Konu Sahibi
G.S.İ
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Eray TOSYALIOĞLU
- Konu Sahibi
Teşekkürler Ömer bey,bu 3.nanom ve 2012 den beridir faaliyette.Tabii zaman içerisinde birçok değişim evresi geçirdi arka post larda görebilirsiniz.Sorunuza gelecek olursak;bura da kaya yerine sadece ölü mercan kullanmadım.Kayayı kendim dekore edip üzerine de elim de ölen sps(kısa polipli sert)mercan türlerinden doğallık olsun diye ekledim.Aynı zamanda doğal ortamlarında da ,kalsiyum karbonatı sert kireç taşına dönüştürerek kendi iskelet yapılarını oluşturdukları için bir sorun arz etmemektedir.Deniz akvaryumların da olan bir döngü vardır.Su da bulanan hareketli ve sabit bakteriler döngü içinde zararlı olanları tüketerek sağlıklı yaşam oluşur.Bu da iyi orantılı kaya ve kum olarak birçok hobici tarafından benimsenmiştir.Ha derseniz ki sadece kaya ya da sadece kum olan tank olmaz mı tabii ki vardır.İşte bakteriler kayalara ve kumlara tutunarak ürerler bu sebepten ötürü bol olması benim için önde gelir,doğal ortam açısından.Kumu kalın tutarak,kayayı az ekleyebilirsiniz buna deep sand(derin kum yatağı tekniği denir).Sadece ölü mercan eklemek yeterli bakteri ortamına elverişli olmayabilir önermem.Üzerleri zamanla su değerlerinize göre (iyi ya da kötü) olarak alg(yosun) tutar.Coralin alg benim çok sevdiğim bir alg türü dür.Yeterli ortam sağlanırsa pek tabii coraline alg kaplanır.Anladığım kadarıyla yeni başlayacaksınız;olayın mantığını kavrayabilmeniz için yine forum içerisinde şu linkten bakteri döngüsünü okumanızı öneririm:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.