Keşfet

BEYAZ BENEK İLLETİ

gokhanguull

Aktif Üye
Ad Soyad
Gökhan
Selam arkadaşlar yeni aldığım bir balık ile beyaz benek tankıma girdi ve tüm balıklarımı sardı malesef.

Tankta 

1 yellow tang M

1 blue tang M

1Matta tang M

1 powder blue XL

1 bronw tang M 

1 mandarin

1 percula 

Mevcud su değerlerim ısı ışık vs herşey olması gerektiği gibi tankım 450 lt  tankım refis tankı.

Zaman zaman blue tangim beyaz benek oluyordu sıkıntı olmuyordu  fakat bu sefer hepsinde var ve git gide yayılıyor 2 haftadır geçmedi .

Balıklarım şuan için yem yiyor balıklara uzaktan bakınca benek gözükmüyor ama yaklaşınca heryerlerinde benek olduğu belli belirsiz belli oluyor.

zencefil pul biber ve sarımsaklı yemleri her gün veriyorum öğünlerini arttırdım dirençleri düşmesin diye tanka UV bağladım ışıkların süresini gün de 3  4 saate düşürdüm

ama gidecek gibi değil :/ 

100LT bir karantina tankım var  balıkları gece uyuduklarında bir şekilde yakalayıp karantina tankına alıp  sıcaklığı 30 derece civarı yapıp uv u karantinaya bağlayıp iki gün boyunca bçyle devam edip metilen mavisi tedavisini denemek istiyorum sizin fikriniz nedir?

yada balıklar yem yediği için hiç dokunmakta istemiyorum ama her geçen gün artıyor napıcam bilmiyorum bu olayı yaşamış atlatmış üstadlar var ise cvplarını bekliyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Balıkları o litrede yakalamak baya zor olacaktır.Bu durum hem mercanları hemde balıkları etkileyecektir.Önünüzdeki 2 şeçeneği çok iyi değerlendirin.

1- Balıkları ayrı bir karantina tankına almak tabiki en iyi yoldur.Bu seçeneği seçtiğinizde balıkları bu tankta ortalama 2-2,5 ay tutacağınızı unutmayın.Planlarınızı bu şekilde hazırlayın.Balıkların benekleri gitse bile ana tanktaki parazitlerin ölmesi baya zaman alacaktır.Parazitlerin tankta öle bilmesi için uzun bir süre tankta tutunabileceği balık olmaması gerek.Kısacası çok zahmetli ve zaman isteyen bir yöntem.

2- Balıkları tankta bırakıp bol yemleme yapmayı seçerseniz tabiki balıkları kaybetme olasılığınız yüksek fakat zahmeti az ve evi dağıtma vs oranı düşük:D

Bu seçenekte çok hasta olan balığı karantinaya almak kalan balıkların bağışıklık sağlamasını beklemek benim tercihim olurdu.

Tankınıza UYGUN watt değerinde bir UV bağlayıp, parazitlerin yaşam döngüsünü hızlandırmak işinizi kolaylaştıracaktır.

3- Çok kötü duruma gelen balığa düşük yoğunluk tedavis uygulayabilirsiniz.Buda kesin bir yöntem fakat ana tankta parazitler kaldığı için tedavi sonrası balık ayrı bir tankta uzun süre karantinaya alınması gerek.

Bunları yaşamamak için 70-100 lt arası bir plastik kap ve askı ps ile karantina kurup balığı başta 2-3 hafta karantinaya almak ise aslında işin en kolayı.

Poff en iyisi oluruna birakmak sanirim uv bagladim yemden kesilene kdar baliklar insh o kisma gelmez dokunmamak en iyisi gibi duruyor

4 gün ışıgı kapat,ısı 30 olsun, UV 4 gün çalışsın. Herşey yoluna girer. Döngü yolunda gitmesin ki beyaz benek kolay yayılmason döngüyü bozman lazım.o zaman afallıyor bakteri.

4 gün ışıgı kapat,ısı 30 olsun, UV 4 gün çalışsın. Herşey yoluna girer. Döngü yolunda gitmesin ki beyaz benek kolay yayılmason döngüyü bozman lazım.o zaman afallıyor bakteri.
Ana tankta yapamam onu full mercan var  o  zaman karantina tankina alicam 100 lt de 7 balik briaz sikinti olcak ama boyle durcak gibi degil bakteri en azindan sansimi deniyeyim o zaman birde su var tabi mercanlar baliksiz ne kadar iyi olur yasar onda fikri olan varmi

Mercan dolu tankta ısıyı 30 dereceye getirmek pek mantıklı değil gibi

Arkadaslar usenmedim yaklasik 4 saaatte tum dizayni bozup kaylari mercanlari cikarip baliklari yalaladim :)  hepsini karantinaya aldim isiyi yarindan itibaren kademeli olrak 30 dereceye getircem uv da bagladim isiklari hic acmicam  metilen mavisi kullanicam tatli suda ise yariyordu basarili olamazsam mikrofishi de denicem detaylari buradan yazicagim elimden geleni yapicam gerisi takdiri ilahi :)   

-Bunların hiçbiri işe yaramaz. Hepsini denedim. tecrübe ile sabit. Geçti dersiniz bir bakmışsınız balıkların hepsine dağılmış. O yüzden ana tankta uygulanan kimyasal kullanılmayan yöntemler bana hikaye.

Selam Gökhan. Ben de seninki gibi bir durum yaşadı. Tecrübelerimi paylaşayım. Benim tankım 450 litre.30 parça mercan, çokça kabuklu, angel tank türleri var. Benim tankıma bu hastalık powder bluedan geldi.15 balıktan 4 ünü kurtarabildim. Bu arada karantina öncesi ana tankımda ısıyı da artırdım, ilaçta kullandım, ışıkları da kapattım. Hiç bir işe yaramadı. Bu arada vitaminli sarımsaklı yem de veriyordum. Daha sonra karantina tankı kurdum ve kalan bir kaç balığımı buraya aktardım. Tank 200 litre. daha fazla stres olmasınlar diye tanka borular yerleştirdim. Ben ilk önce mikofish tedavisine başladım. Bu 10 gün kadar su değişimleri (2 günde bir %50) ile devam etti. Karantina tankımın ısısı 30 derece de sabitti. Balıklar bu sürede beyaz benekten kurtuldular. Ana tankıma 32 gün boyunca balık sokmadım. Bu süreçte beyaz beneğin döngüsünü kırmak ve tüm parazitlerin ölmesi için tankı akışına bıraktım. 33. gün iyileşmiş olan powder blue tangimi ana tanka almak ile başladım. 15 gün tek kaldı tankta. ve yavaş yavaş sıra ile karantinası tamamlanmış canlılarımı ana tanka eklemeye başladım. Sonuç olarak ben karantina tankı kurup 32 gün bekleyip geriye kalan tüm balıklarımın iyileşmesini bekleyip ana tanka aldım. Ogün bugündür tankımda 15 balık var. ve beyaz benek dahi görmedim.

Not: Prensip haline getirdiğim en iyi huyum karantinadan balık geçirmeden ana tanka eklemiyorum :D

umarım senin camlıların da bir an önce sağlıklarına kavuşur. 

-Bunların hiçbiri işe yaramaz. Hepsini denedim. tecrübe ile sabit. Geçti dersiniz bir bakmışsınız balıkların hepsine dağılmış. O yüzden ana tankta uygulanan kimyasal kullanılmayan yöntemler bana hikaye.

