Keşfet

Conchlarım neden ölüyor anlam veremedim?

gokhanguull

Aktif Üye
Ad Soyad
Gökhan
Selam tankımda yaklaşık 20 conch vardı kuma gömülüp öldüler aynı anda dün gidip 5 adet daha aldım ve onlarda kuma gömüldü onlarda buyuk ihtimal ölecekler anlam veremedim neyden olabilir?

tankim 10 aylik

isiklandirma t5

9 balık

20 30 parca mercan var 400 lt

su sıcakligim 26.5

kh 8

mg 1350

ca 400

ph 8.2

nitrit 0

amonyak 0

tuzluluk 1.025

balıklarım mercanlarım çok mutlu birtek conchlarda sıkıntım var anlamadim gitti bilgisi olan varmi bu konuda.

Herşey yolunda ise Belki yem bulamıyorlardır yosunlaşma az ise yetmiyordur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yok hayir öldukten sonra conchlar kum yosunlasti bu getirdiklerimde yemeden ayni sey oldu kumda yosunlasma olmasa conchlara ihtiyac duymicam onlar varken kum tertemiz ama öluyorlar iste:/

Su degerlerine odaklanmissin ama acaba conchlara musallat olan baska bir canlimi var tankta? Buyumus bristeworm larin conchlara saldirdiklari ve yedikleri gorulmustur. Soyle bisey deniyebilirmisin 4 conch al 2 sini tabana 2 sinide bir yavrulukla tabandan biraz yuksek bir noktaya ama conchlar cikamiyacak sekilde. Bi gozlemle bakalim tabandakiler olecekmi yavruluga gitmeye calisan baska canlilar varmi.

Conchlari yiyecek bi canli tankimda yok sanmiyorum cunki öluleri yenmemis oluyor ayni oldugu gibi duruyor zamanla curuyorlar birde  dun aldigim conchlar biraktigim yerden kipirdamadi ayni yerdeler anlamadim gitti  vala :/ kh 5 civariydi bi ara katki girmiyordum gunde 3 4ml ile yukselttim kh mi 8 e getirdim zamana yayarak ondanmi oldu acaba diye dusunuyorum ondan once sikintilari yoktu diger hersey mash cok iyi tek sikinti conch :/ 

Değerlerini yanlış ölçüyor olabilirsin. Baş şüpheli amonyak bence.

Dip çekimi yapın amonyak en büyük sorun

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugun olctum daha yani cok dusuk bi ihtimal diyelimki amonyakı yanlis olctum ama hicbir mercan hicbir balik vs huzursuz degil hepsi super ps olmasi gerektigi gibi topluyor sanmiyorum yani

sanirim cok buyuk ihtimal bu conchlar yerli 8 civari kh bunlara yuksek geliyor aldigim yerdeki suyu olctumde kh 5.5 cikti benimde eskiden o civarlardaydi kh skinti yoktu yukseltince sikinti cikti sorun yerli olmalari diye dusunuyorum

Yarin dipten bi su degisimi yapim oyleyse her hafta yaparrdim eskiden smdi ayda bir yapiyorum katki girdigim icin ondanda olabilir

İlginc geldi banada :/ 

bendeki kh 13 civarından ve hepsi hızla büyüyorlar. Yüksek kh bu gibi canlıların kabuklarını geliştiriyor birde sanırsam. 

Kh la bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. Ama cok gomme eğilimindelerse acaba yetersiz mi geliyor yemekleri. 

Saklanip uyuklamak dışında yüzeyde yem bulamadıklarında kendilerini kuma gömüp ayni işlevlerine orda da devam etme ihtimalleri de var yanı illa kum altına girdi işlevi askıya aldı şeklinde değildir. 

Zira bende ilk yosun yokken hep gömerlerdi. Suan aşırı yosun var 1 tanesini bile belkide ay oldu kum içinde gormedim 

Kumun altina giren birdaha geri çıkmiyor haftalarca :)  sorunda orda işte ben çıkariyorum sadece boş kabuk olarak:/  vala anlamadım gitti bu hafta sonu biraz su degisimi yapip tekrar alayim conch bakim ne olcak herkesin yorumlari için cok tesekkur ederimm herkese

Canlılar yerli ise ısıya adapte olamıyor olabilirler.

Eğer boş kabuk buluyorsan canlı içeride çürümüş demektir ki bu durumun amonyağı arttırması gerekmez mi?. Biliyorsunuz ilk kurulumda amaonyağı arttırmak için bir parça karides koyarız. 

Gökhan,

Amonyak' dan dolayı ölmüşlerdir. Kh değerlerinde de sorun olabilir.  

Tanka eklerken alıştırma yapıyormusunuz. Aldığınız yerde ki su değerleriyle çok fark varsa sıkıntı olabilir.  

Canlılar yerli ise ısıya adapte olamıyor olabilirler.

Eğer boş kabuk buluyorsan canlı içeride çürümüş demektir ki bu durumun amonyağı arttırması gerekmez mi?. Biliyorsunuz ilk kurulumda amaonyağı arttırmak için bir parça karides koyarız. 
Yerlimi degilmi bilmiyorum ama 5 aydir yasiyorlardi 400 ltlik bi tankta birkac cochun amonyagi patlatacagino dusunmuyorum ilk kurulumda karides koyariz fakat tankta bakteriler portu bocekler filan yoktur suan olen birseyi gececi canlilar yer iki dkda :)  

Tanka eklerken alıştırma yapıyormusunuz. Aldığınız yerde ki su değerleriyle çok fark varsa sıkıntı olabilir.  
Evet alistirma yapiyorum evet kh farki vardi aldigim yer 5.5 benimki 8 

Gökhan,

Amonyak' dan dolayı ölmüşlerdir. Kh değerlerinde de sorun olabilir.  
Amonyagi ve kh yi iki arkadasimda daha olctum degerler ayni cikti anlamadim gitti vala :/ 

Turuncu kurtların yediğini düşünüyorum.Tamamını yemese bile dikeni battığında conchu öldürüyor.Conchlarım öldükten sonra bu kurtlar aşırı şekilde çoğaldı.Büyük ihtimal onlar hüplettti.

Turuncu kurtların yediğini düşünüyorum.Tamamını yemese bile dikeni battığında conchu öldürüyor.Conchlarım öldükten sonra bu kurtlar aşırı şekilde çoğaldı.Büyük ihtimal onlar hüplettti.
yeni getirdiğim conchları gündüz getirdim ve gözlemledim oldukları yerden kıpırdamadılar kumun içine girdiler yani birşey yemedi :)  

Su sıcaklık farkından ölmüşler

Su sıcaklık farkından ölmüşler
5 aydır ayni suda ayni sicaklikta yasiyorlardi tesekkur ederim bu sorunun cvbi yok sanirim tum ihtimalleri degerlendirdik ama yok cvbi en iyisi su degisimi yapim

ufak ufak zararli artk ne varsa onlar icin onu sudan cikartmis olurum sanirim

herkse tesekkur ederim

Yerli olanlarda bu durum sözkonusu malesef...

Konu görüntüleyen kullanıcılar