Keşfet

Fraglar - Montipora Branch Ve Plate Yesil

Chris

Yeni Üye
Ad Soyad
Christian F.
Fraglar...

Montipora digitata yesil M 40YTL (3 tane var...tanesi 40YTL)

Montipora digitata kirmizii S 25YTL

Montipora plate M yesil 50 YTL

Pumping Xenialar... 5YTL den 100YTL kadar var

ilk GELEN alir!

emailim:

chris@feiland.com

Moderatör tarafında düzenlendi:
Montipora plate yeşil M satılmadıysa talibim..

Pumping Xenialar Talibim Bilgi verirseniz sevinirim

0 533 362 43 89

Montipora digitata yesil M 40YTL (2 tane var...tanesi 40YTL)

Montipora digitata kirmizii S 25YTL SATILDI

Montipora plate M yesil 50 YTL SATILDI

Pumping Xenialar... 5YTL den 100YTL kadar var

ilk GELEN alir!

YENi Panova Fraglar 30 YTL

emailim:

chris@feiland.com

monti1.jpg

panova.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yeni FRAGLAR!!!

HAMMER CORALL - 2,3 ve 4 kollu 30, 40, 50 YTL

L Montipora Yesil! 120YTL (elim kadar)

PAZARTESI AKSAMA KADAR GELMELISINIZ....

Fotoraflar:

Yeni FRAGLAR!!!

HAMMER CORALL - 2,3 ve 4 kollu 30, 40, 50 YTL

L Montipora Yesil! 120YTL (elim kadar)

PAZARTESI AKSAMA KADAR GELMELISINIZ....

Fotoraflar:

bu resimlerde koyu renk olan hammer deilmi? ondan 30 ytl lik bir adet almak istiyorum Christ bey. özelden msj attım.

Merhaba,

evet ilk ve ikinci fotorafdakiler Hammer...hepsi ayni cesit. Fakat acik renkler olan isik alamadilar (o yüzden kesdim). Düzgün isik alinca 2-4 haftaya kadar koyu renk olacaklar! :)

xeinalardan almak isterim gün içersinde olursa tabiki

Frogspawn'ı (brancing hammer'ı)nasıl fraglıyorsunuz ? yani dalmı veriyor ? yoksa aldığınızı kırıyormusunuz ?

Anahayandan keztim... özel matkabucu ila!

1 dal olarak aldim (3 sene önce) o kadara büyüdü---fakat. fotorafdaki yarise dir...!!!

Bu fotoraf 1 sene önce cektim... suanda daha cok büyük

Merakımdan sordum chris yani acaba branchlarda dal çıkarma diye bir olay akvaryum ortamında olabiliyormu diye ?

Bende de oldu. Eğer güzel bakarsanız hammer ve octopuslardan küçük fragler alabilirsiniz. 1 yılda 4-5 frag alırsınız.

Yani o kalkerli yapıdan başka dallar çıkıyor öylemi i? peki başlangıçta nasıl oluyor yani dalların çıkışı o iskeletimsi bir kabuk nasıl oluyor bu iş anlayamadım ?

Benim gözlemlerime göre octopuslarda üreme 2 türlü oluyor.

1 - Öncelikle sert taş kollar mercan büyüdükçe hem büyüyorlar hem de çoğalıyorlar. Sağdan, soldan, alttan, üstten vs. nerden yol bulursa oradan yeni kol oluşuyor. Evet sert taş kollar bunlar.

2- Mercanın alt kısımlarında (yapışık olduğu kayaya yakın yerlerde) küçük küçük etli kollar da çıkıyor, bunlar taş kollar gibi çok sert değil. Hayvanın etli bölümü gibi. Küçük bir bıçakla kesip alabiliyorsunuz. Kestiğinizi de herhangi bir kayaya yapıştırabiliyorsunuz. Dışarıdan akıntının üzerine gelmesini önlerseniz, kendi kendine de kayaya tutunabiliyor.

Peki dediğiniz gibi baş kısımlarında belirttiğiniz orayı böldüğümüzü varsayalım 2'ye ayırdık diyelim o kısım kendine yeni bir gövde yapabiliyormu ?

O kollar taş gibi görüntüde ama yani iskeleti değil öylemi yani onunla büyüdüğüne göre canlıdır bu kanısı uyandı bende....

Evet böldüğünüz yerde enfeksiyon olmazsa kendini yeniler. O kolların üzerinde elbette mercanın etli kısmı da bulunuyor. Etin altında mercanın iskeleti var. İskelet ve mercanın etli kısmı beraber büyüyor.

Üstü canlı dokuyla kaplı olmayan kısımlar ölü kısımlar ordan üreme olmaz. Benim gördüğüm kadarıyla ya büyüyen kafalar zamanla Y şeklinde bölünerek 2 ye veya 3 e ayrılarak çoğalıyor ya da canlı dokunun dip kısmından küçük küçük yeni yavru yumrular oluşturup ordan dallanıyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri