Keşfet

Esp8266 ile armatür yapımı

Abdurrahman

Yeni Üye
Ad Soyad
Abdurrahman
Selamün aleyküm arkadaşlar.

Esp8266 nodemcu ile uzaktan akıllı armatür kontrolü bir sistem yaptım sizler ile paylaşmak istedim. (not: yazılım bilgim çok iyi ol mamasına rağmen) 

Malzemeler:

Esp8266 nodemcu cp2102 v2 - 1 adet 

Meanwell ldd 1000L - 5 adet (benim dizdigim led sırasına göre aldığım için tercih ettim) 

12 volt fan

Delikli pertinaks

8 adet 1K ohm direnç

1 adet mosfet (fan için) 

Diğer ekipmanları sirlamama gerek yok daha çok elektronik bağlantı ve yazılımı hakkında bilgi paylaşacağım

Yazılım:

Arduino id enson sürümü 

Kullandığım kod :

Moderatör tarafında düzenlendi:
359cn79.jpg

Devam ediyor... 

Ledleri siz mi yaptınız 

Yapmanız gereken yukarıdaki verdiğim komutları yüklemeniz ve gerekli bağlantıları yapmanız. Ayrıntılı şemayı da paylaşacağım. Sorularınız olursa cevaplarım. 

ccb0f268-13a8-11e7-83fa-fe5ad6e291da.png

e37401a8-13a7-11e7-9ad7-7dc72b33d04b.png

275ced3e-13a9-11e7-9a75-ccb7ed953f80.png

552862ac-13a9-11e7-893d-b6e577138219.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yapmanız gereken yukarıdaki verdiğim komutları yüklemeniz ve gerekli bağlantıları yapmanız. Ayrıntılı şemayı da paylaşacağım. Sorularınız olursa cevaplarım. 

Hocam cok güzel olmuş sorunsuz kullanırısınız inşallah bir sorun olcaktı cree led pcb cok aradım nerden temin ettiniz

cree led pcb cok aradım nerden temin ettiniz
Selam. Konu sahibi değilim, ama Cree LED'leri Özdisan'dan temin edebilirsiniz.

Örneğin: 

İstediğiniz komponent stokta yoksa, Digikey ürün ID'sini E-kom'a yazarak ortalama 1 haftada gümrükle uğraşmadan teslim edilmesini sağlayabilirsiniz.

Digikey: 

E-kom: 

Buradaki PCB'lerde Printronics logosu var.   Üretimleri kalitelidir. Daha fazla seçenek için PCBWay'i duymuşsunuzdur.

Selam. Konu sahibi değilim, ama Cree LED'leri Özdisan'dan temin edebilirsiniz.

Örneğin: 

İstediğiniz komponent stokta yoksa, Digikey ürün ID'sini E-kom'a yazarak ortalama 1 haftada gümrükle uğraşmadan teslim edilmesini sağlayabilirsiniz.

Digikey: 

E-kom: 

Buradaki PCB'lerde Printronics logosu var.   Üretimleri kalitelidir. Daha fazla seçenek için PCBWay'i duymuşsunuzdur.
Ek olarak 

Arayıp sorun isterseniz aldığım yerden kaldırılmış link te yok 6 yıl önce almıştım. Tabi şimdi alacak olsam led lerin hepsini ayrı bir pcb üzerinde olanından tercih ederim

Yardımcı olduğunuz için teşeklür ederim cree led elimde mevcut fakat ülkemizde cok kullanılmadığı için pcb de sıkıntı cekip vazgeçmiştim attığınız türkiyede ki pcb sitesi cok yararıma olcak teşekkür ederim 

Selamün aleyküm arkadaşlar.

Esp8266 nodemcu ile uzaktan akıllı armatür kontrolü bir sistem yaptım sizler ile paylaşmak istedim. (not: yazılım bilgim çok iyi ol mamasına rağmen) 

Malzemeler:

Esp8266 nodemcu cp2102 v2 - 1 adet 

Meanwell ldd 1000L - 5 adet (benim dizdigim led sırasına göre aldığım için tercih ettim) 

12 volt fan

Delikli pertinaks

8 adet 1K ohm direnç

1 adet mosfet (fan için) 

Diğer ekipmanları sirlamama gerek yok daha çok elektronik bağlantı ve yazılımı hakkında bilgi paylaşacağım

Yazılım:

Arduino id enson sürümü 

Kullandığım kod :
Maşallah, el becerisi, yetenek  farklı birşey. 

Teşekkürler. Herkes yapabilir. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar