Keşfet

Ege's Nano Reef

nazar_boncugu.jpg

Şöyle şunu buraya ekliyeyim Ege. 

Selamlar, Mushroomları çıkardım tanktan yerlerine Milka,Hystrix ve Guttatus Fraglarından ekledim. SPS'nin bakımı kolay türleri zamanla büyümelerini umut ediyorum  :D  Tank böyle daha bi ferah oldu sanki. C-Balance katkısıda girmeye basladım tanka.

Fotoğraflar;

ErabdA.jpg

GP8EMZ.jpg

BvpE7p.jpg

kGNAyD.jpg

nj8kqV.jpg

yN7mOk.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun yeni olan herşeyiniz. C balance nasıl dozluyorsunız dozaj pompası ile mi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hayırlı olsun yeni olan herşeyiniz. C balance nasıl dozluyorsunız dozaj pompası ile mi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkürler, şuanlık şırıngayla ekliyorum ilerde dozaj pompası alırsam çok iyi olur :)

Eline sağlık Ege güzel kombin olmuş karides ve tuzlusu tankı.

Teşekkürler, şuanlık şırıngayla ekliyorum ilerde dozaj pompası alırsam çok iyi olur :)
Selamlar, kurulumunuz hayırlı olsun uzun ömürlü olur inşallah. Kullandığınız armatür ile ilgili (üretici de dahil) softlar için kesinlikle yeterli fakat sert mercanlar için yeterli değil yorumu yapılmaktaydı. Tankınızda ki mercanların gelişimini merak ediyorum. 

Son Durum... C-Balance kullanmaya başladığımdan beri mercanlar daha bi iyi açıyorlar sanki  :D  Kafa Motoru Newjet 800 takıldı.

Şuan kafam çok karışık aslında Aquareef X30 ile mercanlar güzel açıyorlar fakat büyümelerini ne kadar etkiler bilemiyorum. T5 4x24w takmayı düşünüyorum.

bkn4Jn.jpg

Off yaw bu armatür işi, bayan çantası ayakkabısı gibi...

metali olan t5 olsa diyor, t5 İ olan led olsa, ledi olan metal olsa t5 olsa , bu Nasıl bir döngüdür? Ne cycle ı bu ? hobicinin aydınlatma döngüsü mü desek ?

tank çok güzel bu arada ışıl ışıl :)

Off yaw bu armatür işi, bayan çantası ayakkabısı gibi...

metali olan t5 olsa diyor, t5 İ olan led olsa, ledi olan metal olsa t5 olsa , bu Nasıl bir döngüdür? Ne cycle ı bu ? hobicinin aydınlatma döngüsü mü desek ?

tank çok güzel bu arada ışıl ışıl :)
Teşekkürler, Doğru diyorsunuz Bu hobinin en önemli malzemeleri aydınlatma ve protein skimmer olduğu için zamanında doğru kararlar vermek daha mantıklı. Aslında LPS türleriyle doldurmayı düşünüyordum tankı o yüzden Led seçimini yapmıştım. Baktım ki SPS'ye doğru kayıyor tank ufaktan T5'e yönelme zamanı geldi diye düşündüm.  :D  

Teşekkürler, Doğru diyorsunuz Bu hobinin en önemli malzemeleri aydınlatma ve protein skimmer olduğu için zamanında doğru kararlar vermek daha mantıklı. Aslında LPS türleriyle doldurmayı düşünüyordum tankı o yüzden Led seçimini yapmıştım. Baktım ki SPS'ye doğru kayıyor tank ufaktan T5'e yönelme zamanı geldi diye düşündüm.  :D  
Sanırım tankta lps dışı canlılar da var o ürünle herhangi bir sorun veya tatsızlık yaşadınız mı ? Sanırsam yaşamını sürdürüyor ama gelişimi zor oluyor demek mümkün mü ?

Sanırım tankta lps dışı canlılar da var o ürünle herhangi bir sorun veya tatsızlık yaşadınız mı ? Sanırsam yaşamını sürdürüyor ama gelişimi zor oluyor demek mümkün mü ?
Aquareef X30 Soft ve LPS türleri için oldukça başarılı bir ürün fakat SPS'de denemek lazım.. Benim canlılarım frag olduğu için hiç riske girmeyip direk T5 ile güzel bir şekilde gelişmelerini izlemek istiyorum. SPS türleri için canlı, yaşamını sürdürüyor fakat gelişimde ne kadar etkili olur bilemiyorum dediğim gibi test etmek lazım  :)

Aquareef X30 Soft ve LPS türleri için oldukça başarılı bir ürün fakat SPS'de denemek lazım.. Benim canlılarım frag olduğu için hiç riske girmeyip direk T5 ile güzel bir şekilde gelişmelerini izlemek istiyorum. SPS türleri için canlı, yaşamını sürdürüyor fakat gelişimde ne kadar etkili olur bilemiyorum dediğim gibi test etmek lazım  :)
T5 kullanıp renkler parlamıyor fosfor alamıyorum deyip aquareefe geçen de gördüm, sizin gibi yapan da. Bende düşünme aşamasındayım valla hergün daha da aklım karışıyor. En son Hem t5 hem led ortaya karışık yapıcam gibi gözüküyor :D  

Kahverengi şekilde büyüyeceklerine, aldığım boyda kalsın ama şıkır şıkır rengarenk olsun bence.

Fraglarla devam ediyoruz.. Bu hafta Gloock nickli İlker Kök abim sağolsun frag yağmuruna tuttu tankı  :D  Pembe Hystrix ufak ufak büyümelere başlamış sanırım 1-2 aya gözle görülür güzel bir gelişim göreceğiz. Led ile gelişim oluyormuş demek ki uzun süreli gözlem gerekli..

VPoQkq.jpg

An itibariyle güncel fotoğraflar  :)  Aydınlatma 4x24W T5 ile değiştirildi. Şuanlık mavi tonları takılı fakat gelecek haftalarda değiştireceğim. Tank 1,5 haftadır yoğun bir diatom'dan geçiyor.. 

T5'ler: 2x Pure Actinic 1x Super Actinic 1x Super Purple

Fotoğraflar;

W0rWPm.jpg

M0l9QM.jpg

Lyodz0.jpg

5gRp1d.jpg

p0YvQn.jpg

ojznWX.jpg

1LnjA5.jpg

Tek tük fraglar eklenmeye devam ediyor :)  diatom sonrası oluşan yosunlar koralin alglere dönmeye başladılar. Fakat Cyanoda mevcut su değişimlerinde temizliyorum onları.

r3g9Q7.jpg

Cyanoyı yok eden 3 ürün,

biodigest

chemiclean

cyanoclean ve coral snow

aşırı problemlerde chemiclean, normal ve hafif durumlarda biodigest daha etkili...

coral snow arada kullanılıyorsa olma ihtimali azalıyor...

tabi 1 numaralı şüpheli osmoz filtresi ve silikat...

silikatı da en iyi , alüminyum fosfat tutucular alıyor, Ati güzel mesela bu konuda...

Cyanoyı yok eden 3 ürün,

biodigest

chemiclean

cyanoclean ve coral snow

aşırı problemlerde chemiclean, normal ve hafif durumlarda biodigest daha etkili...

coral snow arada kullanılıyorsa olma ihtimali azalıyor...

tabi 1 numaralı şüpheli osmoz filtresi ve silikat...

silikatı da en iyi , alüminyum fosfat tutucular alıyor, Ati güzel mesela bu konuda...
İlginiz için teşekkürler. Kum üzerinde çok vardı onları kum ile beraber çektim su değişimi sırasında tek tük kayaların üzerinde kaldı. Evimde zaten RO 04-05 ppm arası değerlerde suyum var dediğiniz gibi silikat reçinesinin değişme vakti gelmiş olabilir :)  Eğer tekrar oluşmaya başlarsa dediğiniz ürünlere yöneleceğim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar