Keşfet

Dilediğniz Kadar Caulerpa Hediye..

Ne kadar güzel bir davranış...

Rica ederim ama talep yok :) )

Benden talep var :) Bunları akvaryumun içine eksek ne olur? Tang ler ve diğer otçul balıklar bunları yer mi acaba? Ben tatlı sudaki gibi kumda bitki yetiştirmek istiyorum, olur mu? Bir de, Caulerpa lar spor salıyormuş karanlıkta derler hep ama? Nitrat ve Fosfat emerler diye biliyorum; sizde bunlardan çok olduğuna göre Nitrat ve Fosfat değerleriniz kaç acaba?

İşte benim akvaryum aynen istediğiniz  gibi.Tanglerden zebrasoma yiyor benim bildiğim.  Nitrat ve fosfat sıfıra yakın :)

O zaman tam benim istediğim şeymiş :) Hemen ÖM gönderiyorum.

Akvaryumunuz tam benim istediğim gibi: Bitkili deniz akvaryumu :) En kısa zamanda almaya geleceğim...

Benden talep var :) Bunları akvaryumun içine eksek ne olur? Tang ler ve diğer otçul balıklar bunları yer mi acaba? Ben tatlı sudaki gibi kumda bitki yetiştirmek istiyorum, olur mu? Bir de, Caulerpa lar spor salıyormuş karanlıkta derler hep ama? Nitrat ve Fosfat emerler diye biliyorum; sizde bunlardan çok olduğuna göre Nitrat ve Fosfat değerleriniz kaç acaba?
Eser sakın haa :) bu meretler nitrat fosfat iyi emiyorlar çabuk çoğalıyorlar ama kayalarını sardımı temizlemen çok zor en ince gözeneklere girip kökleriyle tutunuyorlar sumpta besle ana tanka bulaştırmazsan, ben bunlardan nanoda besledim bütün nanocaulerpaydı sadece  1 çift percula vardı, 8 ay kadar hiç spor salmadılar ama birden bire hepsi çürüdü yok oldu ve su yemyeşil oldu.

Tavsiye etmiyor musun Cihan? Ben de çok heveslenmiştim. Kayaları tanka ortaya uzunlamasına dizdikten sonra arkadaki ölü bölgeye bunlardan birkaç sıra yaparım diye düşünmüştüm. Bunlar çilek fidanı gibi sağa sola kök atarak mı ürüyorlar yoksa spor (tohum) salarak mı? Eğer sadece kök atarak büyüyorlarsa 1-2 haftada bir kökleri istemediğimiz taraflara gidenleri temizlerim? Ben sadece en arkada boylu boyunca 1-2 sıra yapmak istiyorum. Ne dersin?

1 senede bu hale geldi bu akvaryum. Heryeri sarıyorlar fena bulaşıyorlar motorları tıkadılar ama görüntü enteresan oldu her görenin cok hosuna gidiyor.

podlar için mükemmel, bendeki nano perculalardan çok amphipodlar için gibi olmuştu yani görenler pod besliyorum sanıyordu o derece :) caulerpa denizi gibiydi dibe düşün yeme podlar hücum ediyordu ama birgün bütün tanktaki caulerpala çürüyüp spor saldılar aynı anda su yemyeşil olmuştu. sumpta refigium ve düzenli budama ile yapmak bence daha akıllıca olur

Cihan, bu kadar uyarıyı dinlemeyene salak derler biliyorum ama ben tatlı su yaparken akvaryumda bitkiyi çok seviyordum, tuzlu suda da seveceğim bence. Bu yüzden bu bitkileri alıp akvaryumda kayaların en arkasına ölü bölgeye 1-2 sıra halinde dizeceğim ve kayalara, mercanlara doğru büyümelerini engellemeye çalışacağım düzenli budayarak. Uyarıların için sağol.

Moderatör tarafında düzenlendi:
koray bey tebrikler bu davranısınız için , ben hala mevcutsa kap kacak ne varsa toplamaya gelicem uygunmudur :)  

Caulerpa Taxifolia namı değer katil yosun. Bu algleri sumpta kontrollü şekilde bakmak en doğru çözüm olacaktır. Ana tankınıza bulaştırdığınız zaman tang türü balıklarınız tükenmez ise tam bir baş belası haline gelir. Işık ve ısıyı gördükçe günde 2-3 cm kadarda boy atabiliyorlar.

Koparıp sağa sola savrulan parçalar bile bir yerlere tutunarak tankınızı istila etmeye devam eder. 

İnternette araştırırsanız ne kadar hızlı yayıldığını yurt dışında bu yosun türünden kurtulmak için milyonlarca dolar harcandığını göreceksiniz.

Bu sayfalarda internette bulabileceğiniz linklerden bazıları. 

Fakat bu yosun türünden biodizel yakıt ta yapılıyor. Uğraşırım derseniz ana tankınızı arada budayıp ekonomiye katkı da sağlayabilirsiniz :D

İşin gırgırı bir yana, ana tankınızda beslemenizi tavsiye etmem. 

Uygundur istedğiniz zaman gelebilirsiniz.

Görsellik adına tankınız gayet güzel gözüküyor , takashı amano nun tanklarına benzemiş , sump ta büyümesi kontrol altında tutulursa yararlı olabilir , eski tatlı su hobiciliğim aklıma geldi , bir tane nano akvaryum mu kursam diye düşünmeye  başladım  :)

Size kargo eziyetine girermisiniz dersem ayıpmı etmiş olurum   :(

Konu görüntüleyen kullanıcılar