Keşfet

Çok kötü koku

duboisi_

Yeni Üye
Ad Soyad
YUSUF
1 haftadır curve 7 ps kabım günde iki defa doluyor ve öyle pis ve agır bir koku ki foseptik gibi böyle bir şey yok eve de koku yayılıyor.Bundan kurtulmam lazım yoksa tankı bozacam yardımcı olun ne yapmam lazım .

Çok ilginçmiş acaba neden koku yapıyor. Ben dolsa da taşsa da bi koku almadım kendiminkinde. 

Ps nin ustu kapali mi ? Cok yemleme yapiyormusun ? Yemlemeyi azalt,ps nin ustu kapali olsun koku olmaz...

Çok ilginçmiş acaba neden koku yapıyor. Ben dolsa da taşsa da bi koku almadım kendiminkinde. 
Aynen çok ilğinç toplamda 6 senesir Akvaryum var böyle bir koku ilk defa görüyorum .

Ps nin ustu kapali mi ? Cok yemleme yapiyormusun ? Yemlemeyi azalt,ps nin ustu kapali olsun koku olmaz...
Ps nin kendi kapagı var sadece üstünde yemleme sabah akşam az şekilde yapıyorum.Yemyeşil toplama yapıyor ve çok kötü kokuyor .

AKvaryumun içinde kötü kokması gereken bir madde vardır. Su içinden çıkıp oksijenle buluştuğu zaman koku yapıyor olabilir. Bana öyle gibi geldi. Kenarda kösede ölen kalan bir canlı varmı ? 

Conch bile öyle kokar ki ölduğü zaman bırakın yaklaştırıp koklamayi. Saatlerce odadan çıkmadı kokusu midem bulandı. ... 

bu gibi bir durum olmuş olabilir bana kalırsa öyle. 

Ornek vermek gerekirse conch öldüğu zaman da suyun içindeyken dışarı koku salamaz ama 5 dk dışarda dursun o odaya bi sure girilmiyor. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
AKvaryumun içinde kötü kokması gereken bir madde vardır. Su içinden çıkıp oksijenle buluştuğu zaman koku yapıyor olabilir. Bana öyle gibi geldi. Kenarda kösede ölen kalan bir canlı varmı ? 

Conch bile öyle kokar ki ölduğü zaman bırakın yaklaştırıp koklamayi. Saatlerce odadan çıkmadı kokusu midem bulandı. ... 

bu gibi bir durum olmuş olabilir bana kalırsa öyle. 

Ornek vermek gerekirse conch öldüğu zaman da suyun içindeyken dışarı koku salamaz ama 5 dk dışarda dursun o odaya bi sure girilmiyor. 
Balık olarak ölen canlı yok.snail ve conch 1 tane kalmıştı çok önceden beri .ama öldükleri nde Öyle bir koku oluşmamıştı hiç .

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kotu koku genelde amonyak demektir. Test degerlerinizde amonyak ve nitriti olcmenizi oneririm. 

Ben olsam bakteri girisi yapip iki gun sonra ciddi bir oran su degisimi yapardim. 

Kotu koku genelde amonyak demektir. Test degerldegilzde amonyak ve nitriti olcmenizi oneririm. 

Ben olsam bakteri girisi yapip iki gun sonra ciddi bir oran su degisimi yapardim. 
Koku akvaryumda degil ps toplama kabında oluyor ama normal zamandaki koku gibi defil beter bir koku .

Pc toplamayı min. indirin ve kapağı 3-4 saat takmayın,

Kokunun kesinlikle pc den geldiğine emin olun.

Sump içinde aşırı bir tortu varmıdır?

Canlı yem giriyormusunuz tanka?

ve size en yakın akvaryumcuda kesinlikle amanyok ölçümü yaptırınız.

Pc toplamayı min. indirin ve kapağı 3-4 saat takmayın,

Kokunun kesinlikle pc den geldiğine emin olun.

Sump içinde aşırı bir tortu varmıdır?

Canlı yem giriyormusunuz tanka?

ve size en yakın akvaryumcuda kesinlikle amanyok ölçümü yaptırınız.
Sumpda tortu yok 1  ay kadar önce sumpı komple çıkarttım temizledim 60 lt. Su degişimi yaptım , canlı yem girmiyorum .

Amonyak testi yapın? muhtemelen amonyak sınırlardadır. ve ardından  su değişimi yapın en az yüzde 40. ve tekrar ardından sağlam bakteri kültürü ekleyin. produbio bioclean öneririm.

Amonyak testi yapın? muhtemelen amonyak sınırlardadır. ve ardından  su değişimi yapın en az yüzde 40. ve tekrar ardından sağlam bakteri kültürü ekleyin. produbio bioclean öneririm.
Biodigest kullanıyorum.

Kumun altinda siyahlik varmi

amonyak testi yapmadan bişey söylemek zor.

Hidrojen sulfur

deep cekim yapip sistemi biraz rahatlata bilirsiniz

Kesinlikle kumla oynamanızı tavsiye etmem.

Sulfuru nasil uzaklastiracaksiniz dip yapmadan

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri