Keşfet

Cyano ve sakal yosunu baş edemiyorum !

Fakat benim tüm kayalarımın heryeri kaplı vaziyette ne yazıkki onu yapmam cok uğraş verir basa çıkamam :/ 
Cok cabuk havalaniyorlar bence yarim saatini almaz pompayi bastigin gibi ucuyorlar sen bilirsin:" :)  

 
Bence de antibiyotik kullanmak son seçenek bile olmamalı.

Ayrıca bu kadar yeni ve canlısı az bir akvaryumda np pro kullanmak gereksiz olmuş.

Benim önerim mangrovlar sumptaysa yumuşak mercanları da oraya alıp, akvaryumun ışıklarını en az 2 hafta tamamen kapalı tutmak.

Sonra da probio s ve haftalık su değişimine devam edip, aktif karbon ve bulabildiğin çoğu temizlik ekibinden türler eklemek.

 
Işık'ları zaten 1 haftadır pek açmadım sadece mavi kullanmaya çalışıyorum. Zifiri yapmak belkı ise yarayabilir ama cok uzun zamandan beri gördüğüm icin insanın tahammülü kalmıyor videolarda temiz akvaryum gördükçe hoşuma gidiyor resmen. İnsanı soğutur bu illet hobiden. O yüzden hızlı bir yol arıyorum. Keske ilaç olsa böyle yaygın bir bakteri icin .. sordum bugün 400 liraya getiririz dediler benim akvaryumun maliyetinden fazla :D  

bi yazıda yararlı bakterileri oldurmeyen sadece cyanoya etkiyen bir çeşit antibiyotik ismi veren olmustu ama bidaha karşılaşmadım o ilaçla .. 

Damacana su ve kotu isik bir araya gelince böyle patlama yaptı sanırım  

gören de Çeşme suyu kullandım sanır  balık bile eklemeden 2 ay bekledim sistem otursun diye herseyi yerli yerince yaptım yine böyle oldu .. 

Bu arada aklıma gelmişken bakteri satarken. Pro bio s , np Pro olmadan cok bir ise yaramaz diye verdiler bana ikisini ayni anda uygula diye söylediler o nedenle oyle yaptım. Hiç canlı girmeden 14. Günden beri başlamıştım .. 

belkide cok gereksizdi ... ama oda olmasa hersey ölü iken sistem canlanmazdı. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bana öyle gibi geldi ne yazıkki :(  ama kesin konuşamıyorum bi garip. Üzerlerinde minik baloncuklar varmı ? Veya dokunduysanız yumuşak mi yapısı ? 
Hic dokunmadim ama her bir kum tanesini kahverengi sekilde boyamış gibi kaplı tane tane hepsinde .o kumlari dip cekimi yaparak cekip su dışınami atsam?

Ro lu su ile kurdum sadece 1 sefer acele işim war diye içme suyu ile 10 litre tatli su koydum .kayalari cesme suyunda yikadim ondan mi acaba ? 

Ph 7.8 onun etkisi warmidir acaba ?

Kh de 9

 
PH ve kh doğrudan etkisi varmıdir tam bilemiyorum ama benimde sorun varken 9 civarındaydı. Ben olsam sonradan uğraşmak yerine ordaki 1 avuç kumu çeker atarım. Sonra mücadelesi biraz zor oluyor. 

 
PH ve kh doğrudan etkisi varmıdir tam bilemiyorum ama benimde sorun varken 9 civarındaydı. Ben olsam sonradan uğraşmak yerine ordaki 1 avuç kumu çeker atarım. Sonra mücadelesi biraz zor oluyor. 
Ewet en dogrusu o olucak var yedek kum ztn dagilmasin daha cok 

 
Bu cyano mudur ?karar veremedim bilmedigimden nasıl birsey olduğunu fakat çoğalıyor hızla

Ekli dosyayı görüntüle 45718

Kumlari tek tek renk sarmış 
Diatom sürecidir. Yavas yavas döngü basliyor. Canli girdi cikti yapmadan beklemelisiniz

haftalık su değişimlerinde mümkün olduğu kadar kayaların uzerindeki sakalları çekiyorum. kumun yüzeyindekileri de cekiyorum tabi. akıntıyı gündüz maximum seviyede gece minimum seviyede tutuyorum. DIY led armatürüm var. aydınlatmayi Royal Blue ağırlıklı 8 saat kullanıyorum. ayda 1 biodigest takviyesi yapıyorum. RO kullanıyorum. 

sonuç olarak gene de başaramadım. sanırım kayaları ro suyla temizlemek ve kestane takviyesi şart oldu sanırım 
En guzeli antibiyotik tedavisi

24 saat ps kafasi cikik vaziyette calistirin. Sonrasinda % 50 su degisimi tertemiz. En ucuz ve en etkili yontem

 
Tesekkur ederim bugun baktim da cyano degil allahtan dagiliyor hemen .dalga motorunu cevirsem o taraflara duzelcekte dalga degisimi ypmk istemedim suya

 
Tesekkur ederim bugun baktim da cyano degil allahtan dagiliyor hemen .dalga motorunu cevirsem o taraflara duzelcekte dalga degisimi ypmk istemedim suya
Cyano tespit edilirken zaten dağılmasına bakılır. Üzerinde elinizi azıcık gezdirin hafif kabuk gibi kalkması gerekir. Dalga motoru vurunca zaten direk dağılması gerek. 

Cyano temeli bazı bozukluklara dayanır tanktaki. 

Soz konusu olan bozukluklar da kendini dalgası az olan yerlerde ortaya çıkarır. Dalgalı  tankta cyano olmaz diye bir kural yok olacaksa zaten çıkar biryerlerde. Fakat genelde ilk belirti dalga motorunun varamadığı yerlerde ortaya çıkar. 

Zaten tank cama cam , kayasız değil ise ki bu imkansız resifte. İsterseniz 3 tane dalga motoru olsun her şekilde 1 ölü nokta kalacağını düşünüyorum. 

Kolay gelsin. Bu arada ben antibiyotik kullandım. Yıkıcı sonuçlara sebep oldu baştan söyleyeyim. Ha başka ne yapayım o zaman söyle derseniz, literature geçmiş kesin bir çözüm yöntemi ne yazıkki yok. Herkes başka bişey yapıyor. Çivi atan bile var tanka. Ve başarılı olmuş da .. 

fakat bir ilacı da var yanılmıyorsam. Çokta ucuz değil gerçi ama bir arkadaş forumdan kullanıp memnun kalmıştı. Araştırmak lazım. Bende ekstreme sorunca ( başka bir ürün ) 

isterseniz getiririz 300 lira demişti. Bende kabul etmedim zaten o paraya ro su arıtma aldım yeni kum , kaya aldım baştan tank kurdum :D  

bu arada bu konuyu okuyan birçok kişi var konu hep en başlarda, ben damacana su ile başladım bu hobiye. Ve ardı arkası gelmeyen sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldım. Her ne kadar yapanlar ben yapıyorum diyenler olsa da , artık sular bile bundan 2-3 sene önceki gibi değil ne yazıkki. Tds değerleri aşırı yüksek oluyor. Ve mantıken düşününce buharlaşan suyun en saf hali olduğu icin. Tankta biriken mineral ve h2o dışında gelen maddeler , 1 veya 11 ay da olmasa bile; 2 senede patlak veriyor. Bu benim kişisel düşüncem. Kolay gelsin. 

 
Az bir parca antibiyotik, sabir ve gozlem ile cyno tanktan gidiyor. Cyno cok hizli yayiliyor fakat antibotik ile cok yavas yok oluyor.

Antibiyotigin su zarari var, kayalarda ve kumda azot dongusunu saglayan bakterileri de olduruyor ve akvaryumun biyolojik dongusu durmus oluyor. Amonyak nitrite nitrit nitrata nitrat da azota donmuyor. Cynonun akvaryumdan temizlendigine kanaat getirdikten sonra bol bol su degisimi ve azar azar bakteri girisi yapmak lazim.

Esas sorun aslinda burada cynoya sebep olan unsuru bulmak. Ben metal halide kullaniyordum sorun yoktu fakat ne zaman ki t5 yaktim, oldukca yuksek olan akvaryumumda 70inci cm'sinde cyno olusmaya basladi. Sizin de cyno yapan sebebi bulmaniz ve onu degistirmeniz lazim.

Aslinda cyno her akvaryumda olan bir bakteri. Ayni bizde de olan ama hastalik yapacak kadar kuvvetli olmayan zararli bakteriler gibi. Ne zaman ki bagisiklik sistemimiz zayifliyor o zaman hasta oluyoruz. Cyno da aynen boyle calisiyor. Ne zaman ki akvaryumda birseyler ters gider cyno boslugu doldurur. 

Ben antibiyotigi karartma ile birlikte uyguladim. Karartma isi cok zarar verdi. Yogun bir donemime denk geldi 3 gun isik acmadim. 2 sps frag vardi ikisi de öldü. Lps ler direkten dondu, softlar 10 gunde anca kendine geldi. Antibiyotigi de hemen sonuc almak icin biraz abarttim. Oysa ilk dozda cogalma durmustu hafif hafif geriliyordu. Ilgilenwcek vaktim olmadigi icin tanki kapattim 500lt den 100 litreye gectim. Cyno olan kayalarin bir kismini kullaniyorum henuz cynoya rastgelmedim.

 
Gercekte cyano nun nasil oldugunu gormedigim icin tam yorumda yapamiyorum ama bendeki boyle toz taneleri gibi mesela remalgea doktum 2 gun once isiklarida kapattim tam azalir gibi yapti canliligi gider gibi oldu ama ışıgı acinca gene geri geldi renkleri. sanirim 72 saate kadar dayayanabiliyormus mercanlar ışık olmadan 1 gun sonra birdaha doküp isıklari acmamayi dusunuyorum .mercan oldugu icin normalde 10 mg dokmem gerekirken 5 mg dokuyorum oyle yaziyor .bu sekilde bir deneme yapicam bakalim ne olcak .(remalgea yı tatlı suda kullaniyordum tertemiz yapiyordu)

 
Gercekte cyano nun nasil oldugunu gormedigim icin tam yorumda yapamiyorum ama bendeki boyle toz taneleri gibi mesela remalgea doktum 2 gun once isiklarida kapattim tam azalir gibi yapti canliligi gider gibi oldu ama ışıgı acinca gene geri geldi renkleri. sanirim 72 saate kadar dayayanabiliyormus mercanlar ışık olmadan 1 gun sonra birdaha doküp isıklari acmamayi dusunuyorum .mercan oldugu icin normalde 10 mg dokmem gerekirken 5 mg dokuyorum oyle yaziyor .bu sekilde bir deneme yapicam bakalim ne olcak .(remalgea yı tatlı suda kullaniyordum tertemiz yapiyordu)
Remalgae yosun ve yosun türleri icin mücadele edebilen bir katkıdır. Cyano canlı bir bakteridir. Bakteriyi yosun ilacı oldurmez. Onu kullanmanızla cyano arasında hicbir bağlantı olamaz. Sakal yosununa etki eder en fazla. 

Onu kullanınca azaldı diyorsanız zaten cyano değildir. 

Ama azalmasının sebebi zaten Işık'ların kapanması. 

Ayrica mercanlara hiçbirşey olmaz. Bende soft çok basit tur 3-4 mercan vardı. Ve birde milka vardı. 10 gün ışığın fişini çektim hiçbirine birşey olmadı. Sadece açmazlar keyfi olmaz ama yaşamsal faliyetleri devam etti. ( en azından bende böyle oldu ) 

ama fazla üreyince fiş çekmek bile kesemiyor önünü :D  

 
Bu cyano nasil anlam veremedim gitti valla bendekine dokundugumda toz gibi dağılıyor sanki butun pislikler orda toplanmis gibi ama yayiliyorda .uzerinde hava kabarcigida yok .akvaryumunda olan biriniz bana video foto atabilir mi ?

 
Tesekkurler alper .bendeki o zaman kesinlikle cyano degil alakasi yok bununla simdi birde ben video atarim gorursun 

 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst