Keşfet

Bu nano sizce nasil

resul

Yeni Üye

Beyler almak istediğim nano bu.

Ilk deniz hobim olacak. Bu akvaryum nasil sizce. Basit mercan ve 3 canli bakacam. 1 palyaco 1 hermit 1 goby 

Ilk tecrubem sebebiyle ufaktan ve az canliyla baslamak istedim

Bunun 24 watt ledi mercan icin yetrrlimdir 30 litrelik ps ve flitre birlesik sanirim. Sizce nasil bu

Burdada videosu var

Ben köşeleri tek parca sevdigim icin bunu dusunuyorum

görsel olarak çok başarılı ancak biraz emek isteyen bir set

ışık 10000k yeterli soft mercanlara

ps değil yüzey skimmer mevcut, 30 litrede su değişimi ve sık filtre temizliği işinizi görebilir

bende 60 litresi mevcut aklınıza takılan başka birşey olursa sorabilirsiniz

tabi tecrübe etmek için nano ile başlamak ne kadar doğru tartışılır, su değerlerini stabil tutmak daha zor olacaktır

Bilgi icin teşekkürler 

Flitre degisimi cok zahmetli olmaz sanirim. Bi elyaf degisek 2 3 gbde bir sanirim

Buyukakvaryum icin evde yer yok malasef.  3 canli suyu cok bozmaz diye dusunuyorum

Mercanlarin suya etkisi oluyormu

Testler ile kontrolde olacak devamli zaten

Ben zaten suyun oturmasini uzun sure beklerim. Diatom bitene kadar canli mercan eklemeyecem

Fiyat bana yüksek geldi bu arada aynı buna benzeyen ön camları oval silikon olmayan akvaryumdan bende de var ama fiyat yüksek benimki wave marka iyi araştırın bence 

. Nette linki varmi sizinkinin. Onada bir bakayim 

Dennerle iyi markadır ama bu kadar küçüğü zor olacaktır. Önümüz yaz, az su çabuk ısınıp çabuk soğuyacaktır. Isıyı sabit tutabilecekseniz iyi, tutamazsanız çok sorun yaşarsınız. Fan soğutmaya yardımcı olacaktır ama bu seferde çok fazla buharlaşma olacaktır. Uzmanlık isteyen başlangıç için uygun olmayan bi litraj bu. Tavsiyem minimum 100-120 lt ile başlamanız ki o bile az bence. İyi düşünün, sonra üzülmeyin...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Telefondan bulamadım şimdi ama pc de mutlaka bulurum size o zaman atarım link ama yukarıda arkadaşların da dediği gibi Yeni başlayacak biri için 100 litrenin altı stabil tutmada zor olacak deneyim isteyecek bir litrajdır benimde tavsiyem eğer kuracaksanız sumplı ve 100 litrelik akvaryumları tercih edin 

Sicaklik sorun olur ise bu fani alabilirim. Sanirim bu s8cakliga gore aktif yada pasif duruma gecebiliyor

Serkan bey linki musai olunca yazarsiniz 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Resul bey linki bulamadım ama bu benim akvaryumum hala da durmakta satmaya da kıyamıyorum bir gün yine kurarım diye araştırma yapacak olursanız çok uyguna bulabilirsiniz bu akvaryumlardan geçenlerde letgo da ve sahibinden.com da vardı fiyat olarak ta 150 lira filan istiyordu sanırım arkadaş 

Sicaklik sorun olur ise bu fani alabilirim. Sanirim bu s8cakliga gore aktif yada pasif duruma gecebiliyor
Serkan bey linki musai olunca yazarsiniz 
Sorun bir tek ısı değil. Tüm değerler oynamaya müsait bu litrajda. Ph, kh, tuzluluk vs. Elektrik kesilmesinede bir çözüm üretmelisiniz. Hata kaldırmaz bu pico. Tuzlulukta ufak bi hata yapsanız olur ya refraktometreniz hatalı ölçtü çok çabuk oynar tuzluluk. Ve hoşgeldin beyaz benek :( Bence başlangıç için uygun değil. Yine de siz bilirsiniz...

Resul Bey,

Çok şık bir pico tank ancak başlangıç için hacim çok küçük, Kutlu arkadaşım yazmış ancak ben de değineyim ,bu hacimlerde su değerlerini stabil tutmanız çok zor olacaktır yeni bir hobici olarak.

Daha büyük bir tank ve daha çok litraj daha çok hata kaldıracaktır toleransı yüksek olacaktır, 150-200 litre hacminde bir tankla başlamanız daha uygun olur diye düşünüyorum. Forumumuz da akvaryum kimyası bölümünden çok daha detaylı bilgi edinebilirsiniz konu hakkında.

Hobiye yeni adım atıyorken yanlış bir yatırım ve başlangıç hobiden soğumanıza neden olabilir.

Bence bu tarz hazır sistemler size her şekilde yetersiz gelecektir. Kucuk de olsa kendi ellerinizle çizip oluşturduğunuz akvaryum size bir doyum limiti veriyor. Evet köşeler falan ayrı bir zevk ama fiyatlar da cok sacma oluyor. Örnegini attığınız ısıtıcı bile birçok kişinin kurduğu büyük akvaryumdan pahalı mesela. 

Marka güzeldir elbet ama is deniz olunca birçok ekipman kombinasyonu gerekiyor. 10 tanesinden 9 u iyi olsa 1 sey elbet size yetersiz gelecektir. Ayrıca bu en iyi senaryo. 

Bunu alıp da üzerine modifiye uydurmaya çalışmak da sacma olur sizi yorar. :)  

ekobomik durum sorun değilse büyük akvaryum Harika olur tabiki. Ama maddi olarak yetersiz olan kişiler icin büyük olması içini doldurmanın da zor olduğu anlamına geliyor Ne yazıkki. Bu sebeple ne olursa olsun büyük olsun diyemiyorum. 

Benim fikirlerim bu yönde. Zira 2 sene her hazır sistemi araştırıp hepsinden vazgeçtim. 2 tanesini almaktan saniyelerle dondum :D  sonra kendi elimle çizdim ve kullanıyorum. 

Yorumlariniz ixin cok tesekuurler arkadaslar. Buyuk akvaryum bende istiyorumda 

1 evde yer yok. Sadece ufak bi köşe var nano icin

2 buyuk akvaryumu alsam bile doldurmasi cok masraf

Bu tarz ufak bisey alacam. Olursa olur. Olmazsa olmaz ?

Bi deneyecem.

Yerinizde olsam bu litraj bi minikle bu hobiye asla başlamazdım ...
İnanın bir bilseniz küçük tankla ne kadar çok sorun ve masraf yaşayacağınızı hiç girmezdiniz ...
Küçük litrede değerler çok çabuk oynar stabil tutmanız çok zor ..
Size tavsiyem sitede bu aralar çok tank dağıtan var sıfıra yakın 60*60*50 ölçülerinde işinizi görecek alttan sumplı çok tank var
İkinci el çok güzel PS ler var
Bu ölçüde ikinci el tank 250 veya 300 e bulursunuz Birde Curve 5 200 tl bolca var sitede
Kaya ve kumla dalga motoru ve ışıkla birlikte bu minik nanoya verdiğiniz parayı bile geçmez ..
Bence acele etmeden ikinci el ürünlere bi göz atın derim ..

Anlaşılan ben en iyisi bitkili nano kurayim ozaman. Karides koyarim ıçine 

ben benzer sebeplerle aldım dennerle, bütün detayları çok kaliteli ürünün ve görselliği inanılmaz

başıma gelen her sıkıntıyla ben keyifle mücadele ediyorum eğer tecrübeliyseniz akvaryum konusunda ve meraklıysanız hemen vazgeçmeyin

protein skimmer evet gereklidir ama  kullanmayan haftalık su değişimi ile sürdürülen tanklar var

sıcaklık elbet sıkıntı, derece ayarlı fan ve su tamamlama ile çözülebilir

yani aslında tuzlu su benim tecrübe ettiğim kadarıyla bolca ilgi ve merakla çok keyif veren bir hale geliyor ve gözünüz korkmasın her şeyin üstesinden gelinebilir, bolca okuyun inceleyin

çok güzel sağlam sistemler kurup ilgisizlikten yosun saran çöken tanklar da var, fanusun içinde sadece ışıkla harikalar yaratanlar da

Oncelikle hayirli olsun forumdaki arkadasarin solediklerine katiliyorum 200 litrelik bir tankdan sonra bende 32 litrelik bir pico yaptim kendime 2 percula 1 cromish 2 snaail 3 4 tane conch var bende picoyu alirken bir cok kisi degerleri tutturamassin pico zordur dediler ama cogu hobicinin evinde kocaman tanklari sokucak yeri yok bence alip bir dene haftalik duzenli su deisimi yaparsan cok canli yuku yuklemessen bi sikintinda burdan arkadaslar yardimci olur buda benim pico 32 litrelik
c00bbee4bd4a873c592e241511f444f9.jpg

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nano akvaryumlar güzel oluyor büyükten keyifli izlemesi 60ltre bu tankim düzenli sudegisimi ile masallahi var
d2e3669a4d1ab9dc66278cefa283ca02.jpg

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nano akvaryumlar güzel oluyor büyükten keyifli izlemesi 60ltre bu tankim düzenli sudegisimi ile masallahi var
d2e3669a4d1ab9dc66278cefa283ca02.jpg

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tank güzel 

fakat 2 adet tang 60 litrede ne işi var büyüyünce çıkarırız mantığı ise tamamen yanlış 

saygılarımla

Konu görüntüleyen kullanıcılar