Keşfet

Kendi akvaryum imalatım hk... 90 60 45h

maşallah allah bağışlasın.

camdaki renk sorunu için ultra clear öneririrm. 
Kim bulmuş ultra clear da ben bulabileyim. Bi ara aramıştım, nereye sorsam yokdu :(  Varsa bildiğiniz bir yer yardımcı olursanız sevinirim...

Kim bulmuş ultra clear da ben bulabileyim. Bi ara aramıştım, nereye sorsam yokdu :(  Varsa bildiğiniz bir yer yardımcı olursanız sevinirim...
maalesef benim de cam bağlantım yok. yıllar önce şurdan bi alışverişim olmuştu, güzel bir tesis. bi şansınızı deneyin

şükür cam(0212) 675 01 35

maalesef benim de cam bağlantım yok. yıllar önce şurdan bi alışverişim olmuştu, güzel bir tesis. bi şansınızı deneyin

şükür cam(0212) 675 01 35
Vallahi şişe camın fabrikasına kadar aramıştım, bulamamıştım :(  Şükür Cam' ı gün içinde arayayım bakayım, vardır ve umarım İstanbul'dadır...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şimdi bazı sorularım var. Yanıtlayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. 

Akvaryumu kendim yapmak istediğimden taban camına açılacak delikleri de kendim açmak istiyorum. Camları aldığım yere de deldirebilirim ama hem derdimi anlatamama ihtimali (yanlış anlamalar) hem de kendi emeğim olsun istediğim için kendim delmek istiyorum. 

Taban cam 10 mm

Su hacmi 170 Lt 

Kafa motoru 2000 yada 2300' lük birşey olacak. Buna göre sorularım şu şekilde ;

Sumpa iniş için borular 25 mm olsa yeterli gelir mi? İlle de 32 mm mi olmalı? 

* Emniyet borusu şart mıdır? Zaten 2 iniş olacak, ikisinin de aynı anda tıkanma ihtimali sıfıra yakın. Ha dersiniz ki biri tıkandı ama kafa motorunun bastığı su 25 'lik borudan inen sudan fazla olursa taşar. Böyle de bir ihtimal vermiyorum. 

* 25' lik boru için en yakın panç 25 ve 28 mm'ler. 28 mm panç almak daha mı mantıklı ? Kenarlardan 1,5 mm boşluk kalacak, hoş silikonlanacak. Gerçi deliğe boru direk girmeyecek iç ve dış dişli adaptörler girecek onların dış çapı ne kadar acaba ? 

* Akvaryuma geri dönüşü de 25 mm düşünüyorum. Yoksa 20 mm upvc boru mu kullanmalıyım ? 

Şimdiden herkese teşekkürler ...

Geri dönüşü ve sumpa inişleri, emniyeti vs. 25 mm düşünüyorum ve cama 28 mm olarak delik açacağım. Eğer yukarıdaki sorularıma farklı fikirler gelmezse ...

Aşağıda hata varsa uyarın lütfen ...

71a88af1dac5ad505b6327cb8e92d864.jpg

* Delikleri kısa kenardan 40 mm (yan cam koyulunca 32 mm' ye düşüyor) uzun kenardan 60 mm (ön/arka camlar takılınca 52 mm' ye düşüyor) pay bıraktım. Yeterli mi sizce ?

* Soldan ilk delik emniyet, ikinci delik geri dönüş diğer ikisi sumpa iniş boruların geçeceği delikler. Sağdaki iniş boruların aralarında fazla mesafe bırakmamın sebebi borulara girecek dirsekler için yeterli mesafe kalması için. Eğer eşit miktarda dağım yaparsam üstüne ikişer dirsek geçmiş borular sığmayacak. Eğer hatam yok ise kabataslak ölçtüğüme göre herbiri yaklaşık 12 cm ediyor biri. Biri için bu alan yeterken diğeri tamamen su altında kalacağından diğerinin altında, yönü ona bakacağından 13 cm' lik tek alan her ikisine de yetecektir diye düşünüyorum. Anlatımım zor oldu, umarım anlamışsınızdır. Fotoğrafla izah etmeye çalışırsam umarım daha açıklayıcı olur ...

Ekli dosyayı görüntüle 49264

Camlar için rodaj dahil 350 + KDV fiyat teklifi aldım. Delme, kesme işleri ücretsiz. Sizce fiyat nasıl ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

90 60 45 için mi sadece bu fiyat. bana cok fazla geldi

camın metrekaresi 60 tl olsa, rodaj metresi 2 tl desek.150 tl yi geçmiyor ? ekstra birşey mi var acaba
Vallahi verilen fiyatlar bunlar ;

Delik ücreti falan dahil değil fiyatlara, delik delem işlemini ve şaşırtma tarafındaki cama açılacak oyuk için ücret almayacaklar. Almış olsalar 50-75 tl gibi tutsa bu fiyattan düşsen cam fiyatı daha uygun olur. Ama o işlemler ücretsiz ... 

850 mm x 500 mm // 10 mm normal cam//  65 + kdv

482 mm x 400 mm // 8 mm normal cam // 35 + kdv

482 mm x 400 mm // 8 mm normal cam // 35 + kdv

850 mm x 400 mm // 8 mm  extra clear cam //  80 + kdv

850 mm x 400 mm // 8 mm  extra clear cam // 80 + kdv

482 mm x 400 mm // 8 mm  extra clear cam // 55 + kdv

Başka bir yerden aynı boyut camlar için 250 tl fiyat aldım.

Taşırmanın olacağı camda açılacak kanal CNC' de 40 tl tutuyor. Onu iptal ettirdiğimde 210 tl gibi bir rakama düşüyor. 

Taşırmayı içeride yanda boydan boya düşünüyordum başta. O nedenle CNC de camın üst orta kısmı traşlanacaktı. Şimdi boydan boya değl ortada kutu şeklinde düşünüyorum. Bu sefer CNC işlemi gerekmeyecek. 40 tl oradan tasarruf olacak. 

Not: İşlerimin yoğunluğu nedeniyle kendi yapma işini askıya aldım. Aynı ölçüleri ustama sipariş ettim. 15 gün içinde kendisi yapıp getirecek. Ama bu başlık emin olun öksüz kalmayacak.  1 ay sonra kendim mutlaka yapacağım ve yaptığımı maloluş fiyatına satacağım.

350+kdv den 250 liraya düştü aynı cam aynı işçilik öylemi. iki adamda bu işten para kazanıyor birde. bilmeyen anlamayan araştırmayan birini bulmaya görsünler. 

350+kdv den 250 liraya düştü aynı cam aynı işçilik öylemi. iki adamda bu işten para kazanıyor birde. bilmeyen anlamayan araştırmayan birini bulmaya görsünler. 
350 + kdv dedi bir firma, diğer firma aynı cam ve işçilik için 250+ kdv dedi. Her iki firmada fatura kesilmezse kdv almayacağını belirtti. Yani biri 250 diğeri 350 dedi.

Dediğim gibi ufak bi değişiklikle bi 40 tl daha tasarruf edebiliyorum. 210 tl' ye düşüyor cam maliyetim. 

Sorunuza gelince iki tarafta kar ediyor, karsız iş kimse yapmaz zaten. Ama bir taraf sanırım müşteri seçmiyor, diğeri seçiyor. Fiyatı yüksek çeken bence kar peşinde değil de küçük iş yapmıyorum, git başımdan demek istedi. Eğer öyle değilse fark korkunç. 

350 + kdv dedi bir firma, diğer firma aynı cam ve işçilik için 250+ kdv dedi. Her iki firmada fatura kesilmezse kdv almayacağını belirtti. Yani biri 250 diğeri 350 dedi.

Dediğim gibi ufak bi değişiklikle bi 40 tl daha tasarruf edebiliyorum. 210 tl' ye düşüyor cam maliyetim. 

Sorunuza gelince iki tarafta kar ediyor, karsız iş kimse yapmaz zaten. Ama bir taraf sanırım müşteri seçmiyor, diğeri seçiyor. Fiyatı yüksek çeken bence kar peşinde değil de küçük iş yapmıyorum, git başımdan demek istedi. Eğer öyle değilse fark korkunç. 
camlardan akvaryum yapcam derseniz fiyat otomatik artıyor maalesef. 

Ne yazikki farkta durumda vahim. 

Umarim en kaliteli en uygun fiyata kurulumunuzu yaparsiniz.

Ne yazikki farkta durumda vahim. 

Umarim en kaliteli en uygun fiyata kurulumunuzu yaparsiniz.
Dediğim gibi bazı sorunlarım ve vaktimin olmayışından dolayı bu olayı öteledim. Ustama sipariş verdim aynı ölçüleri. Ama yine dediğim gibi kendim de yapıp burada paylaşacağım adım adım... En az 1 ay elimi sürebilme şansım yok ...

Kayaları kürlemeye başladım. 15 gün kadar akvaryum hazır olana kadar kürlenecek.
7b646609935399fd66362ac432558244.jpg

Su seviyem 18 cm gibi düşük. Kap plastik olduğundan hem alttan hem yanlardan esneme yapıyor. Altta dergi koyup esneme payını düşürdüm ama yanlar muamma. Yavaş yavaş seviyeyi yükselteceğim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sipariş gecikeceği için ustaya verdiğim işi iptal ettim. Kendim yapmaya karar verdim. Umarım alnımın akıyla çıkarım bu işten ve güzel bir örnek olurum sizlere...

Cam siparişini verdim, cuma öğleden sonra alıp başlıyorum yapıma. Süreç buradan takip edilebilir.

* 850 mm x 500 mm 10 mm taban normal cam

* 850 mm x 400 mm 8 mm ön/arka xclear

* 482 mm x 400 mm 8 mm yan cam xclear

* 482 mm x 400 mm 8 mm yan cam normal ( taşırmanın olduğu taraf)

* 482 mm x 350 mm 8 mm taşırma camı normal

* Silikon payı 1 mm bıraktım.

* Taşırma yanda içte olacak, borular dışarıdan gözükmeden ve dirsek olmadan mobilyaya açılacak deliklerden direk sumpa inecek.

* Taşırma 10 cm derinliğinde boydan boya olacak.

* Taşırma 3 yada 4 mm siyah pleksiden olacak, ızgara yine boydan boya olacak.

* Taşırma içinde 26 mm 4 delik olacak. 1 geri dönüş, 2 iniş, 1 emniyet.

* Sump boyutları 550 x 400 x 350 mm olacak.

* Su tamamlama haznesi 150 x 400 x 350 mm olacak.

* Kafa motoru newjet 2300 düşünüyorum.

* Aydınlatma Ati 8x24W Dimmable Sunpower T5 ( 6x çalışacak )

* Ps Curve 7

* Dalga motorları wp25 ve tunze 6015

* Isıtıcı eheim 200

* Su tamamlama diy olacak

* Ps geciktirici diy olacak

* Refigium için Zetlight 1702 Led

* Kaya, kum vs. konduktan sonra muhtemelen 160-170 lt gibi bir su hacmi olacak...

* Tang türü koymayı düşünmüyorum. Ufak balıklar, anemon, lps ve kolay sps ‘ler olacak.

merakla takipteyim. camı kaça aldınız en son

Konu görüntüleyen kullanıcılar