Keşfet

Dip solüsyonu (Tentürdiyot, baticon)

Abdurrahman

Yeni Üye
Ad Soyad
Abdurrahman
Merhabalar arkadaşlar. 

Dip solüsyonu için birçok marka bulunmakta etken madde olarak iyot bulunmakta. Peki soru ve tartışma olarak, baticon veya iyot etken maddeli birçok ilaç mevcut bunlardan bir kaba doz ayarlaması yapıp kullanıla bilir mi? Ve bununla mercanlar steril edilebilir mi?

Evet tecrübeli arkadaşlar sizin düşünce ve tecrübelerinizi paylasirmisiniz.

Yazan olmayınca 2 gün önce  tecrübe ettim. Şöyleki:

1,5 lt ye 2 damla Baticon (iyot etken maddeli) damlattim bununla Madagaskar leather ve acanlordu dip yaptım ( dip işlemini ilk solisyonda 3 dk beklettim, sonra temiz Akvaryumdan aldığım suda bekletip Akvaryuma aldım) ilk gün kapaliydilar ikinci güne çok güzel açtılar. İlerleyen zamanlarda bir problem gözlemlersem yazarım. Bir dahaki sefere daha basit mercanlarda dozajı yükseltip deneyeceğim.

Evet bu konu önemli her zaman elimizin altında dip solüsyonu bulunmamaktadır. Batikon ile piyasada bulunan dip solisyonu ilaçlarınında etken maddesi iyot bunda sadece etken maddenin yoğunluğu kontrol edilip dozaj ayarlaması yapılırsa bence bir sakınca olmayacaktır. tabi sps lerde (özellikle acrolarda) hiç tecrübe etmedim.

Merhabalar arkadaşlar. 
Dip solüsyonu için birçok marka bulunmakta etken madde olarak iyot bulunmakta. Peki soru ve tartışma olarak, baticon veya iyot etken maddeli birçok ilaç mevcut bunlardan bir kaba doz ayarlaması yapıp kullanıla bilir mi? Ve bununla mercanlar steril edilebilir mi?
Evet tecrübeli arkadaşlar sizin düşünce ve tecrübelerinizi paylasirmisiniz.
Merhaba gelişmeler hakkında bilgi verirseniz memnun olurum

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Baticon ile acan ve zoa toparlamışlığım var. 

İyot etkeni enfeksiyon ve bakteriyel bir sıkıntı olması durumunda işe yarıyor. Herhangi bir zararlıyı uzaklaştırmada işe yaramayabilir. Bendeki zoa ve acan türleri uzunca süre açmıyorlardı. Uygulamadan 5-6 saat sonra oldukça keyifli açtılar.

Baticon ile acan ve zoa toparlamışlığım var. 

İyot etkeni enfeksiyon ve bakteriyel bir sıkıntı olması durumunda işe yarıyor. Herhangi bir zararlıyı uzaklaştırmada işe yaramayabilir. Bendeki zoa ve acan türleri uzunca süre açmıyorlardı. Uygulamadan 5-6 saat sonra oldukça keyifli açtılar.

Evet acroporalar hariç bir çok mercanda denedim gayet başarılı. Bahadır bey ayrıntılı olarak oranları yazarsanız daha faydalı olur. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri