Keşfet

kahverengi alg sorunu

epidosin

Yeni Üye
Ad Soyad
Mehmet s
Arkadaşlar kumun üzerinde kahverengi diatom gibi alg oluşumu oluyor, ilk kurulumda olup gitmişti, ama şimdi sürekli oluyor bunu yiyen canlı tavsiye edermisiniz..

Resim olsaydı oluşum ile ilgili daha net bir şey söyleyebilirdik. Ancak cyno diye tahmin ederek şunları söyleyebilirim ki tankınız da ki stabiliteyi artırmanız gerekmektedir. Tuzluluk, sıcaklık bunların başında gelen etkenler. Erken balık eklemesi de buna sebep olabilir (nitrat tüketecek yeterli bakterinin oluşmaması) Tankınıza çok fazla el sokmamanız da faydanıza olacaktır. Ayrıca ana tank iç sirkülasyonunu artırmak da faydalıdır. Bu oluşumu tüketen bilindik bir canlı bulunmamaktadır. 

Resim olsaydı oluşum ile ilgili daha net bir şey söyleyebilirdik. Ancak cyno diye tahmin ederek şunları söyleyebilirim ki tankınız da ki stabiliteyi artırmanız gerekmektedir. Tuzluluk, sıcaklık bunların başında gelen etkenler. Erken balık eklemesi de buna sebep olabilir (nitrat tüketecek yeterli bakterinin oluşmaması) Tankınıza çok fazla el sokmamanız da faydanıza olacaktır. Ayrıca ana tank iç sirkülasyonunu artırmak da faydalıdır. Bu oluşumu tüketen bilindik bir canlı bulunmamaktadır. 
nebi bey teşekkürler, sanırım bendeki dinoymuş, dino sorunu olupta kurtulan varmı, birde sıcaklık ve tuzluluk ne olmalı dino dan kurtulmak için..

nebi bey teşekkürler, sanırım bendeki dinoymuş, dino sorunu olupta kurtulan varmı, birde sıcaklık ve tuzluluk ne olmalı dino dan kurtulmak için..
dino olduğuna emin olmadan müdahale etmeyin derim ben tanka

keşke bir resim yükleyebilseniz.

yeni temizledim:) tekrar oluşunca resim eklerim daha belli olur ama okuduğum ve gördüğüm resimlerle  örtüşüyor büyük olasılık dino..

Dinoflagellates bir yosun olarak gözükse de cyano gibi bir bakteri türüdür. Yapısını karbon ile oluşturduğu icin tankta nitrat ve fosfatın biri tükendiği zaman, tüketilmeyen karbon kaynağı ile ortaya çıkıyor. Genellikle her tankta bakteri olarak bulunan ama nitrifikasyon bakterilerinin baskın olması ile tanklarda ortaya çıkamayan bir bakteri türüdür.

Işıkları birkaç gun kapatmak, karbon kaynağını akvaryumdan uzaklaştırmak (biopellet vs), perhidrol kullanmak, kalkwasser kullanarak tank ph 8.4 çıkartmak ve antibiyotik kullanmak gibi çeşitli yollarla giderilebiliyor.

Işığı kapatmak ile çözüme ulaşan konularda görmedim. Işıklar tekrar açıldığında dino tekrar ortaya çıkıyor. Perhidrol kullanarak çözüme ulaşanlar var ama o da balıkların mukozasına verdiği zarardan dolayı beyaz benek hastalığı baş gösterebiliyor. Antibiyotik tedavisinde de yine balık ölümleri ile karşılaşılıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
nebi hocam bende dış filtre var ve içinde purigen, aktif karbon, lav kırığı, ve mavi biyolojik sünger var acaba bunlar karbon kaynağımıdır?

Dinoflagellates bir yosun olarak gözükse de cyano gibi bir bakteri türüdür. Yapısını karbon ile oluşturduğu icin tankta nitrat ve fosfatın biri tükendiği zaman, tüketilmeyen karbon kaynağı ile ortaya çıkıyor. Genellikle her tankta bakteri olarak bulunan ama nitrifikasyon bakterilerinin baskın olması ile tanklarda ortaya çıkamayan bir bakteri türüdür.

Işıkları birkaç gun kapatmak, karbon kaynağını akvaryumdan uzaklaştırmak (biopellet vs), perhidrol kullanmak, kalkwasser kullanarak tank ph 8.4 çıkartmak ve antibiyotik kullanmak gibi çeşitli yollarla giderilebiliyor.

Işığı kapatmak ile çözüme ulaşan konularda görmedim. Işıklar tekrar açıldığında dino tekrar ortaya çıkıyor. Perhidrol kullanarak çözüme ulaşanlar var ama o da balıkların mukozasına verdiği zarardan dolayı beyaz benek hastalığı baş gösterebiliyor. Antibiyotik tedavisinde de yine balık ölümleri ile karşılaşılıyor.

Komple iptal edin dış filtreyi...

By Nebi

Sisteminizden bahsedebilirseniz biraz daha yardımcı olabiliriz. PS var mı? Akvaryum kaç litre? Ne zaman kuruldu? Ne canlılara bakıyorsunuz? Hangi testleri yapıyorsunuz? Test sonuçları nedir? Ne ile besleme yapıyorsunuz?

Sisteminizden bahsedebilirseniz biraz daha yardımcı olabiliriz. PS var mı? Akvaryum kaç litre? Ne zaman kuruldu? Ne canlılara bakıyorsunuz? Hangi testleri yapıyorsunuz? Test sonuçları nedir? Ne ile besleme yapıyorsunuz?
Selim bey sistem 200 litre, ps tf 1000 askı, 4 adet palyaço var, 2 cleaner 1 conch, 1 kestane, biraz yumuşak mercan, tuzluluk binde 22,  sıcaklık 27-28, test yapmıyorum.. başta gayet iyiydi, sonra farklı bi tuzla su değişimi yaptım ondan sonra oldu, flolarda miadını doldurmuş durumda..

Açıklamalarınıza göre, bir çok sebep olabilir. Hatta hepsi sebep olabilir. :)  Latife bir yana kesinlikle dış filtreyi iptal edin. Ps'niz çok iyi değil ama şu an ki canlı yükünüze yeter. Flo lar ana sebep olmasa da tetikleyen faktörlerdendir.  

peki aktif karbon demiri tutması açısından faydalımıdır? ışıkları kapattım, bakalım faydası olacakmı

Evet Nebi Bey'in de dediği gibi hepsi etkili olabilir. Işıkları kapatmak çözüm değil çünkü bir süre sonra yine açmanız gerekecek. Sisteminizi daha sağlıklı hale getirmelisiniz, ancak o şekilde bu tür sorunların altından kalkabilirsiniz. Tuz değimi ile alakalı olduğunu sanmıyorum, çok daha temel sorunlar var gibi gözüküyor. 

Öncelikle test yapmadan su değerlerinizi bilemezsiniz. Eğer nitrat ve fosfat miktarınız yüksekse, pH seviyeniz düşükse en kaliteli lambayı da kullansanız yosun sorununun önüne geçemezsiniz. Bu nedenle ilk olarak güvenilir bir markanın amonyak, nitrat, pH testlerini edinmenizi öneririm. Ayrıca eğer suyun tuzluluğunu hidrometre ile test ediyorsanız, mutlaka bunun yerine bir refraktormetre almalısınız.

Aşağıdaki yazımızı mutlaka okuyun ve bu hataları yapmadığınızdan emin olun. Bir süre yeni balık ya da canlı almak yerine, sisteme yatırım yapın. 

aslında eldeki malzemelerle oluşturdum akvaryumu, dediğiniz gibi testleri yapmam lazım, ama ilginç olan gördüğüm kadarıyla herşeyi tam olan akvaryumlardada benzer sorun var, birazda şans galiba..

Şans deniz akvaryumunda çok nadir bir durumdur. Şans denilen şey hep iyi şeylerden oluşur. Örneğin aldığınız frag kayasından ender bir farklı mercan türü çıkması, yada aldığınız canlıların eş tutması gibi. Kalan her güzel ve kötü şey yaptıklarımız yada yapmadıklarımızdan kaynaklıdır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tabiki bulabildiğimiz faktörler var ama bazen sebebi bilinmeyen olaylarda oluyor, mesela kaç kişi cyano ile karşılaşmamıştır bilemiyorum..

Arıtma dan aldığın suyun 0 TDS değerinde olması gerekir yani silikat reçinesi nden geçirmen gerekir önce 20 40 litre d ipten şu çekimi ve değişimi ve daha sonra 0 TDS li suyu yerine koyacak sin 2 günde yosun sorunu ortadan kalkar

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arıtma dan aldığın suyun 0 TDS değerinde olması gerekir yani silikat reçinesi nden geçirmen gerekir önce 20 40 litre d ipten şu çekimi ve değişimi ve daha sonra 0 TDS li suyu yerine koyacak sin 2 günde yosun sorunu ortadan kalkar

Sağol, acaba eritromisin(antibiyotik) faydası olurmu

ciyanoda çok işe yarardı..

Eritromisin bildiğim kadarı ile üst solunum yolu antibiotigi bence gerek yok doğal yollara yani yoluna sebep olan faktörleri kaldırmak lazım ortadan bu da yukarıda yazdığım yazı ile test edilmiştir

Konu görüntüleyen kullanıcılar