Keşfet

Bursa'da Xenia Arıyorum

BURSA Akvaryum

Yeni Üye
Ad Soyad
Serhat Gezeroğlu
Bir kaç gün önce istanbul'dan kargo ile xenia satın aldım ama elime ölü geçtiler.

Xenia olayına fena takıldım,bu canlıyı kesinlikle beslemek istiyorum eğer Bursa'da xenia besleyen birileri varsa satın almak istiyorum.

Xenia gönderirken doğru paketlenmeli çünkü yola çok dayanıksız bir canlı. Üzerinde bulundğu kaya lastiklerle bir taşa sarılmalı ve ters olarak poşete konmalı yani kaya ters şekilde pakette yüzecek böylelikle xenia hiç bir yere değmez.

Benim xenialarda taş yoktu acaba direk ölüm sebepleri onunla ilgili olabilir mi?

Paketin içindeki suyun sıcaklığı 15C idi.Xeniaların paket içinde kalma süreleri toplamda 24-25 saati geçmemişti.

Yinede hüsranla biten bu hevesim sanırım başka bahara kaldı.Eğer Bursa'da bu canlıyı bulamazsam işi gücü bırakıp İstanbula geleceğim.

Serhat bey bende xenia arıyorum bulursanız beraber kargo yaptırabiliriz :)

Serhat bey bende xenia arıyorum bulursanız beraber kargo yaptırabiliriz :)
Cem hocam bu iş kargoyla olmuyor,gidip direk olarak elden almak ve derhal akvaryuma ulaştırmak gerek canlıyı.

Neden dersen,başımdan geçen üzücü bir tecrübeden sonra xenianın yolculuklara ne kadar hassas bir canlı olduğunu anladım.

Yaklaşık bir hafta önce İstanbul(Metehan beyden) 4-5 parça xenia satın aldım ve kargo ile yolladı,bir gün sonra sürat kargonun kapısında(adeta yattım) bekledim ve istanbul kargolarının olduğu kamyon kapıya yanaşır yanaşmaz adamlara dil dökerek önce benim (içinde ilaç olduğunu söyleyerek) aldım ve derhal akvaryumun yanına ulaştım.Malesef xeniaların hepsi ölmüştü,belki bir ümit diye tanka koydum ve iki gün bekledim .Kararmaya başlayıp eridiklerinde tatamen ümidimi kestim ve hüsranla bu macera bitti.

Ama eğer bir şekilde bu canlıyı elde edersem senide haberdar edeceğim.

(Pumping) Xenialar 2 kere kargo ila yolladim (tassiz)... hic problem yoktu! (Hava soguk degildi)

Kac kilo istersen???? ;)

Fakat...Carsamba Bandimra´ya (ve Balikesir´e) gidecegim... belki orada biri taniyorsun? Orada biraksam?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cuma günü Deep-nblue dan bir parça xenia sipartiş verdim.Ahmet Emre ile konuştum ve 70 ytl. ye bir parça Xenia satın aldım.Kargo olayının riskli olabileceğini kendiside söyledi ve pazar sabahı erkenden Bursa'dan geçeceklerini istersem bırakabileceklerinden bahsetti.Bende hemen kabul ettim ve banka havalesini gerçekleştirdim.

Cumartesi gecesi beni arayacağını ve ertesi gün Bursa'dan sabah kaçta geçeceklerinin haberini verecekti ama vermedi.Ben unutmuş olabileceğini düşünerek onu aradım , 2 saat sonra haber vereceğim dedi fakat gece saat 12:00 kadar bekledim yine haber yok uyuyup kalmışım.

Pazar günü erkenden kalktım 6:30 gibi ve hala telefonumda ne bir mesaj nede bir çağrı görünce heyecanlandım,acaba deep-nblue yola çıkmışmıdır ve beni aramayı unutmuşmudur diye düşündüm çünkü Ahmet Emre pazar sabahı erkenden yola çıkacaklarını söylemişti.Bende 6:30 da Ahmet Emre'yi aradım,aramaz olaydım.Herhalde adamı ters tarafından uyandırdım ki bir güzel fırça yedim, biz yola çıkınca haber vereceğiz dedi.Bende,eğer pazar günü geçmeyecekseniz beni boşuna evde bekletmeyin dedim programım var dedim oda kesin Bursa'dan geçeceğiz dedi,eh iyi peki dedim telefonu kapattım.

Pazar günü öğlene kadar bekledim haber gelmedi 15:00 gibi telefon çaldı biz Bursa'dan geçemeyeceğiz xeniayı yarın otobüsle yollarız dedi,beynimden vurulmuşa döndüm.Pazar günümü mahfetmişti Ahmet Emre, yinede peki dedim.Bugün pazartesi, şuanda saat 13:00 haber bekliyorum bakalım ne olacak.

Xenia maceram şuanda bu aşamada , Deep-nblue'ya belki umut bağladık ama onlarda fos çıktı.

Bence haber beklemeyin,arayın.

Aradığımda ters cevap veriyorlar,biz size haber edeceğiz diye sinirleniyorlar(kibarca aramayın diyorlar), Şuanda saat 16:50 ben hala bekliyiorum hiç bir haber yok.

Benzer bir durum benimde başıma geldi.Gönderdikleri canlıların bir kısmı yolda ölmüştü(diğer kısmıda bir kaç gün içinde öldü).Yoldaki kayıpları telafi edeceklerini söylediler ve 2 aydan sonra(sürekli aradım) ancak yoldaki kayıplarımı telafi ettiler.Telafi edilen canlılar elime ulaştığında neredeyse ölmek üzerelerdi.

DE?ERLİ ARKADAŞIM SERHAT!!!!!!!

Neden bu kadar acemilikler yapıyorsun anlamadım yazık parana...pumping 70 ytl yazık...gördüğün muameleye de yazık.....Bir hobby ci olarak düştüğün duruma da yazık.Bu kadar debeleneceğine atla BURSA dan istanbul a gel sana avuç avuç --bedelsiz ---vereyim nedir bu kepazelik...Olayın asıl muhataba ben Metehan KONUK olarak senin bu maduriyetini seve seve telafi ederim kardeşim gel istanbul a kova ile al... :rolleyes:

Bir hobbycinin üç kuruş luk şey için bu kadar yorulması beni üzdü... :(

Gercekten cok uzuldum uc kurusluk xenia etrafinda oynanan oyunlara...

En sinir oldugum durum belirsizlik icinde beklemektir, Serhat'a da aynen bu yapilmis gordugum kadari ile.

Zaten cok az olan guvencim iyice sarsildi bu insanlar hakkinda...

Metehan, nasilsin? Dun seninle konustuktan sonra tam 2 saat sonra temizligli bitirebildim ama bende bittim :) Nooldu buldun mu xenia ?

Benden istemiyorsunuz galiba!? Saten benim ucuz (15YTL) olacakti! ;) Xenia icin 70 YTL...ooo--haaaa!

Neyse... bol sanslar!

Cuma günü Deep-nblue dan bir parça xenia sipartiş verdim.Ahmet Emre ile konuştum ve 70 ytl. ye bir parça Xenia satın aldım.Kargo olayının riskli olabileceğini kendiside söyledi ve pazar sabahı erkenden Bursa'dan geçeceklerini istersem bırakabileceklerinden bahsetti.Bende hemen kabul ettim ve banka havalesini gerçekleştirdim.

Cumartesi gecesi beni arayacağını ve ertesi gün Bursa'dan sabah kaçta geçeceklerinin haberini verecekti ama vermedi.Ben unutmuş olabileceğini düşünerek onu aradım , 2 saat sonra haber vereceğim dedi fakat gece saat 12:00 kadar bekledim yine haber yok uyuyup kalmışım.

Pazar günü erkenden kalktım 6:30 gibi ve hala telefonumda ne bir mesaj nede bir çağrı görünce heyecanlandım,acaba deep-nblue yola çıkmışmıdır ve beni aramayı unutmuşmudur diye düşündüm çünkü Ahmet Emre pazar sabahı erkenden yola çıkacaklarını söylemişti.Bende 6:30 da Ahmet Emre'yi aradım,aramaz olaydım.Herhalde adamı ters tarafından uyandırdım ki bir güzel fırça yedim, biz yola çıkınca haber vereceğiz dedi.Bende,eğer pazar günü geçmeyecekseniz beni boşuna evde bekletmeyin dedim programım var dedim oda kesin Bursa'dan geçeceğiz dedi,eh iyi peki dedim telefonu kapattım.

Pazar günü öğlene kadar bekledim haber gelmedi 15:00 gibi telefon çaldı biz Bursa'dan geçemeyeceğiz xeniayı yarın otobüsle yollarız dedi,beynimden vurulmuşa döndüm.Pazar günümü mahfetmişti Ahmet Emre, yinede peki dedim.Bugün pazartesi, şuanda saat 13:00 haber bekliyorum bakalım ne olacak.

Xenia maceram şuanda bu aşamada , Deep-nblue'ya belki umut bağladık ama onlarda fos çıktı.

gecmis olsun...

Bugün 24 Nisan saat 13:50 ve ben hala haber bekliyorum.

Anladığım kadarıyla bu firma internet ortamında bir kaç marka isimle arasını iyi tuttuğu sürece genel haliyle etik kurallara sıkı sıkıya bağlı bir firma olarak anılıyor.Kendi forumlarındada aynı hassiyeti gösterip tribünlere oynuyorlar.

Fakat sessiz çoğunluk yani ben ve benim gibi silik isimlere aynı hassasiyeti göstermiyorlar.Akılcı bir yöntem olsa gerek fakat benim gibi madur olanlar için acı tecrübeler bunlar.

Neyse sağlık olsun.

Estağfurullah Serhat Bey, ne demek silik..?!

Hepimiz siliğiz o halde:

Kimse akvaryumcularla kanka olmak zorunda değil.

İyi günler dilerim...

Ve nihayet xenialarıma kavuştum.Bursa'dan aqualine(bursa) nickli Bahadır Ergintan arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.

Kendisiyle tanışmak benim için büyük şans,çok değerli ve bilgili bir akvarist.

Bana hediyesi olan xeniya gözüm gibi bakacağım,umarım çoğalır ve bende birileriyle paylaşma fırsatı bulurum.

Ahmet Emrey'i soruyoranız :) :) neyse...

Serhat,

benim şahsi düşüncem kafanı takma ve bu sitedeki arkadaşlarına sarıl biz sana yardımcı oluruz.Bu sitelerde biz birbirimizi tanıdık ve bu işleri öğrendik.5-7 yıl önce neydik şu an neler oluşturabiliyor bu site sakinlerini bir incele ps almak için ,canlı kaya bulmak için acayip rakamlara canlı tedarik için yaptığımız mücadeleyi incele...Bizler fragları alıp kendi habitatlarımızda ürettik ve ucuz yollu paylaştık...o yüzden kafana takıp üzme canını istanbul a geleceğin zaman bana gel ve al, değerli arkadaşım...

Unutma bu sorun ikame edilir.

Kal Sağlıcakla.....

Bahadır ,

telefon açıp ,xenia isteyeceğine sen de istanbul a gel ve al.. :lol:

merak etme bedelsiz :rolleyes:

metehan abi kafaya takılmayacak gibi değil.arkadaş birde üstüne fırça yedim diyor.tamamen rezalet.ben olsam dakka başı ararım özellikle her pazar 06:00'da.madem gönderemiyor bari özür dileyip ödemeyi iade etsinler.birde diğer firmalardan yakınıp duruyorlar forumlarında.

abi herkezi çağırdın bende gelecem ona göre ;)

Konu görüntüleyen kullanıcılar