Tesekkur ederim bugun baktim da cyano degil allahtan dagiliyor hemen .dalga motorunu cevirsem o taraflara duzelcekte dalga degisimi ypmk istemedim suya
Cyano tespit edilirken zaten dağılmasına bakılır. Üzerinde elinizi azıcık gezdirin hafif kabuk gibi kalkması gerekir. Dalga motoru vurunca zaten direk dağılması gerek.
Cyano temeli bazı bozukluklara dayanır tanktaki.
Soz konusu olan bozukluklar da kendini dalgası az olan yerlerde ortaya çıkarır. Dalgalı tankta cyano olmaz diye bir kural yok olacaksa zaten çıkar biryerlerde. Fakat genelde ilk belirti dalga motorunun varamadığı yerlerde ortaya çıkar.
Zaten tank cama cam , kayasız değil ise ki bu imkansız resifte. İsterseniz 3 tane dalga motoru olsun her şekilde 1 ölü nokta kalacağını düşünüyorum.
Kolay gelsin. Bu arada ben antibiyotik kullandım. Yıkıcı sonuçlara sebep oldu baştan söyleyeyim. Ha başka ne yapayım o zaman söyle derseniz, literature geçmiş kesin bir çözüm yöntemi ne yazıkki yok. Herkes başka bişey yapıyor. Çivi atan bile var tanka. Ve başarılı olmuş da ..
fakat bir ilacı da var yanılmıyorsam. Çokta ucuz değil gerçi ama bir arkadaş forumdan kullanıp memnun kalmıştı. Araştırmak lazım. Bende ekstreme sorunca ( başka bir ürün )
isterseniz getiririz 300 lira demişti. Bende kabul etmedim zaten o paraya ro su arıtma aldım yeni kum , kaya aldım baştan tank kurdum
bu arada bu konuyu okuyan birçok kişi var konu hep en başlarda, ben damacana su ile başladım bu hobiye. Ve ardı arkası gelmeyen sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldım. Her ne kadar yapanlar ben yapıyorum diyenler olsa da , artık sular bile bundan 2-3 sene önceki gibi değil ne yazıkki. Tds değerleri aşırı yüksek oluyor. Ve mantıken düşününce buharlaşan suyun en saf hali olduğu icin. Tankta biriken mineral ve h2o dışında gelen maddeler , 1 veya 11 ay da olmasa bile; 2 senede patlak veriyor. Bu benim kişisel düşüncem. Kolay gelsin.