Keşfet

Conchlarım neden ölüyor anlam veremedim?

Biraz şans olayı bazıları daha dayanıklı oluyorlar, bence yurtiçi farlı biyerden alın..

Yerli olanlarda bu durum sözkonusu malesef...
Alakası olduğunu düşünmüyorum.25 derece civarında uzun süredir yerli conch besliyorum ve sorun yaşamadım.Sadece dikkat edilmesi gereken canlının nerden geldiğini bilip suya alıştırması gerek.

Alakası olduğunu düşünmüyorum.25 derece civarında uzun süredir yerli conch besliyorum ve sorun yaşamadım.Sadece dikkat edilmesi gereken canlının nerden geldiğini bilip suya alıştırması gerek.
Yok sicaklikla alakali bi durum degil 5 aydir benimkilerde yasiyordu 26 derecede kh yi yukseltince ölduler kh diyorum cunki baska degisiklik yapmadim suda hani yerli yabanci sicaklik degilde kh mg vs  farki olabilir diye dusundum

Görünen kh gibi gerçekten ama garip. Benim kh im 13 olmasına rağmen 11 turbo 5 conch gayet sağlıklılar. 

Umarim sorun ortadan kalkar :)  

balık olarak neler mevcut, gonçları yiyen balıklarınız olmasın??

Görünen kh gibi gerçekten ama garip. Benim kh im 13 olmasına rağmen 11 turbo 5 conch gayet sağlıklılar. 

Umarim sorun ortadan kalkar :)  
Kh i biraz dusurdum

bakalim neler olcak birde yarin su degisimi yapim insh ortadan kalkar sorun :)  

balık olarak neler mevcut, gonçları yiyen balıklarınız olmasın??
Yok hayir 5 tane tang var mandarin blenny palyacolar var baska canli olarak mercanlarin haricinde karides deniz yildizi  o kadar :)  onlarda yemez zaten yeni aldiklarimida koyar koymaz olduklari yerde kalip kuma gomulduler cok garip bi olay yasiyorum bakalim nasil

atlaticam :)   Tum gariplikler beni buluyor zaten  X(

Eğer yerli gonç ise bu durum normaldir :)

Hem tuzluluk hem ısı bu gibi şeyler yaşatıyor.

Evet arkadaşlar kh yi düşürdüm biraz 20 lt su değişimi yaptım birkaçtane kaya bulmuştum sakal yosunlarını topluyorlardı çekiyorlardı mıknatıs gibi belki onlardanda kaynaklı birşey olabilir diye onlarıda tanktan çıkardım genel bi temizlik yaptım ve şuan birkacgun once aldigim iki conch kumdan cıkti normale döndu sorun neyden kaynaklandi bilmiyorum ama sanirim

cozuldu :)  

Evet arkadaşlar kh yi düşürdüm biraz 20 lt su değişimi yaptım birkaçtane kaya bulmuştum sakal yosunlarını topluyorlardı çekiyorlardı mıknatıs gibi belki onlardanda kaynaklı birşey olabilir diye onlarıda tanktan çıkardım genel bi temizlik yaptım ve şuan birkacgun once aldigim iki conch kumdan cıkti normale döndu sorun neyden kaynaklandi bilmiyorum ama sanirim

cozuldu :)  
Bana sorarsanız o bulduğunuz kayalardan kaynaklı bir sorun vardı :)  

Bana sorarsanız o bulduğunuz kayalardan kaynaklı bir sorun vardı :)  
Belkide :)  net odur diyemeyiz ama ihtimalle olabilir olabilecek herseyi yaptim bakalim birkacgun snra hersey belli olur tam

Konu görüntüleyen kullanıcılar