Keşfet

Kalsiyum Ve/veya Magnezyum Dozlama

Hulusi bey emeginize  elinize saglık

Günaydın cihan bey evet şu an manuel dozlama yapıyorum yakın bir zamanda calcium reaktöre geçiş yapmayı düşünüyorum.benim tank 1,230lt şu an 2yıldır baktığım soft mercanlarımın bir çoğunu elden çıkardım  30 kadar sps frag hariçi önceden büyütmüş olduğum 5 adet 20cm ye ulaşan sps var.Bendeki tek sıkıntı kh düşmesi diğer parametlerde kısa vadede sıkıntı yaşamıyorum.bu arada sizden aldığım clearx ve mercan kırığı gerçekten işe yarıyor özellikle clearx ten çok memnunum.saygılar

Ramiz bey kh tek başına düşmez . Mercanların kemiklerinin ana hammadesi kalsiyum karbonattır .

Yani hem kalsiyum hemde karbonat gerekir . Bunun yanında magnezyum ve diğer elementlerde azda

olsa kullanılır . Bir akvaryumda sadece kh düşmez ama hızlı kullanılır . Kh 9 iken bir günde 6-7 lere düşebilir.

Bu nedenle herkes kh üzerinde durur ve ekler fakat bu uzun/kısa vadede iyonik dengenin bozulmasına neden olur.

Peki cihan bey bu tarz sıkıntılara sebebiyet vermemek için ne yapmak gerekir ne önerirsiniz.

ayrıca biraz önce yaptığım test sonuçları salıfert- ca 420/mg1410/kh7,7 -elos nitrat 0.5/ fosfat 0.1 lerde

Kh yı neyle ölçtünüz ?

Magnezyum bir gecede 1300den 1200lere düştü 3kere test yaptım hem salifert hem Royal Nature marka. Kh 3akşamdır 7,7 ölçüyosrum ca dün 450idi bugün 430larda. Cahilliğime verin bana garip geldi açıkçası bu kadar mg düşüşü normalmi bir günde. Tankımda 4-5 kafa mushroom birde torch coral var.

Son test değil de, 1300 ölçtüğünüz ilk testte hata yapılmış olabilir mi?

Valla her akşam test yapmaktan fenalık geldi bu akşam tekrar yapacağım. Bende öyle düşündüm önceki test yanlışmı diye. Ama Normal değil diyorsunuz yani böyle bir düşüş yaşanmaması gerek değilmi

Son ölçüm sonunda kh 7,3, mg 1257 ca 450 ölçtüm.Mg katkısı girmeme gerek varmı. 

Kh eklemem gerekir mi Hulusi bey, torch taki keyifsizlik canımı sıkıyor resmen. Test yapmaktan kafayı yiycem :) bu arada cevaplarınız için teşekkür ederim

Değerlerinizi sabit tutmaya çalışın bu değerlerde. Bırakın bir müddet bu değerlerde gitsin. Torcha zaman tanıyın. 

Valla helal olsun emeğinize sağlık iyi incelemişsiniz bravo

Konu görüntüleyen kullanıcılar