Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Son kaya dizaynınız hoş olmuş ellerinize sağlık.. Dalga motorlarının biriniz arka köşeye diğerini tam çaprazına koyarsanız efektif bi akıntı oluşturursunuz.. hayırlı olsun bir kez daha
Teşekkürler dalga motorlarını yerleştirmekte sorunum var kabloları çok kısa bir ara uzatma almam lazım. Bende yerlerinden çok memnun değilim.

Çağdaş bey tankınız hayırlı olsun,

t5 armatürü ikili kullanabilirsiniz, biraz metalleri kapatmış gibi gözüküyor fotoğraftan.

kaya dizaynınız güzel olmuş fakat en büyük sorunu balkonda yaşayacaksınız...

keşke sadece sumpı kapalı bir dolap vs içinde balkona koysaydınız bütün su hacminin balkonda olması size hem yazın hem kışın sıkıntı çıkaracaktır.

kolay gelsin, kış için balkona bir radyatör ilave ettirmeniz faydalı olabilir.

Teşekkürler Tunç Bey,

Balkon kışın sorun yaratmadı, Ankara bu geçtiğimiz iki hafta gece oldukca soğuktu (-10, -15 gördük) ama tankı 24,5-25 arası tutmakta sorun olmadı. Şu anda 2 tane 500W ısıtıcı kullanıyorum. Yaz için de bir soğutucu temin etmeye çalışıyorum bir hobici ile sözleştik sanırım Nisan ortası alabileceğim. Biraz fazla buharlaşma oluyor onun içinde otomatik su ekleme sistemini kurdum eksilen tamamlanıyor. Işıklar konusunda bende karar veremedim kağıt üzerinde herşey yerine oturacak gibi görünüyordu ama bazı parçaları değiştirmek mümkün olmadı deliklerin yeri vs. sonuçta böyle oldu aslında MH tam T5 bittikten 5 cm felan sonra ama reflektörün 3/1 lik bir kısmı T5 in üstünde. Duruma göre belki 2 T5 i cıkarırım ama kestiği ışıkla yaptığı ışık arasında nekadar fark var tam bilemiyorum belki bir photometre ile ölçüp ona göre devam ederim. Tavsiyeler için teşekkürler.

Test sonuçları:

pH : 8.3

KH : 9.8

Tuz : 1.0245

Sıcaklık : 25

Ammonia : 0

Nitrate : 0

Nitrite : 0

phosphate : 0

Ca : 540

Mg: 1300

Sanırım balık koyma zamanı yaklaşıyor :) Belki bu haftasonu

542274_10150897979822501_1544058358_n.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir kamera almam lazım elimdekilerle ancak bukadar çekebiliyorum. Zaten henüz çekecek pek birşey yok ama olduka günlüğü güncelleyeceğim.

549448_10150898272147501_1490095046_n.jpg

545190_10150898272437501_1557323536_n.jpg

524354_10150906820532501_177624088_n.jpg

293866_10150906820912501_1957001833_n.jpg

Hayırlı olsun Çağdaş bey, konunuzu takip ediyorum. Çok güzel bir tank olacağa benziyor.

Hayırlı olsun Çağdaş bey, konunuzu takip ediyorum. Çok güzel bir tank olacağa benziyor.
Bende sizin tankı takip ediyorum Çağrı Bey,

Mandarin hayırlı olsun bende düşünüyorum ama biraz erken bakalım geçmişte bakmıştım çok keyifli canlılar.

5 blue leg hermit bir yeşil bubble coral eklendi. Bubble kendine gelemdi hala bakalım inşallah sabaha açar. Resimler yakına gelecek.

Çağdaş bey hermitler counchları öldürüp içine girebiliyor diye duydum ama?

Şimdilik bende bir çatışma görmedim, ama doğa kanunu birileri birilerini yiyecek bakalım göreceğiz. Bugünde 5 nasirus snail ve bir bubble tip anomen ekledim. Temizlik ekibi şimdilik yeterli sanırım. Ilk balık cumartesi testlerden sonra olabilir.

Anemon için erken davrandınız gibi:) Benim tank 8 aylık ama cesaret edemedim henüz.

