Keşfet

Çok kötü koku

Hidrojen sülfür çok kuvvetli bir zehirdir. Kesinlikle kumu karıştırmamalısınız. Nitrat oranını biraz arttırarak zaman çerisinde kendiliğinden geçmesini beklemeniz gerekir. Bir kaç ay sonra kendiliğinden yok olur. 

Kendiliginden nasil yok olur. Amonyagami donecek. Sifon yaparken kum nasil karisacak. Hic sifon yaptiniz mi

Arkadaşlar bir döngü vardır biraz sabır şuan kumu karıştırırsan canlılar ölüm tehlikesiyle karşı karşıya getirirsin iyi araştırın ben daha önceden hiç dip çekimi ile bu işin olcagını duymadım

Hidrojen sülfür aslında benim gibi derin kum yatağı yapan hobicilerin sık karşılastığı bir sorun. Konuyla alakalı özellikle yabancı forumlardan yaptığım araştırmalar, okuduğum makaleler ve nihayetinde kendi akvaryumumdaki tecrübelere göre zaman içinde kendiliğinden yok olduğunu gözlemledim. Şöyle ki yazıldığına göre kum altında oksijensiz ortamdaki bakterilerin bir şekilde ani ölümü sebebiyle oluşuyor. Bu bakteriler yoğun olarak nitratla beslendiğinden tankta besin yokluğu toplu ölümlerde önemli bir etken. Tabi başka sebepler de olabilir. 

Bu video benim tankımın 4 ay önceki durumu. Videoyu çekmeden 1 ay önce daha da fazla miktardaydı. Videodan 1 ay sonra tamamen yok oldu. Bu da suda nitrat oranındaki artışa paralel olarak eridi gitti. Kesinlikle kuma müdahale etmedim. Anladığım kadarıyla oksijensiz ortamdaki bakteriler beslenecek alan bulup çoğaldıkça onu da yavaş yavaş eritti.

Kum kaç yıldır akvaryum da , 5 sene yada daha fazla ise bence sülfür yapmış olabilir , en temizi kumu değiştirmek , 

Bu akvaryumu kuralı 3 sene oldu.

Kum nasıl değişecek karıştırma oldumu bütün dengeler bozuluyor değiştirmeyi nasıl yapacaz?

Kum kaç yıldır akvaryum da , 5 sene yada daha fazla ise bence sülfür yapmış olabilir , en temizi kumu değiştirmek , 

Arkadaslar zehiri akvaryumda tutmanin mantigini anlayamadim. kukurt coker dip yapmadan gitmesi ancak zehirin akvaryuma karismasiyla olur 

yani birseylerin karistirmasi ile. 

Bu akvaryumu kuralı 3 sene oldu.

Kum nasıl değişecek karıştırma oldumu bütün dengeler bozuluyor değiştirmeyi nasıl yapacaz?
Kum değiştirmenin sakıncaları da var , tankta canlılar varken yapılacaksa nitrat patlaması yapabilir. En temizi biraz zahmetlide olsa başka tanka üsten suyu çekip canlıları o tanka yerleştirmek , ve sonrasında eski tankı komple temizleyip, yeni kumla beraber canlıları eski tanka koymak..

Kalinca bir hortumla sifonlayip kumu cikart. Daha sonra iyice yikamis oldugun kumu pimas boruyla akvaryuma dok.

nitrat patlamasi nasil olacak bilmiyorum. Ama diyatom tekrar baslayacaktir.

kokuyu hidrojen sülfürün yaptığından emin misiniz peki? Bana çok olası gelmedi açıkcası

Hayir koku sebebi direk odur diyemeyiz tabiki. Ama kurtulmasi gereken bir sey oldugu icin uzerinde duruyoruz.

Hortumla kumu sifonlayın çok kolay olur

Sabah kalktığımda ps kabının dolması ve bütün kokunun eve yayılması üzerine sinirlerim gene bozuldu . Büyük ihtimalle. Bayramdan sonra tankı bozacam. Bozmadan öncr belki düzeltebilirim diye kumun 1/4      1/5 kadarını bugün çıkarttım ve akvaryum suyuyla temizledim bakalım ne olacak . Haftada bir böyle yaparak düzelmesini umut ediyorum yoksa bozacam akvaryumu .

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri