Keşfet

Ege's Nano Reef

Luwino

Yeni Üye
Ad Soyad
Efe
Selamlar, Uzun zamandır pek aktif değildim forumda. 56x27x27 yaklaşık 40lt bi nanoyla devam ediyordum 1 yıldır. Ufak tank ve Sumpı dar olduğu için yeni tank kurma kararı aldım. Sanırım 6 veya 7. kurulumlarımdan biri olucak bu tank  :)  Kemal Örgücüler, Gloock kullanıcı isimli İlker Kök ve Emre Akay abilerime yardımlarından dolayı teşekkürler..

Tank ve Ekipmanlar:

1) 60x55x35(h) Arkadan Sumplı Akvaryum

2) Bubble Magus New Nac QQ Protein Skimmer

3) Aquareef X30 Armatür

4) Vortech MP10 Dalga Motoru

5) Tetra Heater 50 Isıtıcı

6) Sobo WP-2880 Kafa Motoru 1800 Lt/h (İdarelik  :) )

7) ZeoChem 10 Kg Kum

8) ReeFlowers 3200 gr eklendi 92lt için ve 10 lt oturmuş Su.

Canlılar;

1) True Percula Çifti

2) Blue Tang

3) Snail, Conch

4) Kum Deniz Yıldızı

5) 10 Kg Ölü Kaya Eklendi. 10 Kg Canlı kaya eklencek.

1 Yıllık, 40 Lt Nanom'dan 10lt kadar oturmuş su ekledim şuan ki ölü kayalarımın aralarına 6-7 parça yumruk büyüklüğünde canlı kayalarımdan ekledim ve bakteri besini ekledim tanka yarın canlıları aktaracağım.

Fotoğraflar; 

Bir taraf Denizin güzelliği diğer tarafta ise özel tür tatlı su karideslerim olacak  :)

R1vlB1.jpg

d8JAZX.jpg

Bence olmuş. Balıkları eklediniz mi?

Hayırlı olsun öncelikle. Acaba bu canlılar eski tanktan kalma mi. O eski ölçülerde herhangi bir sorun çıkmamış miydi acaba tang icin. 

Birde aydınlatmayı yeni mi aldınız yoksa eskiden mi kalma Ne kadar fiyata almıştınız ? :)  

Hayırlı olsun öncelikle. Acaba bu canlılar eski tanktan kalma mi. O eski ölçülerde herhangi bir sorun çıkmamış miydi acaba tang icin. 

Birde aydınlatmayı yeni mi aldınız yoksa eskiden mi kalma Ne kadar fiyata almıştınız ? :)  
Teşekkürler.. Eski tankta baktığım canlılarım protein skimmersiz haftalık 5lt su değişimiyle 1 seneyi aşkındır besliyorum bir ara 2 ay kadar hava taslı protein skimmer takmıştım daha sonra çıkardım.. Yeni sayılır 2.el aldım 450TL'di.

O canlılarla ps siz devam ettirdiyseniz takdir ettim valla :)  en azından tang icin diyelim. Takip ediyorum bakalım nasıl olacak :)  

peki memnun musunuz aydınlatmadan bende arayıştayım da power led yaptirsammi yoksa buna mi yönelsem modları bana cazip geliyor parlaklık ayarı var sanırsam ? 

O canlılarla ps siz devam ettirdiyseniz takdir ettim valla :)  en azından tang icin diyelim. Takip ediyorum bakalım nasıl olacak :)  

peki memnun musunuz aydınlatmadan bende arayıştayım da power led yaptirsammi yoksa buna mi yönelsem modları bana cazip geliyor parlaklık ayarı var sanırsam ? 
Memnunum güzel. Her rengi istediğiniz ayarda dimmleme yapabiliyorsunuz.. Gün similasyonu falanda var.

Ege hayırlı olsun

Dönüş güzel bir tank la olmuş devamı da gönlünce olsun

Takipteyim 

Sorunsuz uzun ömürlü olsun Ege

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi‪

Hayırlı olsun Ege, sağlıkla büyüt canlılarını.

Hayırlı olsun. Sorunsuz bir tank olur inşallah

Ege hayirli olsun kurulumun. Saglikla buyut canlilarini. kumuna cyano camina sakal yosun  degmesin bende takipteyim :)

Ege hayirli olsun kurulumun. Saglikla buyut canlilarini. kumuna cyano camina sakal yosun  degmesin bende takipteyim :)
:) :)  Teşekkürler. Canlıları az önce tanka ekledim su biraz daha durulsun fotoğraf ekleyeceğim.

Aktif karbon benim suyu cok hızlı berraklaştırdi dene istersen bi. :)  

Canlıları, dün aksam 19:00 gibi 1 saat damla damla alıştırarak ekledim.  Ayrıca ana tanktan bi 15 lt kadar eski suyumdan da koydum. Fakat daha önce tanka eklediğim bakteri feeder yüzünden suda sanki tozlar geziyor gibi oldu. Balıklar zor görünüyor fakat yem yiyorlar keyifleri yerinde gibi mercanlarda tam açmasalarda biraz açmışlar ani su değerlerinden olsa gerek  :)  Ayrıca Bubble magus New Nac QQ'nun hava emişindeki rahatsız edici sese'de çok kolay bir çözüm buldum sadece hava emiş kısmına çek valf takıyorsunuz ve 0 ses  :thumbsup:

Fotoğraflar;

Yqy9vk.jpg

5L0vdd.jpg

vXGDEr.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ege az kaldi sana rakip olarak gelecegim :)  nanoda. Takibindeyim.

Su gün geçtikte netleşmeye başladı.. Balıklar gayet hareketli yem yiyorlar, Hairy mushroomlar ise yeni yeni alışmaya çalışıyorlar tam açmasalarda.

PnJQL5.jpg

zaon67.jpg

l35EoQ.jpg

Konu görüntüleyen kullanıcılar