Keşfet

Coralin Alg Duvarı

ugur_izgi

Yeni Üye
Ad Soyad
La vita è bella
Arkadaşlar konudan da anlaşılacağı üzere bazı akvaryumların arka camında çok güzel bir görüntü oluşturan rengarenk coralin alg duvarı zamanla oluşuyor benim tankım 1 senesine yaklaşmasına rağmen halen sadece bildiğimiz basit kahverengi yeşil karışımı çirkin bir :) yosun oluştu.

Bu yosun duvarı için ayrı birşey mi yapmam gerekiyor?

Kayalarımın rengi de sadece koyu kahve çok az da bazı yerlerinde pembelikler var.

Coralin alg oluşumu için öncelikle onun kültürü gereklidir diye düşünüyorum.Bu tür oluşum için katkılar mevcut onları deneyebilirsiniz veya coralin kaplı küçük bir kaya temin edin.

Merhaba 

Tankınıza tamamen coraline alg kaplı bir kaç kaya ekleyin. Zamanla bakın sizin tankınızda da yayılacak. Ayrıca coraline alg oluşumunu hızlandıran katkılar satılıyor. Birde bende magnezyum çok fazla olduğu dönemlerde coraline alg günden güne çok çabuk yayılıyordu. Magnezyum dozlayarak hızlı çoğalmasını yapabilirsiniz tabi ama katkılarda ustalarda daha tecrübelidirler (Ayrıca "tanka fazla magnezyum bir zararı yok" diye okumuştum.)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba 

Tankınıza tamamen coraline alg kaplı bir kaç kaya ekleyin. Zamanla bakın sizin tankınızda da yayılacak. Ayrıca coraline alg oluşumunu hızlandıran katkılar satılıyor. Birde bende magnezyum çok fazla olduğu dönemlerde coraline alg günden güne çok çabuk yayılıyordu. Magnezyum dozlayarak hızlı çoğalmasını yapabilirsiniz tabi ama katkılarda ustalarda daha tecrübelidirler (Ayrıca "tanka fazla magnezyum bir zararı yok" diye okumuştum.)
Kayadan bulmak lazım şimdi de acilen

Bu arada yandaki resminize koyduğunuz flame hawk geçen gün akvaryumumdan atlayıp öldü :( hiç bu kadar üzülmemiştim :(

Coralin alg oluşumu için öncelikle onun kültürü gereklidir diye düşünüyorum.Bu tür oluşum için katkılar mevcut onları deneyebilirsiniz veya coralin kaplı küçük bir kaya temin edin.
Ne tür katkı olduğunu biliyormusun?

Coralline Alg bir tür mercan sayılabilir ve başta Mg olmak üzere mercanların ihtiyaç duyduğu her tür ek besine ihtiyaç duyar. Bu yüzden Ca reaktör, balling vb. mercan besleme sistemleri olan akvaryumlarda daha hızlı ve bol oluşurlar. Reeflowers veya başka markaların uygun fiyatlı Coralline Alg yapıcı katkıları var onlardan kullanabilirsiniz ama en önemlisi bir yerden bulacağınız pespembe bir canlı kayayı akvaryumunuza atıp kürlemek...

Kayadan bulmak lazım şimdi de acilen

Bu arada yandaki resminize koyduğunuz flame hawk geçen gün akvaryumumdan atlayıp öldü :( hiç bu kadar üzülmemiştim :(

Hocam açtığınız konuyu gördüm. Başınız sağolsun. Valla benim hastası olduğum balıklar arasında kendisi. Videolarını izledim çok komik bir balık. Dek getirsem alacağım ama yeni gelen balık partisinde kimsede görmediğim için beklemedeyim....

Coralline Alg bir tür mercan sayılabilir ve başta Mg olmak üzere mercanların ihtiyaç duyduğu her tür ek besine ihtiyaç duyar. Bu yüzden Ca reaktör, balling vb. mercan besleme sistemleri olan akvaryumlarda daha hızlı ve bol oluşurlar. Reeflowers veya başka markaların uygun fiyatlı Coralline Alg yapıcı katkıları var onlardan kullanabilirsiniz ama en önemlisi bir yerden bulacağınız pespembe bir canlı kayayı akvaryumunuza atıp kürlemek...
Zaten benim de anlamadığım o kadar katkı vitamin vs. giriyorum ancak 9 ay geçmesine rağmen halen mercan büyüme hızım çok düşük benimle birlikte başlayan arkadaşların plate leri masa kadar oldu bende halen aynı :)

Fosfat testi yaptınız mı?

Ugur bey Nitrat ve Fosfatınız  Corallin alg gelişimini engelleyici bir unsurdur Ayrıca su degişimi kullandıgınız tuz bile etken tek yapmanız gereken alg kaplı kaya bulmak ve Ca,Mg,Kh degerleri sabit oldugu sürece alg oluşmaması hiç bir neden yok 

son bir not olarak kayaların ve tankın heryeri alg kaplaması ca,mg,kh tüketimini artırır ve ayrıca kayaların gözenekleri kapatmamasıda önemli yani fazlasıda zarar

Sadece düzenli su değişimi yapıyorum. (haftalık %15) 

Akvaryumun arka camı, yan camları, frag sehpaları, akıntı motoru, sump vs derken artık herhangi bir taş atsam müdahale etmezsem 1 haftada mosmor oluyor.

Heryerde oluyor diye sıkılmaya başlarsanız deniz kestanesi edinebilirsiniz. Coraline algleri yerler ;)

Saygılar

Sadece düzenli su değişimi yapıyorum. (haftalık %15) 

Akvaryumun arka camı, yan camları, frag sehpaları, akıntı motoru, sump vs derken artık herhangi bir taş atsam müdahale etmezsem 1 haftada mosmor oluyor.
Kıskandım şimdi :)

İşin şakaası bir yana akvaryumunuz ne kadar süredir var zira oturmuş tanklarda daha çabuk oluyor galiba

Uğur hocam merhaba,

Akvaryum tam olarak 1 yaşında. Dediğim gibi öyle aman aman katkı girmiyorum. Su ekleme de, kalkwasser( çok az) var. Coralx XXL var ama ara ara ekliyorum, pek bir rutinim yok. En üzerinde durduğum şey haftalık düzenli su değişimi. 

Akvaryumda fazla SPS olmadığından, sanırım sürekli yüksek KH, kalsiyum, mağnezyum değerleri koraline yarıyor.

Işıklandırmam led bu arada. DIY Bridgelux 23*3 W. 

Heryerde oluyor diye sıkılmaya başlarsanız deniz kestanesi edinebilirsiniz. Coraline algleri yerler ;)
Saygılar
Bende coralin alg sevmeyenlerdenim ve kurtulamıyorum kestanede eklediğim halde genede kurtulamıyorum tankta görmeseniz bile sump'ta skimmer'da muhakkak oluyor. Akıntı motorları 1 ayda mosmor oluyor temizledigim halde. Gerçi tankın yeni gözdesi suanda bubble alg. Coralin algleri aramıyor değilim. Her ikisi icinde nefret ile bakın muhakkak olur. Tabi bu isin latifesi su degerleri iyi olan sistemde muhakkak olur coralin alg yeterki biraz MG takibi yapın akıntıda iyise çıkar muhakkak.

Coraline Alg en çok istediğim görseldir son 4 gündür reefflowers coralıne Alg katkısı gırıyorum ılerleyen zamanda etkısını gosterecegınden emınım çok az film tabakası kadar oluşmaya başladı

Eşref im bu arada coralıne Alg ca tuketmıyormu ağırlıklı :)

Kestane coraline algleri yemiyor mu yoksa oluşum hızlı olduğu için yetişemiyor mu? Yani 1 yerine 2 adet kestane olsa tüketebilirler mi mesela? Ağustosun 2sinde tatile gidiyorum Datça'ya. Oradan kendime 1-2 canlı getirmeyi düşünüyorum. Gerçi kestane getirmeyi düşünmüyorum. Malum bende deniz yıldızı da var. Yosun yiyen 1-2 canlı bulabilirsem süper olacak.

Saygılar

Konu görüntüleyen kullanıcılar