Keşfet

Birde picomu olsun

CMTRN

Yeni Üye
Ad Soyad
cemturan
Merhaba arkadaslar 70 x 50 x 50 ana tankimin yaninda birde kucuk bir pico kumaya karar verdim pico 30 x 30 x 35 arkadan sumpludur 2 kg mercan kirigi kullandim normalde picolara ps bulmasi zor olur ama sansima benim piconun sump yeri buyuk oldugu icin ole bir sorunum olmadi hava tasli bir ps kullanicam aydinlatma olarak sunsun ad 200 aldim sifir su kurulum gibi bisi yapim dedim 32 litrenin 30 litresi sifir sudur 2 litreye yakinini diger ana tankimdan asilama amaciyla aldim sistemi 1 hafta bos dondurdum sonra 3 parca canli kaya aldim ana tankdan 11 ci gununde diatomum olustu 3 adet snail 3 adet conch girdim suan bos donuyor baska canli girisi yapmadim ana tankimdan 2 adet es percula mi scooter gobyi picoya tasicam bir adet buble anemon perculalarimin hostudur ayrica 7 8 kafa hairy mushrom olan bi kayami feza abinin hediye etmis oldugu kirmizi alg yosunumu ve buble coralimi ekleyecegim 2 adet cleaner shrimp girisi yapicam biraz zaman gectikdeb sonra yellow watchmen goby dusunuyorum ileride bakalim allah yardimicimiz olsun nanodan sonra picom nasil olucak ara ara resim payalasacagim degerli yorumlarinizi bekliyorum onerilerinizide bekliyorum simdiden tesekkurederim [emoji5]

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cem turan

6b1954426282eb2995fe19b53f57100e.jpg
3f1c6fc647018eddf3e7c5fe4dbe28dd.jpg
a8cb9af8f515a10c98ae78e3e808a9de.jpg

Kardeşim hayırlı uğurlu olsun yeni tankın gayet güzel olmuş yeni pico n uzun soluklu olması dileklerimle...

Sagolasin yakup abi senin tafsiyelerinide bekliyorum :)

Cem Bey merhaba,

Kurulumunuz hayırlı olsun. Ben de eve 15 lt bir akvaryum kurmaya karar verdim. Şimdilik yaza kadar kurulu kalmasını planlıyorum. Sanırım 1 ay zarfında canlı girecek hale getiririm. 

Tekrar hayırlı olsun. 

Selamlar,

Feza Hokkacı 

Cem Bey merhaba,Kurulumunuz hayırlı olsun. Ben de eve 15 lt bir akvaryum kurmaya karar verdim. Şimdilik yaza kadar kurulu kalmasını planlıyorum. Sanırım 1 ay zarfında canlı girecek hale getiririm. 

Tekrar hayırlı olsun. 

Selamlar,

Feza Hokkacı 
Sizede hayirli olsun feza bey insallah guzel olur hepimizin icin isik konusunda bir korkum vardi bugun lakovic kullanici arkadasla muhabbetimiz oldu oda ayni armaturu kullaniyilormus ve sikinti yasamamis [emoji5]

Pico cular çoğalıyor hadi bakalım :)  Bilgi alışverişi için güzel oldu bu yeni kurulumlar. üçümüz neredeyse aynı zamanlarda startı vermiş olduk  :thumbsup:

Tekrar Hayırlı olsun Feza Bey ve Cem kardeşim.  ;)

Sizce mercan ve balik girisini ne zaman baslamaliyiz ?

Feza Bey benden daha tecrübeli, bu konuda bence feza bey'e kulak vermek gerekir.

Sizde pico resimlerinizi burdan paylasirsaniz sevinirim fikir ediniriz birbirimizden

Arkadaşlar merhaba,

Canlı girişi konusunda süre vermek çok doğru  olmaz kanaatindeyim. Canlı Kaya, bakteri kültürü kullanımı gibi faktörler süreyi değiştirebilir. En doğrusu test yapıp uygun değerler sağlanmış mı kontrol edip ardından yine hiç acele etmeden ve birden yüklenmeden canlı girişi yapmak gerekir. Yeni kurulmuş bir akvaryuma bir defada çok sayıda balık eklemek henüz yeni oturmuş su dengelerini çabuk bozulabilir. Akvaryum hacmine uygun balık türleri seçilmeli ve yine hacme uygun sayıda balık eklenmeli. Ben küçük goby türleri ve eklem bacaklılar bakmayı düşünüyorum (Okinawa, Ripple, Nematodes, karides gibi). Yeni kurulumda ilk 6 ay en kritik dönem, dikkatli olmak ve sürekli takip ve gözlemleme yapmak gerek. 

Saygılarımla,

Çok doğru gerekli testler yapıldıktan sonra değerler ideal olsa bile tek seferde yüklü canlı yerine kademeli yavaş giriş yapılmalı. 

Arkadaşlar merhaba,Canlı girişi konusunda süre vermek çok doğru  olmaz kanaatindeyim. Canlı Kaya, bakteri kültürü kullanımı gibi faktörler süreyi değiştirebilir. En doğrusu test yapıp uygun değerler sağlanmış mı kontrol edip ardından yine hiç acele etmeden ve birden yüklenmeden canlı girişi yapmak gerekir. Yeni kurulmuş bir akvaryuma bir defada çok sayıda balık eklemek henüz yeni oturmuş su dengelerini çabuk bozulabilir. Akvaryum hacmine uygun balık türleri seçilmeli ve yine hacme uygun sayıda balık eklenmeli. Ben küçük goby türleri ve eklem bacaklılar bakmayı düşünüyorum (Okinawa, Ripple, Nematodes, karides gibi). Yeni kurulumda ilk 6 ay en kritik dönem, dikkatli olmak ve sürekli takip ve gözlemleme yapmak gerek. 

Saygılarımla,
Merhabalar feza bey ben bakteri kulturu kullanmadim bu isi canli kaya ve ana tankdan su asilama ile cozmek istedim sizce bakteri kulturu illa kullanmak gereklimidir diatom olustu ve conchlar snailler temizledi simdiki adimimiz ne olmali biraz daha beklemelimiyiz yoksa testleri kullanip degerler normal ise giris yapmalimiyiz sonucta 2 ci hafya benim pico kurulali saygilarimla

Merhabalar feza bey ben bakteri kulturu kullanmadim bu isi canli kaya ve ana tankdan su asilama ile cozmek istedim sizce bakteri kulturu illa kullanmak gereklimidir diatom olustu ve conchlar snailler temizledi simdiki adimimiz ne olmali biraz daha beklemelimiyiz yoksa testleri kullanip degerler normal ise giris yapmalimiyiz sonucta 2 ci hafya benim pico kurulali saygilarimla

Cem Bey,

Bakteri kültürünü her aşamada girebilirsiniz, ilk kurulumda girilmesi bakteri popülasyonunun oluşması ve artması açısından oldukça faydalıdır. Ben Nitridac kullanıyorum ve çok memnunum.  

Canlı girişinden önce yapılması gereken testler Amonyak ve Nitrit testleridir. Bu değerler sıfırlanmış ise canlı girişi (sınırlı sayıda olmak kaydı ile, 1 balık gibi) yapılabilir, hatta yapılması gerekir. Zira bakteriler için besin oluşması gerekli. Ancak canlı sayısı konusunda acele etmemek gerekir. Balık beslenecek, atık (azot ve Nitrit) oluşacak bakteriler de bu atıklar ile beslenecek (azot döngüsü).

Başka akvaryumdan su almanın pek faydası yok maalesef (Kaya olabilir ama zararlı canlılar barındırmadığından emin olmak gerek).

Selamlar,

Feza Hokkacı 

Merhabalar feza bey ben bakteri kulturu kullanmadim bu isi canli kaya ve ana tankdan su asilama ile cozmek istedim sizce bakteri kulturu illa kullanmak gereklimidir diatom olustu ve conchlar snailler temizledi simdiki adimimiz ne olmali biraz daha beklemelimiyiz yoksa testleri kullanip degerler normal ise giris yapmalimiyiz sonucta 2 ci hafya benim pico kurulali saygilarimla SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cem Bey,Bakteri kültürünü her aşamada girebilirsiniz, ilk kurulumda girilmesi bakteri popülasyonunun oluşması ve artması açısından oldukça faydalıdır. Ben Nitridac kullanıyorum ve çok memnunum.  

Canlı girişinden önce yapılması gereken testler Amonyak ve Nitrit testleridir. Bu değerler sıfırlanmış ise canlı girişi (sınırlı sayıda olmak kaydı ile, 1 balık gibi) yapılabilir, hatta yapılması gerekir. Zira bakteriler için besin oluşması gerekli. Ancak canlı sayısı konusunda acele etmemek gerekir. Balık beslenecek, atık (azot ve Nitrit) oluşacak bakteriler de bu atıklar ile beslenecek (azot döngüsü).

Başka akvaryumdan su almanın pek faydası yok maalesef (Kaya olabilir ama zararlı canlılar barındırmadığından emin olmak gerek).

Selamlar,

Feza Hokkacı 
Cok tesekkur ederim feza bey bilgilerinizden bolca yararlanacagiz pico olunca daha dikkat etmek gerekiyor buyuk tanklarda hata tolere edilebilir ama picoda cokda hata kaldirir gibi durmuyor bakteri kulturu haricinde suanda bakteri feeder girmeliyim ara ara ?

Cem Bey,

Bakteri feeder, bakteri besinidir. Akvaryuma canlı girdiğinizde bakteriler için besin oluşacak zaten. 

Girmenizde sakınca yok ama canlı girdikten sonra bakteri feeder girmenize de çok gerek yok. 

Selamlar,

Feza Hokkacı 

Merhabalar dun bakteri kulturu girisine basladim 7 gun boyunca 4 ml giris tekrarlanicak sistem oturdukdan sonra feza abiyle beraber karar kildigimiz okinawa ve aurora goby leri 2 adet palyaco 2 adet cleaner shrimp ile canli populasyonumu tamamlayacagim bu arada feza abiye cok tesekkurederim mercan ciftliginden bakteri kulturu alip bana teslim etti sagolsun

Feza Bey bu hobiye gönül vermiş herkese yardımcı olan çok iyi bi abimizdir. bende kendisiyle hobiye başladığım ilk aylarda tanıştım ve çok yardımını gördüm.

geçtiğimiz hafta Cumartesi Mercan Çiftliğinde beraberdik Feza Bey'le. Bende rezerv ettirdiğim Nematodes Goby' yi aldım :)

Feza Bey bu hobiye gönül vermiş herkese yardımcı olan çok iyi bi abimizdir. bende kendisiyle hobiye başladığım ilk aylarda tanıştım ve çok yardımını gördüm.geçtiğimiz hafta Cumartesi Mercan Çiftliğinde beraberdik Feza Bey'le. Bende rezerv ettirdiğim Nematodes Goby' yi aldım [emoji4]
gozun aydin kardesim sen canli girisine basladin mi ?SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eywallah dostum. evet canlı girişine başladım. 1 çift soytarım var 1 tane de nematodes goby :)

şimdilik bir sorun yok. inşallah sorunsuz devam eder. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar