Keşfet

Coralin Alg Duvarı

kh 9 a çıkardım 3 ayda her yer mos mor oldu. 3 senedir sürekli kh (karbonat) ekliyorum çünkü sürekli düşme eğiliminde. Bence sizinde zamanla oluşur. Biraz daha sabır.

Bende coralin alg sevmeyenlerdenim ve kurtulamıyorum kestanede eklediğim halde genede kurtulamıyorum tankta görmeseniz bile sump'ta skimmer'da muhakkak oluyor. Akıntı motorları 1 ayda mosmor oluyor temizledigim halde. Gerçi tankın yeni gözdesi suanda bubble alg. Coralin algleri aramıyor değilim. Her ikisi icinde nefret ile bakın muhakkak olur. Tabi bu isin latifesi su degerleri iyi olan sistemde muhakkak olur coralin alg yeterki biraz MG takibi yapın akıntıda iyise çıkar muhakkak.
Demekk ki neymiş herşeyin fazlası zarar tamam ben de artık coralin alg oluşumunu çok fazla istemiyorum dediğiniz gibi tüm motorlar zamanla bu alg ile kaplanacak gibi görünüyor ancak görünümünü çok seviyorum :)

Coralyn alg'ın bir zararıda şu şekilde :)

X marka dalga motorum arızalandı, garantisi var ve ithalatçı firmaya gönderdim. Tabiki sudan çıktığından dolayı üzerindeki coralyn alg'lar öldü ve beyaz kirece döndü. Az evvel motorun durumunu sormak için aradım ve bana kireçli bişiy içinde çalıştırdığım için, kirecin motoru kitlediği söylendi. Garanti dışı demelerine fırsat vermeden coralyn alg' yi birazcık anlatmaya çalıştım ama sanırım nafile. Üretici firmayla görüşüp bana dönecekler :)

Şu ana kadar oldukça kibar ve iligili davrandılar ama coralyn alg' den dolayı garanti harici bırakırlarsa komik olur yani :)

Büyük forumlardan edindiğim bilgilere göre Coralline oluşması için piyasada satılan katkıların pek işe yaramadığı gibi bir algı var ki bende de bu katkıdan mevcut pek de faydasını gördüğümü söyleyemem. Ancak yüksek Magnezyum ve akvaryumun belli saatlerde karanlık kalması önerilenler arasında eğer ay ışığı kullanıyorsanız gece 1 gibi sonlandırmanızı öneririm.

En çok işe yarayan yöntemse dönem dönem Coralline kaplı kayayı alıp mor kısımları kazıyarak Mg dozu yüksek bir karışımın içine atıp varsa UV filtreyi kapatarak karışımı dalga motoruyla yayılacak şekilde akvaryuma eklemek.

Bende 5 aylık tankımda ufak ufak gözlemliyorum. Zaman zaman artışı ve azalış gözlemliyorum. Şöyle bir kaplama olmadı henüz. Test, katkı yok; Haftalık %15 su değişimi. Reeflowers coralline alg accelerator den almayı düşünüyorum.

Kurulumda 2 parca canlı kaya 3 parca olu kaya ile basladim, sonrasinda kucuk bir mercan fraginda coralin girdi tanka, bir sure sonra canli kayalar hizla mosmor renge burundu, olu girilen kayalarda 6 ay olmasina ragmen kucuk kucuk bolgesel yerlerde var, yani deneyimim sudurki koralin alg olusumunda kaya canliligi kesinlikle cok etkili... (canli kayalarin akvaryumdaki yerlesimi iki farkli obekte yani bolgesel isik ya da akintilari farkli tek ortak noktalari canli kaya olmaları, digerlerinin yeni canlanan kaya olmasi)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende 5 aylık tankımda ufak ufak gözlemliyorum. Zaman zaman artışı ve azalış gözlemliyorum. Şöyle bir kaplama olmadı henüz. Test, katkı yok; Haftalık %15 su değişimi. Reeflowers coralline alg accelerator den almayı düşünüyorum.
sizce paylaştıgım video daki coraline alg mi acaba ?

evet coralin alg paylaştığınız video.

muhtemelen aldığınız kayalardan kaynaklı

sizce paylaştıgım video daki coraline alg mi acaba ?
muhtemelen cyano, takip edin yayılıp genişleyecektir.

kayaların yüzeyi girintili oldugundan dokuntugunuzda dağalmıyor gibiler, bir hortum dayayıp çekmeyi deneyin sifona geleceklerdir diye düşünüyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
muhtemelen cyano, takip edin yayılıp genişleyecektir.

kayaların yüzeyi girintili oldugundan dokuntugunuzda dağalmıyor gibiler, bir hortum dayayıp çekmeyi deneyin sifona geleceklerdir diye düşünüyorum
Üst kısımlarda çok nadiren gelenler var, ama öndeki kısımlarda kesinlikle kalıntı vb bişey yok, bildiğiniz boyanmış gibi. ve kesınlikle çıkmıyor

Üst kısımlarda çok nadiren gelenler var, ama öndeki kısımlarda kesinlikle kalıntı vb bişey yok, bildiğiniz boyanmış gibi. ve kesınlikle çıkmıyor
İnşallah coralindir ama Ölü kayayla 1 ayda ve coralin aşılaması yapamdan bu hale gelmesi olası gelmiyor açıkcası bana ;)  

Çok büyük ihtimal cyano ama takip edin yayılımını yakında kendini belli eder zaten herneyse

İnşallah coralindir ama Ölü kayayla 1 ayda ve coralin aşılaması yapamdan bu hale gelmesi olası gelmiyor açıkcası bana ;)  

Çok büyük ihtimal cyano ama takip edin yayılımını yakında kendini belli eder zaten herneyse
takipteyim, peki en kötü ihtimal cyano ise ne gibi tavsiyeleriniz olur acaba

Cyano olsaydı parmaklarınız ve dalga vurunca yosun gibi dağılması lazımdı bunlar dağılmıyor dikkatinizi çekerim

Konu görüntüleyen kullanıcılar