Bu konuyu ve bakteri kulturlerini arsatiran oldu mu? Yurt disinda biobacter 8 diye bir urun ve prodibio urunler en cok kullanilanlar
Konu hakkinda bilgisi olan varsa biraz aydinlatmasini rica edicem
...........................................................................................................................
Ercan bey merhaba,
öncelikle makaleyi incelemenizi rica ediyorum
Şimdi gelelim bakteri kültürü konusuna ;
1977 yılında ticari anlamda ilk akvaryum bakterisini bulan prof. bile doğru saklama koşulları altında tutamadığı bakteri kültürlerinin 2-3 gün yaşayacağını lanse ettiği bir ürünün enzimleri bile olmadan nasıl canlı kaldığını ben hiç anlamış değilim keza bu bağlamda günümüz teknolojisinde cam tüplerde saklanan ve özel yöntemlerle oksijenle aktifleşen bir ürün daha mantıklı geliyor bana.
İşin ticari boyutunda bir de şöyle bir durum var lab.ortamında hazırlanan bu ticari ürünlere bazı durumlarda tankın bağımlı kalması .....(olası) şahsi fikrim..
Örnek teşkil eder mi bilmem ama ;hobiye yıllarınızı verdikçe gerçek anlamda okuyup inceledikçe bakteri kültürü filan değerini kaybediyor
bir biotop un kendi şartları ve sizin hazırladığınız şartlar altında besin ve atık düzeyi ve bunları kendince sentezleyip sistemin biyolojisinin kendiliğinden oturması daha anlamlı ve gerçekten sürdürülebilir bir hobi anlamında da zevk verici hale geliyor.
1999 da başladığım tuzlu su hobisinde başka bir yöntem yoktu ve angel türlerine hayranlığımdan o zaman ki ithalatlar da gelen balıklar en küçüğü el kadar olurdu 1,50 gibi tanklarda 6-7 angel la hiç sorun yaşamadan işin nano resif kısmına kadar geldik
konu aslında 3-4 cümle ile anlatılacak bir konu değil ama kısacası sabır varsa normal aşılama ve karides çürütme ile başlatıp karbon kaynakları ile (en sevdiğim asidikasittir) bu bakterileri besler çoğaltıp (besleyip) bir tank kurarsınız.
olmadı ben sabırlı değilim günümüz teknolojisinde ki imkanları da kullanmak istiyorum derseniz
biodiges le bu işe başlar sistem oturunca fritz 460 la su değişimleri sonrası sistemi gayet başarılı götürebilirsiniz.
saygılarımla