 0.2C hassasiyetinde sıcaklık kontrol cihazı yapıp soğutucuyu da ısıtıcıyıda bu cihaza bağlayacağım böylece max dalgalanma 0.2 derece olacak. Teco bu konuda hayal kırıklığı yarattı bende.

forum - yada internetten kaynaklı bir problemden dolayı msj 3 kere yayınlanmış özür dilerim

Parazitel balık hastalıklarında gördüğümüz beyaz benek ile ilgili biraz bilgi belki yardımcı olabilir.

Saygılar...

bende akvaryumumda beyaz benek sıkıntısı çekiyordum ve birkaç yere baş vurdum sonunda bu işte bilgili bir arkadaşım dezanfektan bir sıvı önerdi bu sıvıyı bir kaba koyup hasta olan balığı kepçeyle beraber kabın içinde bir müddet bekletiyoruz ve bir kaç dakika içinde beyaz benekten kurtuldum. :)

Caner Bey banyo yöntemi en etkili yöntemlerden biridir. Doğru ilacı kullandığınız sürece çözüm olur. Ancak Beyaz beneğin theront larvaları hala kumunuzda kayalarınızda bulunmakta. Canlılar strese girdiğinde ve tankınızda istenmeyen bir durum olduğunda tekrardan ortaya çıkıyor buna karşı en etkili çözüm komple tankın, kumun, kayanın dezenfekte edilmesidir buda akvaryumlarımızda hiç mümkün olamayan bir olaydır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Beyaz benek Plankton Bu iki organizma arasında bir ilişki varmıdır ? Beyaz benek plankton dan beslenebilirmi ?

Bence 50 tl lik bir termostat alıp soğutucuyu ona bağlayın 0,1 derece hasasiyeti ölçenleri var.

Balıklarda (blue tang - yellow tang - tomoto ) beyaz benek oldu. Bütün hepsini yakalıyıp ayrı bi akvaryumda mikrofish li suda bekletiyorum. Su değişimi filan bir ay kadar bu tankta bekleteceğim balıkları. Ana  tankta balık yok, biraz mercan 2tane konç var. Bu beyaz benek larvaları bu canlıların üstündede yaşarmı. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Balıklarda (blue tang - yellow tang - tomoto ) beyaz benek oldu. Bütün hepsini yakalıyıp ayrı bi akvaryumda mikrofish li suda bekletiyorum. Su değişimi filan bir ay kadar bu tankta bekleteceğim balıkları. Ana  tankta balık yok, biraz mercan 2tane konç var. Bu beyaz benek larvaları bu canlıların üstündede yaşarmı. 
Garantisi yok. Normal sartlar altinda balik yoksa yasamaz ama bu tarz asalak turler olagan disi direnc gosterebiliyor. Ben midyeye tutunup yasayanini gormustum. Yani tahminimiz o yondeydi. Yasayacak baska bir canli yoktu. 

30 derecenin ustunde yasayamadiklarini farkli kaynaklardan okumustum. Mercanlari imkan varsa bir gun birbkova vs misafir ederek ki yolculuklarinda bir gnden fazla dayanabiliyorlar isiyi 31 32 lerde bir gun kadar tutarak en garanti cozum elde edlebilir diye dusunuyorum. Bunu hep dusunurum...  ama hic denemisligim yok o da ayri. Bu ısı yukseltme bakteri kaybina ve suyun kismen bozulmasina yol acar miii onu da bilemiyorum. Ama yazin balik tanklarinda 32 dereceleri gordugum olmustur o da ayri.

Her durumda en dogrusu yeni alinacak baliklarin 24 saatlik karantina tanklarinda muhafazasi sart. Yoksa bu illettel kurtulamayiz.

Beyaz benekten %100 kurtuluş yok o zaman. Mercanları filan çıkartıp ısıyı yükseltsem daha sonra mercanları koyarken mercanlarla filanda gelebilir yada ısıya dayanıklı olanlar kalabilir. Daha sonra üreyip çoğalabilirler.

Balıklar bu beneğe ya alışacak ya ölecek bu gidişle. Sisteme UV filitre eklemek yüzer evredeki beyaz benek ile mücadelede fayda sağlarmı?

Akvaryumcudan aldığımız balıklar genelde ilaçlı suda duruyorlar. Onlardan benek gelmez sanırım. Mercanlarda böyle bi temizleme sistemi varmı? Sisteme börtü böcek pod girsin diye aldığım mercanları filan damlama sistemi ile alıştırdıktan sonra akvaryuma ekliyorum alıştırma suyunuda akvaryuma döküyorum. Pod gelsin diye beyaz beneğide akvaryumumuza ekliyoruz sanırım.

Beyaz benek asil akvaryumculardan gelir tabiki. Ama suyla gecme ihtimali oldugunu sanmiyorum. Ancak baska parazitler hatta daha tehlikelileri bu yolla gecebilir. Alistirma suyunu bu nedenle tanka dokmemeli derim.

Akvaryumcudan ilacli suyu olan 10 balik alirsin sorun olmaz. Arada sadece bir tane ilacsiz sudan balik alirsin ki  ve hooop butun baliklar beyaz benek olmus. 

Suyun ozellikle amonyak ve nitriti yoksa beyaz benek pek olmuyor. Bu zehir orani yuksekse balik zayiflayip bagisikligi duseceginden benek cikiyor. Yani ilk hedef her zaman stabil su degeri. İkinci olaak baliklarin strese karsi saklanabilecegi kendini guvende hissedecegi kayalarin bulunmasi sart. Akvaryuma fazla el sokmak akvaryumla ugrasmak bu acidan beyaz benegi tetikleyen etkenler. Baligi rahatsiz eden baska baliklar varsa yine strese giren baliklarda da goruldugu gorebiliyoruz.

Beyaz benegi tipki bizde sigile yol acan bakteriler gibi dusunmeli. Vucut saglamsa guclu bir bunye varsa stres yoksa sigiller yok olur. Ama bakteri yok olmaz. Bunyenin bir sekilde zayifladigi yada stresin arttigi donemlerde zayiflayan bunyede ozellikle ellerde tekrar gorulur.

Ayni sekilde baliklarda da once  yuzgeclerde kuyrukta gorulur ve sonra vucuduna yayilir. 

İsik beyaz benegin daha hizli uremesini guclenmesini tetikliyor bu kesin. Tedavi tankinda isik kullanmamani oneririm.

Merhabalar,

Beyaz benek için yaygın olarak kullanılan Contra-Ichthyo  ilacı var bunun için ne düşünüyorsunuz ben biraz biraz kullanmaya başladım zararı olur mu ? beyaz benekte gerçekten işe yarar mı ?

tşk.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri