Keşfet

DENİZ AKVARYUMU KURMAYA KARAR VERDİM

Emre1

Yeni Üye
Ad Soyad
Emre
Öncelikler herkese merhaba benim 160 litre kapasiteli akvaryumum var tatlı su artık tat vermemeye başladı o yüzden tuzlu su yani renkli olan maceraya adım atmaya siz kıymetli büyüklerim ve sevgili küçüklerimin arasına katılmaya karar verdim artık bu kardeşinize yardım edersiniz değil mi ? :)

Merhaba Emre Bey, öncelikle hoş geldiniz.

Tabiki de, seve seve yardımcı oluruz ? Formun temelinde bu kavram yeralmakta.

Aklınızdan geçen fikir ve düşünceleri yazarsanız daha güzel olur, sizin imkan, yer durumunuz bu hobinin şekillenmesinde etken faktörler içerisinde, bunlardanda bahsederseniz iyi olur.

Keyif veren ve uzun ömürlü bir hobi olması dileğimle.

Saygılar.

Merhaba Emre Bey, öncelikle hoş geldiniz.

Tabiki de, seve seve yardımcı oluruz ? Formun temelinde bu kavram yeralmakta.

Aklınızdan geçen fikir ve düşünceleri yazarsanız daha güzel olur, sizin imkan, yer durumunuz bu hobinin şekillenmesinde etken faktörler içerisinde, bunlardanda bahsederseniz iyi olur.

Keyif veren ve uzun ömürlü bir hobi olması dileğimle.

Saygılar.
Çok teşekkür ederim hoşbuldum şimdi ben öncelikle yellow tang tankı kurmak istiyorum ama tuzlu su tecrübem yok şimdi var deyip yalan konuşmak iyi değil sonuçta o da canlı yazık eziyet etmek istemem işte temel olmazsa olmazların öğrenip almaya başlamak istiyorum :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Abiler kimse yardımcı olmayacaksa ben yavaştan yol alim rahatsızlık vermek istemem sonuçta 

Emre bey siz elinizdeki malzemeleri belirtir, sonrada adım adım sorularınızı yöneltirseniz tabiki size yardımcı olacak bir arkadaş olacaktır. İyi hobiler dilerim.

Emre bey siz elinizdeki malzemeleri belirtir, sonrada adım adım sorularınızı yöneltirseniz tabiki size yardımcı olacak bir arkadaş olacaktır. İyi hobiler dilerim. 
Sıfırdan başlatacak yeniyim çünkü 160litre tankım var palyaço beslemek istiyorum ilerde 1 tane yellow tang Atacan tanka

Emre bey tankınıza ait resim yükleyebilirmisiniz, 160 litre sump dahil toplam litreniz mi? Tabi bu arada bütçe en önemli faktörlerden. Aynı litre için 100 lirayada ps bulabilirsiniz 1500 lirayada :)

Emre bey resimden gördüğüm kadarıyla öncelikle forumun bu kısmında değil ana sayfadaki tank kurulumu ve ekipman seçimi kısımlarında bolca zaman geçirmeniz gerekiyor. Şunu hiç unutmayın Tuzlu işi tamamen sabır ve araştırma işidir. Çok araştırıp sabır gösterip iyi bir başlangıç yapmanızı dilerim.

Anladım peki o zaman teşekkürler 

Hoş geldiniz,

Elinizdeki tankın ölçülerini de yazarsanız daha sağlıklı yardımcı olunabilir.

Öncelikle bu iş git şunu al, bunu al şöyle bağla tamamdır denecek bir iş değil size tavsiyem forumda bu konuda pek çok bilgi ve örnek kurulumlar var bir göz atın fikir sahibi olun, bir maliyet çıkarın ona göre karar verin.

Tankı fiziki olarak tuzlu suya uygun hale getirmeyi düşünmek lazım öncelikle .

Bir durso sistemiyle alttan sumplu hale getirmek en iyi seçenek.Bunun yanında tank içinde arkadan yada yandan sumplu da olabilir.Yada askı ps ile tek hacimde sump olmadan kullanabilirsiniz.

Sonrasında bu seçime göre ekipman edinme konusunu netleştirmek lazım.

Ps, kafa motoru,dalga motoru,ısıtıcı, aydınlatma,Ro arıtma,kaya,kum,tuz,refraktometre... ilk başta edinmeniz gerekenler.

Ardından kurulum ile ilgili sabır gerektiren bir süreç bekliyor sizi.

Hoş geldiniz,

Elinizdeki tankın ölçülerini de yazarsanız daha sağlıklı yardımcı olunabilir.

Öncelikle bu iş git şunu al, bunu al şöyle bağla tamamdır denecek bir iş değil size tavsiyem forumda bu konuda pek çok bilgi ve örnek kurulumlar var bir göz atın fikir sahibi olun, bir maliyet çıkarın ona göre karar verin.

Tankı fiziki olarak tuzlu suya uygun hale getirmeyi düşünmek lazım öncelikle .

Bir durso sistemiyle alttan sumplu hale getirmek en iyi seçenek.Bunun yanında tank içinde arkadan yada yandan sumplu da olabilir.Yada askı ps ile tek hacimde sump olmadan kullanabilirsiniz.

Sonrasında bu seçime göre ekipman edinme konusunu netleştirmek lazım.

Ps, kafa motoru,dalga motoru,ısıtıcı, aydınlatma,Ro arıtma,kaya,kum,tuz,refraktometre... ilk başta edinmeniz gerekenler.

Ardından kurulum ile ilgili sabır gerektiren bir süreç bekliyor sizi.
Akvaryum 100x40x40 ebadında ben ps olarak saatte 200litre devir dayim yapan bişey alsam yetmez mi mesela soru cevap yapsak benim için daha iyi olur bu arada çok sağolun :)

Öncelikle o tankı nasıl kullanılacağına kara vermelisin.

Durso olayını ve alttan sumpu yapabilecek bir camcı var mı şehirde?

Alttan sumplu bir sistem uzun vadeli, rahat ve sağlıklı olur.

Yada 100 cm den bir 20 cm sağ yandan çalarak yandan sumplu olabilir.

Tankın içinde sağ tarafta bir camla bölüp bu bölmenin içine 3 aşamalı bir sump yapılabilir.Ancak bu seçim ps konusunda seçimleri daraltır.Oraya uyacak bir ps bulmak gerekir. Tank 80cm düşer filan...

En zahmetsiz olan yol ise bir askı ps ile (fikir vermesi açısından Bubble Magus E3 veya E5 gibi) kullanılabilir.Bunun iyi yanı ise kafa motoruna gerek kalmaz tank içinde delme sump yapma derdiyle uğraşmazsın ama görüntü olarak ps, ısıtıcı filan görünür, reaktör filan koyamasın.

Yada tuzlu su için yeni bir tank yapılabilir.

(Ps) Protein Skimmer sudaki artıkları toplama görevi gören bir cihazdır. Tank tipine, hacmine, beslenecek canlı yüküne göre çok çeşitlilik gösterir hem model olarak hem fiyat olarak.

Forumdan bu şekilde olan tankları, konuları bir incele nasıl bir şey istediğine kara vermelisin.

Soru-cevap yapabilmemiz için konu hakkında biraz bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

Biraz karıştırın forumu, bilgi sahibi olun, tankı nasıl kullanacağınıza karar verin 

sonrasında ekipman seçimi konusunda yardımcı olunacaktır.

Tankın içinde sağ tarafta bir camla bölüp bu bölmenin içine 3 aşamalı bir sump yapılabilir.Ancak bu seçim ps konusunda seçimleri daraltır.Oraya uyacak bir ps bulmak gerekir. Tank 80cm düşer filan...

En zahmetsiz olan yol ise bir askı ps ile (fikir vermesi açısından Bubble Magus E3 veya E5 gibi) kullanılabilir.Bunun iyi yanı ise kafa motoruna gerek kalmaz tank içinde delme sump yapma derdiyle uğraşmazsın ama görüntü olarak ps, ısıtıcı filan görünür, reaktör filan koyamasın.

(Ps) Protein Skimmer sudaki artıkları toplama görevi gören bir cihazdır. Tank tipine, hacmine, beslenecek canlı yüküne göre çok çeşitlilik gösterir hem model olarak hem fiyat olarak.

Forumdan bu şekilde olan tankları, konuları bir incele nasıl bir şey istediğine kara vermelisin.

Soru-cevap yapabilmemiz için konu hakkında biraz bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

Biraz karıştırın forumu, bilgi sahibi olun, tankı nasıl kullanacağınıza karar verin 

O kadar güldüm ki soru cevap yapabilmemiz için bilgi sahibi olmanız gerekiyor demenize harbiden bilmiyorum çünkü ????

Valla askı ps aklıma yattı aslında hem işimi kolaylaştırır 

Öncelikle hayırlı olsun yeni tuzlu su akvaryumun. ..bu hobide en önemli husus bilgidir ben yeni arkadaslara her zaman önerim şu olmuştur forumda ýeni başlayanlar konularını dikkatlice oku deneyimli hobici lerin  yorum ve deneyimlerini oku ve sen karar ver alacağın ekipmanlara daha keyifli olacaktır  çünkü senin tankını en iyi sen bilirsin 

Öncelikle hayırlı olsun yeni tuzlu su akvaryumun. ..bu hobide en önemli husus bilgidir ben yeni arkadaslara her zaman önerim şu olmuştur forumda ýeni başlayanlar konularını dikkatlice oku deneyimli hobici lerin  yorum ve deneyimlerini oku ve sen karar ver alacağın ekipmanlara daha keyifli olacaktır  çünkü senin tankını en iyi sen bilirsin 
Sağolun hocam elimde sadece akvaryum var malzemeleri almadım daha yılbaşından itibaren alacam ama bana siz büyüklerim yol gösterse çok güzel olur :)

Akvaryumun için hazirlayacagın suyun Tds değerinin 0 olması gerekir yani bunun için forumda Sponsor olan Zatek firmasından destek al ....

Akvaryumun için hazirlayacagın suyun Tds değerinin 0 olması gerekir yani bunun için forumda Sponsor olan Zatek firmasından destek al ....
Hocam ben yılbaşından itibaren ps kum dalga motoru  tuz ve mercanları almaya başlayim mi 

Konu görüntüleyen kullanıcılar