Keşfet

Birde picomu olsun

eywallah dostum. evet canlı girişine başladım. 1 çift soytarım var 1 tane de nematodes goby [emoji4]şimdilik bir sorun yok. inşallah sorunsuz devam eder. 
Suan sadece balik mi girdin mercan girisin oldumu ?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sadece balık girişi yaptım. 2 adet counch var balık dışında.

ekim ayında 1 haftalık kısa bi tatilim olcak. tatil dönüşü mercan girişi için akvaryumun durumuna bakacağım.

Feza bey bir sorum olacak,

Prodac nitridac bakteri kulturu hem tatli su hemde tuzlu su icin kultur oldugu belirtiliyor, bu kismi ben bir turlu cozemedim... tatlu su ile tuzlu suyun bakterileri ayni mi ayni olmamali gibi bir dusuncem var. Bu konuyu ve bakteri kulturlerini arsatiran oldu mu? Yurt disinda biobacter 8 diye bir urun ve prodibio urunler en cok kullanilanlar

Konu hakkinda bilgisi olan varsa biraz aydinlatmasini rica edicem [emoji4]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhabalar Ercan bey, bildiğim ve çok çok çok seneler öncesinde araştırdıklarımdan hatırladığım kadarıyla bakteri kültürleri içerisinde Lactobasil sp., Streptokok sp., Basil sp. suşları bulunuyor. Bu bakterilerin sonundaki sp. takısı belli bir varyeteye sahip olmadığını genel olarak identifike edildiğini anlatıyor. Yani aldığınız üründe örneğin Basil sp. diye bir bakteri mevcutsa suya attığınızda kendine yüzey bulan bu bakteri kültürleri ortam koşullarına göre üreyip çoğalıyorlar. sp. yer almıyor da direk varyete ismi veriyorsa da o varyetenin tuzlu veya tatlı su için olup olmadığını araştırmak gerekiyor. Veya şöyle de bir durum söz konusu olabilir; birçok bakteri tatlı ve tuzlu suya töleranslı olabiliyor. Canlılarda buna euryhaline deniyor. Sizin bakteriniz de euryhaline bir tür olabilir. Eğer üzerinde tatlı ve tuzlu su için uygundur yazıyorsa tereddüt etmeden kullanabilirsiniz, sizden önce zaten firma kullanmış ve olumlu sonuçlar almıştır :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar merhaba,

Gökmen Bey gayet güzel cevaplamış, kendisine teşekkür ederim. 

Bu bakteriler spor halinde ve içine girdikleri ortama göre adapte olup üremeye başlıyorlar. Dolayısı ile hem tatlı hem de tuzlu suda kullanılabiliyor. 

Ben kurduğum bütün akvaryumlarda bu ürünü kullandım ve hiç sorun yaşamadım. Akvaryum 2 hafta içinde canlı girilebilir hale gelebiliyor, çoğu zaman diatom süreci bile yaşanmadan.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı 

Bu konuyu ve bakteri kulturlerini arsatiran oldu mu? Yurt disinda biobacter 8 diye bir urun ve prodibio urunler en cok kullanilanlar

Konu hakkinda bilgisi olan varsa biraz aydinlatmasini rica edicem 
emoji4.png

...........................................................................................................................

Ercan bey merhaba,

öncelikle makaleyi incelemenizi rica ediyorum

Şimdi gelelim bakteri kültürü konusuna ;

1977 yılında ticari anlamda ilk akvaryum bakterisini bulan prof. bile doğru saklama koşulları altında tutamadığı bakteri kültürlerinin 2-3 gün yaşayacağını lanse ettiği bir ürünün enzimleri bile olmadan nasıl canlı kaldığını ben hiç anlamış değilim keza bu bağlamda günümüz teknolojisinde cam tüplerde saklanan ve özel yöntemlerle oksijenle aktifleşen bir ürün daha mantıklı geliyor bana.

İşin ticari boyutunda bir de şöyle bir durum var lab.ortamında hazırlanan bu ticari ürünlere bazı durumlarda tankın bağımlı kalması .....(olası) şahsi fikrim..

Örnek teşkil eder mi bilmem ama ;hobiye yıllarınızı verdikçe gerçek anlamda okuyup inceledikçe bakteri kültürü filan değerini kaybediyor

bir biotop un kendi şartları ve sizin hazırladığınız şartlar altında besin ve atık düzeyi ve bunları kendince sentezleyip sistemin biyolojisinin kendiliğinden oturması daha anlamlı ve gerçekten sürdürülebilir bir hobi anlamında da zevk verici hale geliyor. 

1999 da başladığım tuzlu su hobisinde başka bir yöntem yoktu ve angel türlerine hayranlığımdan o zaman ki ithalatlar da gelen balıklar en küçüğü el kadar olurdu 1,50 gibi tanklarda 6-7 angel la hiç sorun yaşamadan işin  nano resif kısmına kadar geldik 

konu aslında 3-4 cümle ile anlatılacak bir konu değil ama kısacası sabır varsa  normal aşılama ve karides çürütme ile  başlatıp karbon kaynakları ile (en sevdiğim asidikasittir) bu bakterileri besler çoğaltıp (besleyip) bir tank kurarsınız.

olmadı ben sabırlı değilim günümüz teknolojisinde ki imkanları da kullanmak istiyorum derseniz 

biodiges le bu işe başlar sistem oturunca fritz 460 la su değişimleri sonrası sistemi gayet başarılı götürebilirsiniz.

saygılarımla

Bakteri kulturu girisini dun tamamladim amonyak ve nitrat testlerimide yaptim amonyak sifir cikti nitrat 10 ile 25 arasi suanda 5 litre bi su deisimi yapicam bu arada 3 gun once tanka koydugum cromis yem almaya basladi biraz urkek davraniyo conchlar ve snailler halinden memnun ana tankdan alip picoma tasidigim beyaz kum salyangolzarim cok aktifler normalde onlari isiklar kapaninca gorurdum ana tankda picoda hep disardalar geziniolar hersey normal gozukuyor artik yavas yavas yavas mercan ve canli girisine basliyacagim bu arada erol ve feza beye cok tesekkur ederim ne zaman basim sikissa bana yardimci olduklari icin

Bu hobi yardımlaşarak ve bilgi paylaşarak daha da güzel. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum dostum  ;)

204c312e0085dbf2d551ee794474ada9.jpg
scooter yeni yuvasida

Merhaba arkadaslar yava yavas sekil almaya basladi pico hala eksiklerim var buble anemonla palyacolarimi daha eklemedim picoma bugun feza beyden buton polip alip eklicem xenia da dusunuyorum son guncel resimlerimi ekliyip degerli yorumlainizi bekliyorum
76c4101dbcf3095e5d459f081f423450.jpg
5dc51f0f169727382759176ac7331fbd.jpg
0204e37aefda3ea126b9a62a9e502d0b.jpg

Yapmis oldugum 1 2 degisiklik sonucu picomun yeni duzeni buble anemon ve palyacolarimi girdim ayrica bugun feza beyden almis oldugum fosforik polipleri ekledim bir kez daha burdan feza beye cok tesekkurederim temizleme aparati ve polip icin
5bf9f14ebe258dad1ca61172cd4b18da.jpg
e7fa54c6fbe92c2588602cdabd660b5c.jpg

Merhaba arkadaslar picomda hersey normal gidiyor canli kaybim olmadi allaha sukur canlilar gayet keyfili duruyor don halindan 1 2 resim paylasmak istedim
c2bc70bcf636c9e6fca03fd694aa817e.jpg
9ba0037acfc416d1345fd3d09070381d.jpg

Merhaba arkadaslar 2 parca mercan ekledim fosforik mushrom ve ricordia yuma
9cc07e31b41d627abd88d581b2a2dfed.jpg
b1e6be194af60e970473ee3adb56b47e.jpg
hava tasli ps yi cikarip resun sk 300 ekledim begenize sunuyorum

Uzun bir aradan sonra bir iki kucuk degisiklik yaptim picoma emre kardesimden aldigim 2 adet seramik kaya ekledim mercanlari biraz isiga dogru yukseltmek niyetindeydim eski haliyle cok sikis tikis olmustu ve baska canli giris yapamiyordum simdi 2 3 mercan girisi yapabilecegim kadar yer acilmis oldu saygilar...
8f0c2612fe263e2852061e78254ea199.jpg
80ef7c301e52a273da98eabc4e81a1ce.jpg
ad68886dfa7853803178baa3bfbc96a1.jpg
543be5c5ca0c44098872e0d4bf418a52.jpg

Merhaba arkadaslar uzun zamandir severek yaptigim bu hobiyi artik birakma zamani geldi allah nasip ederse cocugum olucak zaman ayiramayacagim icin canlilara eziyet etmenin bi anlami yok hepinize cok tesekkurederim yardimlariniz icin suanki son halinden hatira amacli 3 resim paylasayim [emoji5]
15b82b5ebf87a81c5ea350d7cd78321a.jpg
9f885d7b014457cad51331acda5b76ae.jpg
2e4a258409bfa441b5956517ca19f1de.jpg

Cem Bey merhaba,

Kararınızı tekrar gözden geçirin, acele etmeyin. 

İyi akşamlar,

Konu görüntüleyen kullanıcılar