Keşfet

Kaya Üzerindeki Baloncuklar

Merhaba. Yerli kaya kullanıp, 1-2 ay gibi kısa bir süre sonra tankında kumu ve kayayı çıkarıp sistemi sıfırlamak zorunda kalan bir arkadaşımızdan duymuştum ''kayalar kusuyormuş'' ibaresini, kuruluma yeni başladığım zamanlar. Özellikle iyi kürlenmemiş yerli kayalar fosfat salınımı yapıp, önüne geçilmez bir yosun, cyano ve dino yaşatabiliyormuş. Kahverengimsi oluşumlar dino olarak adlandırılıyorlar. Aşağıdaki linkteki fotolarla benzerlik varmı bakabilirmisiniz?

Öncelikle teşekkürler. yorumların tamamımını okudum. aslında herkesin bir fikri var ama net bir çözüm yok görünüyor. Teşhis de çok önemli benim sorunumun ne olduğuda net değil. Bir arkadaşlar eğer Dyno ise zoa lar sağlıklı olmaz demiş. ama benim zoalarım çok sağlıklı görünüyor. Kum üzerinde hiç yok. Sadece kaylar üzerinde şimdilik. Acaba dedikleri gibi bir kaç gün karanlıkta bıraksam faydası olur mu. Denemedim böyle birşey. chemiclean de kullandım. Biraz faydası oldu ama tamemen değil.

Chemiclean'ı 2. defa uygulasanız? Genelde 2. uygulama yapıp sonrasında tamamen kurtulan arkadaşlar oldu diye hatırlıyorum.  

Dediğiniz gibi yapayım bu akşm tekrarlayım olmadı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar gerçekten çıldırcam kayaların üstü çamur gibi bi yosunla kapalandı. Su değerlerim normal, haftada düzenli su değişimi yapıyorum.
Ne yapmalıyım acaba kayalardan mı kaynaklanıyor?

3e0846a1d4de6380b980d66d2a06e50b.jpg

5a6f27229931adf3bae12a256181081e.jpg

41439b561429ede16a1adc5a8995a762.jpg

Kayalar düzeldi mi ne yaptın

Kayaları değiştirdim düzeldi. Kayalardan yapmış

Konu görüntüleyen kullanıcılar