Keşfet

Eray's Deep Blue Nano

Teşekkürler Ömer bey,bu 3.nanom ve 2012 den beridir faaliyette.Tabii zaman içerisinde birçok değişim evresi geçirdi arka post larda görebilirsiniz.Sorunuza gelecek olursak;bura da kaya yerine sadece ölü mercan kullanmadım.Kayayı kendim dekore edip üzerine de elim de ölen sps(kısa polipli sert)mercan türlerinden doğallık olsun diye ekledim.Aynı zamanda doğal ortamlarında da ,kalsiyum karbonatı sert kireç taşına dönüştürerek kendi iskelet yapılarını oluşturdukları için bir sorun arz etmemektedir.Deniz akvaryumların da olan bir döngü vardır.Su da bulanan hareketli ve sabit bakteriler döngü içinde zararlı olanları tüketerek sağlıklı yaşam oluşur.Bu da iyi orantılı kaya ve kum olarak birçok hobici tarafından benimsenmiştir.Ha derseniz ki sadece kaya ya da sadece kum olan tank olmaz mı tabii ki vardır.İşte bakteriler kayalara ve kumlara tutunarak ürerler bu sebepten ötürü bol olması benim için önde gelir,doğal  ortam açısından.Kumu kalın tutarak,kayayı az ekleyebilirsiniz buna deep sand(derin kum yatağı tekniği denir).Sadece ölü mercan eklemek yeterli bakteri ortamına elverişli olmayabilir önermem.Üzerleri zamanla su değerlerinize göre (iyi ya da kötü) olarak alg(yosun) tutar.Coralin alg benim çok sevdiğim bir alg türü dür.Yeterli ortam sağlanırsa pek tabii coraline alg kaplanır.Anladığım kadarıyla yeni başlayacaksınız;olayın mantığını kavrayabilmeniz için yine forum içerisinde şu linkten bakteri döngüsünü okumanızı öneririm:

Selam,green star polip im birkaç zamandır pek sık açmıyordu.Düzelir dedim kendi haline bıraktım ama az önce baya ölmeye başladığını gördüm.Üzeri c.alg kaplanmış nasıl olduysa canlı beslenememiş.Uzun süredir alk. 10 lardaydı son aylarda 6-7 arasına çekmiştim , herşeyi tek tek ayrı giriyorum çünkü balling yapıyorum.Temizlik yaptım biraz element girdim.Tankta tüm parçalar modifiye, tek geri dönüş hariçti onuda değiştirmeye karar verdim.Kumum 3 yılda eridi sağolsun yeni kum aldım.Starpolip umarım düzelir.

Verdiğim siparişler:

1 x 315208 - Red Sea Reef Base Natural Aragonit Reef Pink 0.2-1mm 10 kg

1 x 28688 - Fish-101 FS-1613 Multi Carbon Karbonlu Sünger

1 x 313438 - Rotifer RotiFish FD BloodWorms Kurutulmuş Kan Kurdu 100 ml.

1 x 27213 - Hydor Pico 1000 Mini Kafa Motoru 980 Litre/H 

Kargomuz bugün gelmiş hızlı kargo gerçekten.Tankta asteria star lar çoğalmış belkide onlar polipi öldürmede rol oynamışlardır bugün gördüm.Toplayabildiğimi topladım ama çok var.Sünger oluşumu var ana kaya da,ufak c.algler artmakta asterialar olmasa her yeri sararlar.Kumu direkt yıkamaya başladım ,sonra  ro suda bekleteceğim daha sonra da kurutup ana tanka bölüm bölüm ekleymeyi düşünüyorum.Aydınlatma edison 3w lık 32 adet 60 ve 90 ve 180 dereceliktir.Beyazların lensleri de 180 yaptım 60 larda fazla yosun yapıyordu 

Modifiye ye devam :)

Ekli dosyayı görüntüle 40882

Ekli dosyayı görüntüle 40883

Ekli dosyayı görüntüle 40884

Ekli dosyayı görüntüle 40885

Ekli dosyayı görüntüle 40886

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar,

Akvaryumunuz çok güzel görünüyor, umarım sağlıklı devam edersiniz. 

Moralinizi bozmak istemem fakat keşke kumu kaynatmayaymışınız, hatta hiç yıkamadan akvaryuma koysaymışınız.   sitede bahsedildiği üzere kum canlı, yani bakteri içeren bir kumdu. Bu bakteriler sizin akvaryumunuzdaki biyolojik döngüye yardımcı olan bakterilerdi. Kumu kaynatmış olmanız onların ölmesine neden olmuştur. Fakat akvaryumda gördüğüm kadarıyla canlı kayalar var, ki zaman içerisinde biyolojik döngünüzü oturtacaktır. Bu sürede çok fazla mercan/balık girişi yapmayınız. Sabırlı olup akvaryumun oturmaksını bekleyin :)

İyi günler.

Selam Arda bey,yorumunuz için teşekkür ederim.Eklediğim kumu ekleme sebebim;tankın 2013 yılından beridir aktif olmasıdır,yani içindeki yine argonit tabanlı cansız kumun zaman içinde eriyip suya karışmasıdır.Aldığım marka/model ise rsm in "cansız"  olan modelidir.Bu kumun iki türü vardır;1-canlı bakterilerle gelen ,2-cansız saf argonit.Benim ki 2.numara olanıdır.İçiniz rahat olsun;bu kumun tarifinde de kumu eklemden önce iyice yıkayınız ya da durulayınız ibaresi yer almaktadır.Tankın biyolojik döngüsü zaten iyi durumdadır.İlginiz için ayrıca teşekkür ederim :)   2009 da başladım bu hobiye.Bu hafta sps/acan ,lps eklencektir.

Su duruldu aktif carbonlu bir sünger ilave ettim sumpa işe yaradı.Biraz daha net sanki.

Ekli dosyayı görüntüle 40958

Ekli dosyayı görüntüle 40959

Ekli dosyayı görüntüle 40960

Şansa kendini gösteren karidesim, kocaman oldu hayta maşallah :)  

Ekli dosyayı görüntüle 40961

Mercan girişi olacak bu hafta gibi nasipse.Eklenen kum beklediğim gibi hafif bir diatom yaptı.

Yemleme yaparken çekmiştim.

Herkese bol tuzlu günler,keyifli hobiler..

Ekli dosyayı görüntüle 41049

herşey çok güzel keşke cam bir akvaryuma geçsen kurulum için bendede vardı çok çizilmeye müsait

herşey çok güzel keşke cam bir akvaryuma geçsen kurulum için bendede vardı çok çizilmeye müsait
Çok teşekkürler,bu tarz cam/plastik tanklar dediğiniz gibi çok hassas oluyor.İçeride özellikle dekor yaparken cama değince hemen çiziliyor içeriden dışarıdan fark etmeden.Ben her çizik olan yere cila yaptım içeriden boşken tank.Dışarıdan da hafta sonları rutin test sonrası dışarıdan pasta /cila mı atarım :)  çizikler minimuma indi.

Sistem de aydınlatmam iyiydi fakat fazla alg oluyordu bende uğraşmak istemiyorum.Aydınlatmayı kendi oem kapağını bozmadan yine içini modlayarak Aquareef pro fullspectrum x30 la modladım gün doğumunda kullanıyorum şu an.Yardımlarından ötürü herdaim eskisi gibi Kemal Örgücüler e teşekkürler. 

Ekli dosyayı görüntüle 44919

Ekli dosyayı görüntüle 44918

Ekli dosyayı görüntüle 44920

Ekli dosyayı görüntüle 44917

Ekli dosyayı görüntüle 44916

Ekli dosyayı görüntüle 44921

Konu görüntüleyen kullanıcılar