Hermitler conchlara dokunmuyordu ama yeni aldığım nasiruslardan biri kuma kendini sokmakta güçlük çekince ona saldırmışlar yatiştim ama sabaha kadar çıkarmı bilmiyorum diğer 4 tanesi tam boy siper dibe dalamışlar sanırım onlar akıllı. Anomen konusunda bende biraz teredüt ettim ama daha önce 4 tane bakmıştım çok zor canlılar değil birde percula almayı düşünüyorum evsiz olmaz dedim ilk önce ev sonra aileyi kuralım diye düşündüm. Bakalım ne olacak resimler hafta sonuna kaldı Bubble coral açılmaya çalışıyor ama henüz tam açılamadı sanırım benim tuz oranı biraz fazla geldi yarın bir iki tuz ölçer ile birdaha deneyeceğim. Akvaryumdan geldiği su 1.017-1.018 gibi çıktı 1.023 olduğunu söylemişti satıcı. Gerçi bugün oldukca satış yaptığı için belki eski değeri biraz düşmüştür ama eğer doğru ise benim 1.025 baya bir yüksek olabilir iki üç alternatif ölçümle kontrol etmekten sakınca gelmez. Diğer canlılar keyifli görünüyor gerçi. Yarın test günü :)

Bende Anemon almak istiyorum. İstediğim fiyat ve renkte bulursam bi BTA alacağım.Benim perculalar yuvasız kaldı :) kuma yatıyorlar.

Evet bugün benim tuzluluğu ölçmek için kullandığım aleti Ekstrem akvaryuma götürdüm ve acı gerçeği öğrendim benim tuz oranı felaket yüksek çıktı zaten bubble coral açılmayınca alamıştım neyse çok geç olmadan RO su ekleyerek tuz oranını düşürdüm hala yüksek sanırım ama bubble kendine gelmeye başladı. Bu arada ilk balıklarımıda aldım onları salmadan tuzoranını farketmek iyi oldu yoksa yazık olabilirdi. Durum şimdilik iyi görünüyor. YArın bir test daha yapıp tuz oranını tekrar kontrol edeceğim. Bu aletleri yapıp satarken hiç mi dikkat etmiyorlar anlamadım. En kısa zamanda bir refraktometre yada dijital tuz ölçer almalıyım. Yüksek tuz oranı bir iki haftadır çok yüksek çıkan Ca u da açıklıyor.

Su değişiminden sonraki değerler:
pH: 8.2
KH: 10 dKH
ammonium: 0
Nitrate: <1 mg/l
Nitrite: 0
Phosphate: 0
Tuz: 1.028
sıcaklık: 25

Ca su değişiminden önce 560 çıkmıştı sanırım şimdi 500 civarıdır yarın test edeceğim. Tululuğuda 1.026 civarına çekeceğim.

Birazda resim koyalım:

556495_10150906821162501_754895729_n.jpg

543698_10150906821297501_266941985_n.jpg

526551_10150906821467501_637231806_n.jpg

Anomen tabiki en üçra köşeye saklandı Perculalar bile bulamadı henüz. İnşallah ortalık bir yere gelirde resmini çekebilirim.

Ca : 480

Tuzluluk : 1.026

Balıkların keyfi yerinde gözüküyor.

Hayırlı olsun Çağdaş Bey, umarım uzun soluklu ve sağlıklı bir tank olur :)

Tankın balkonda olması yosun problemi yaratmıyor mu acaba? Herhangi bir önlem aldınız mı bunun için?

Teşekkürler, bu balkon hic güneş almıyor, sadece aydınlık oluyor. Işık ayarlarinida biraz ayarlayinca sorun olmadı, şimdilik tabi. Ileride bir sorun olursa perde ile kapatacagim. Bu arada doktor karides dis kabuğunu değiştirmiş ilkgunden, sanırım iyiye alamet.

Su değişikliğinde anında kabuk değiştiriyor karidesler. Ben suya ne zaman KH katkısını biraz fazla kaçırsam sabahına yerlerde kabuklar görüyorum:)

Konu görüntüleyen kullanıcılar