Selam Gökhan. Ben de seninki gibi bir durum yaşadı. Tecrübelerimi paylaşayım. Benim tankım 450 litre.30 parça mercan, çokça kabuklu, angel tank türleri var. Benim tankıma bu hastalık powder bluedan geldi.15 balıktan 4 ünü kurtarabildim. Bu arada karantina öncesi ana tankımda ısıyı da artırdım, ilaçta kullandım, ışıkları da kapattım. Hiç bir işe yaramadı. Bu arada vitaminli sarımsaklı yem de veriyordum. Daha sonra karantina tankı kurdum ve kalan bir kaç balığımı buraya aktardım. Tank 200 litre. daha fazla stres olmasınlar diye tanka borular yerleştirdim. Ben ilk önce mikofish tedavisine başladım. Bu 10 gün kadar su değişimleri (2 günde bir %50) ile devam etti. Karantina tankımın ısısı 30 derece de sabitti. Balıklar bu sürede beyaz benekten kurtuldular. Ana tankıma 32 gün boyunca balık sokmadım. Bu süreçte beyaz beneğin döngüsünü kırmak ve tüm parazitlerin ölmesi için tankı akışına bıraktım. 33. gün iyileşmiş olan powder blue tangimi ana tanka almak ile başladım. 15 gün tek kaldı tankta. ve yavaş yavaş sıra ile karantinası tamamlanmış canlılarımı ana tanka eklemeye başladım. Sonuç olarak ben karantina tankı kurup 32 gün bekleyip geriye kalan tüm balıklarımın iyileşmesini bekleyip ana tanka aldım. Ogün bugündür tankımda 15 balık var. ve beyaz benek dahi görmedim.

Not: Prensip haline getirdiğim en iyi huyum karantinadan balık geçirmeden ana tanka eklemiyorum :D

umarım senin camlıların da bir an önce sağlıklarına kavuşur. 
Çok teşekkür ederim sana katılıyorum karantinasız balık tanka sokmicam artık :)   balıkları 100 ltlik karantina tankına aldım bende 7 balık için birazcık ufak ama şuan elimde başka yok :/ ışıkları kapalı sıcaklık 30 derece bende kaya boru vs koydum strese fazla girmesinler diye senin izlediğin yolu izlicem bende inşh başarılır olurum tekrardan teşekkürler  :clap:

Tuzluluğuda biraz düşürebilirsiniz 1.020lere kademeli olarak çekerseniz hem balıklardaki stres azalıcak hem lanetolası benekler çoğalmakta zorlanıcaktır metilen mavisi tuzlu suda önermem pek işe yaradığınıda duymadım açıkçası , balıklarınızın benekleri mukozalarından tamamen atmaları için sıfır stres ve iyi bir beslenme diyeti şart , kolay gelsin..

Tuzluluğuda biraz düşürebilirsiniz 1.020lere kademeli olarak çekerseniz hem balıklardaki stres azalıcak hem lanetolası benekler çoğalmakta zorlanıcaktır metilen mavisi tuzlu suda önermem pek işe yaradığınıda duymadım açıkçası , balıklarınızın benekleri mukozalarından tamamen atmaları için sıfır stres ve iyi bir beslenme diyeti şart , kolay gelsin..
Baliklari karantinaya aldim isten geldigim de powder yan yatmisti 5 dk ya ölur dedim mikofish ilave ettim suya bir saat sonra kendine geldi artik ilacin etkisimi ecelimi gelmedi bilmiyorum baliklar suan mikofishli suda tuzlulugu ufaktan dusuruyorum derece 30 isik yok uv calisiyor tek sorun stres oldular galiba :/ bir kaci yem yemiyor bakalim ne olcak hic umudim yok ama kendi hallerinede birakmak vicdanen el vermiyor elimden geleni yapicam tesekkrler

Mikrofish icinde maxsimum 15 gun tutabilirsin baliklari bilginiz olsun

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tesekkurler bir hafta tutmayi dusunuyordum max insh o kendilerine gelirlerde o kdar bile tutmama gerek kalmaz :)  

Geçen iki gün hakkında bilgi vereyim bu durumla karsilacabilecek arkadaslar icin ( insh karsilasmazlar) balıkları karantinaya aldım suya recetesinde yazan şekilde mikofish ekledim sıcaklik 30 derece hava motorları dalga motorları aktif uv aktif şekilde çalisiyor 2 gunde bir %20 su degisimi yapiyorum mikofish ekliyerek cunki karantinada ps yok malesef. Gel gelelim baliklara powder yan yatmisti öldu olcekti hatta can cekismesin diye tanktan almaktan son anda vazgectim ama inanilmaz bi sekilde toparladi ve suan taş gibi yem yiyor formu yerinde digerleride öyle cok sukur gozlemledigim kadari ile benekler de gozle gorulur azalma var su sari oldugu icin pekte goremiyorum hic umidim yoktu ama Allah sukur  iyi gidiyor durum diyebilirim gelismeleri tekrardan yazicam. :)  

Balıkları karantina almakla doğru yapmışsınız.

Beyaz benek karantina yapılırsa çok kolay bir hastalık. En iyi çözüm kademeli olarak tuzluluğu düşürmektir. 7 yıl önce bir kez karşılaştım ve Allah' ın izniyle çözdüm, bir daha karşılaşmayacağımdan eminim inşaallah. Herkesin korktuğu gibi bir hastalık değil ancak karantina yapmazsanız da neredeyse tüm balıkları kaybedersiniz.

Balıkları karantina almakla doğru yapmışsınız.

Beyaz benek karantina yapılırsa çok kolay bir hastalık. En iyi çözüm kademeli olarak tuzluluğu düşürmektir. 7 yıl önce bir kez karşılaştım ve Allah' ın izniyle çözdüm, bir daha karşılaşmayacağımdan eminim inşaallah. Herkesin korktuğu gibi bir hastalık değil ancak karantina yapmazsanız da neredeyse tüm balıkları kaybedersiniz.
Evet karantina yapmasaydim hepsi ölebilirdi  haklisiniz ? 

Merhaba arkadaşlar son bilgileri paylaşayım bugun 5. Gun baliklardaki beyaz benek illeti tamimiyle bitti çok sukur :)  hic umidim yoktu fakat minofishli su sarimsalkli zencefilli yem ile bol yemlemeyle  30 derece su ve uv ile bu hastaligi yendim ana tanka halen parazit olabilir ama baliklarin bir kismini ana tanka salip gozlemliycem gene benek olurlar ise caresi belli artik :)  beyaz benek artik problem degil benim icin  bu tedavi kesin cozum bu durumla karsilasacak arkdaslar hic telaş etmesin bu tedavi ile 5 gun gibi kisa bi surede bu illeti yenebilir herkese beyaz beneksiz hobiler 

Arkadaşlar merhaba. Benim de benzer bir sorunum var. Tankımda 1 clown, 1 blenny, 1 teke, 5 tane de conch var. Tankım 60 lt. Hiç mercanım yok. Tank yeni bir tank sayılır. Balıklar da 20 gündür tanktaydı. Önceki gün clown a bir clown daha eklemek istemiştim, sağlıklı olduğundan emin olduğum yeni balığı tanka attığım gün ilk clown da beyaz beneğe rastladım. Ve dalga motorunun önünde görüyodum hep. Hemen bir karantina tankı oluşturup o clown u düşük yoğunluk ve mikofish tedavisine başlattım. Karantinada ps yok. Korkum ana tanktaki yeni clown a da bulaşması. Sizce ana tankta da düşük yoğunluğa başlamalı mıyım? Blenny ve diğer omurgasızlar kötü etkilenir mi? Yoksa blenny ve yeni clown u da karantinaya mı almalıyım önlem olarak? Ne yapmamı önerirsiniz?

Merhaba zaman zaman baliklar beyz benek olabiliyor ufak tefek arada cikip yok oluyor bazen ise ilerliyor baligin durumuna gore bir iki benek gorup hemen mudahale etmemek lazim gozlemlemek gerek duruma gore mudahale etmeliyiz  karidesler etkilenebilir bi sure bekleyin eger diger baliklardada benek baslarsa karidesleri cikarin tanktan ve tankta uygulayin tedaviyi

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri