Keşfet

ilk deneyim ilk heyecan 100x60x40 - 240 LT

Xhavien

Yeni Üye
Ad Soyad
Burak
Sonunda uzun süredir arastirdigim, kavusmak icin maddi manevi zorlayip bekledigim akvaryumuma kavustum.

Bunu okumayacak olsa da once en buyuk destekcime eşime ve daha sonra bütün süreçte desteklerini esirgemeyen Duru Deniz Akvaryuma teşekkür ederim.

Sistemim şu şekilde ; 

BM C7

Giesemann Matrix II 6x39 w T5

RW 8

DCT4000

Pasific Sun Su Tamamlama

Jebao Dozaj Pompası

CaribSea ve Fiji Kaya

Reef Crystal Tuz

Zatek RO

Kum ( ölü )

Ekli dosyayı görüntüle 42107

Ekli dosyayı görüntüle 42108

Ekli dosyayı görüntüle 42106

Burak Bey merhaba,

Hayırlı olsun. Uzun soluklu ve problemsiz bir akvaryum olmasını dilerim. Sığ akvaryumlar benim de hoşuma giden akvaryum tipleri, takipte olacağım. 

İyi haftasonları dilerim. 

Feza Hokkacı 

Teşekkür ederim. Uzun soluklu olacak şekilde altyapı kurmaya gayret ettik aranızda yeniyim ama kalıcıyım :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Burak bey yeni kurulumunuz hayırlı olsun. Umarım uzun soluklu bir tank olur. Birol ustanın atelyesinde tanışmıştık. Konuştuğumuz armatür ayağını bir konuda gördüm, bahsettiğim modelin fotoğraflarını bulmuşsunuz. Temin edebildiniz mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
sistem güzel görünüyor. hayırlı ve uzun soluklu olmasını dilerim. sumpta refigum gördüm ama su tamamla yok gibi ekstra bir tank kullanacaksınız sanırım su tamamlama icin 

Onurcum merhaba. Kurulumu yaptık sonunda Uğur abiyi biraz yorduk ama sabretti sağolsun :)  

Armatür askısına gerek kalmadı ince ayarla giesemann askı aparatlarına yer ayarladık ??

Akvaryum işleyeli 1 hafta oldu ps biraz uğraştırdı aşırı köpürtüyordu bugün normale döndü bende 6 kapsül biodigest  start up bugün kırıp ekledim. Süreç devam edecek gözlemliyoruz :)

Su tamamlama haznesi refigiumun arkasında kalıyor o yüzden görememiş olabilirsiniz.

maşallah güzel bir akvaryum daha geliyor. fiji kayasının kilosunu ne kadara aldınız acaba 

35₺ ye denk geldi ikisine 150₺ verdim 4kg

Fiji dediğiniz   değil mi ? 9 kg kolide satılıyor , gerçek fiji kayası değil . Betondan kalıp yöntemiyle yapılmış, ben de kullanıyorum  :)

Hayırlı olsun bu arada tankınız. Güzel sade bir kurulum olmuş.

Fiji dediğiniz   değil mi ? 9 kg kolide satılıyor , gerçek fiji kayası değil . Betondan kalıp yöntemiyle yapılmış, ben de kullanıyorum [emoji4]
Hayırlı olsun bu arada tankınız. Güzel sade bir kurulum olmuş.
Evet haklıymışsınız şimdi siz dedikten sonra araştırıp fark ettim. Nasıl memnun musunuz peki?

Evet haklıymışsınız şimdi siz dedikten sonra araştırıp fark ettim. Nasıl memnun musunuz peki?

Görsel açıdan tercih edilebilir, tabi diğer kayalar ile renk uyumu olur ise çok daha güzel olacaktır.   :)  

Görsel açıdan tercih edilebilir, tabi diğer kayalar ile renk uyumu olur ise çok daha güzel olacaktır.  [emoji4] 
Sizde nasıl duruyor merak ettim? Benim ilk günden beri bi içime sinmeme durumu var uyum konusunda. Beton kalıp dediniz beni bitirdiniz zaten

Bunlar ele alınca yapay gibi duruyor. Sanki sıkıştırılmış sert plastikten gibi. Ama Caibsea nin diğer kayalarına nazaran bana göre dizayn daha hoş durur. Gerçi diğer kayalarda benim şahsi fikrim gerçek deniz kayası değil. Kırmaya kalkınca kum gibi dağılıyor. 

Sizde nasıl duruyor merak ettim? Benim ilk günden beri bi içime sinmeme durumu var uyum konusunda. Beton kalıp dediniz beni bitirdiniz zaten

Bir kaç ay sonra diğer kayalarınız da kararacak ve bir yılın sonunda alg kaplanacak zaten. O zaman renk uyumu olur [emoji1]

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir sorunum var. Pazar gecesi kayaların yerlerinde ufak bi değişiklik yaptım max 3dk sürmüştür. Sanırım o gün başlayan bulanıklık hala geçmedi arka cam flu bir şekilde gri duruyor. Aynı şekilde yan camda böyle. Hangi camdan bakarsanız o cam net ama kalanı flu. Su bulanık ondan sanırım ama 48 saat geçti bir düzelme yok. Fikri olan var mı?

Prodibio bioptim ve biodigest kır 2 şer ampül geçer

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi‪

9cd677a0c5e974d162cdc138da587fb1.jpg
0affece2f8c5ecf5d7c5a647e976adcc.jpg

Bu dizayn daha da güzel olmuş eline sağlık [emoji1303]

Sen beğendiysen olmuştur :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar