Keşfet

elyafın tıkanması

davoud

Yeni Üye
Ad Soyad
Davut Şems
Merhaba arkadaşlar bildiğiniz gibi aylardır akvaryumu kurmuşum ve yavaş yavaş mercana başlıyacağım ama bir sorun var akvaryumda hiç yosun oluşmuyor,ne güzel diyeceksiniz :) ama yosun yerine camda ince ve şeffaf bir tabaka oluşuyor,sumpta kulede elyaf kullanıyorum(şimdilık)yarım günde kirlenmeden gözenekleri tıkanıyor ve su üstünden akıyor bu şeffaf tabaka jole gibi kaygan,neyin nesi olduğunu bilen varmı?nerdeyse 1 aydır durum böyle.bir ara cyano oluşmuştu,kısa sürede kendiliğinden yok oldu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba arkadaşlar bildiğiniz gibi aylardır akvaryumu kurmuşum ve yavaş yavaş mercana başlıyacağım ama bir sorun var akvaryumda hiç yosun oluşmuyor,ne güzel diyeceksiniz :) ama yosun yerine camda ince ve şeffaf bir tabaka oluşuyor,sumpta kulede elyaf kullanıyorum(şimdilık)yarım günde kirlenmeden gözenekleri tıkanıyor ve su üstünden akıyor bu şeffaf tabaka jole gibi kaygan,neyin nesi olduğunu bilen varmı?nerdeyse 1 aydır durum böyle.bir ara cyano oluşmuştu,kısa sürede kendiliğinden yok oldu.
Merhabalar,

bu aralar bakteri girişi veya beslenmesi de bir yoğunluk oldu mu?

genelde bakterilerin kolonileşmesi üzere oluşan oluşumlar diye biliyorum ilk kurulumda çok gözlemlediğim bir kaç tank ta başıma geldi veya farklı bakteri kültürü eklediğim oturmuş tanklarda da oluştuğununu gözlemledim

zaman içinde yok oluyor

6 ay önce bakteri eklemiştim şimdimi hortladılar :)

Hiç yosun oluşmamasıda ilginç

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri