Keşfet

Kessil A360WE Tuna Blue Aydınlatma

TarıkK

Yeni Üye
Ad Soyad
TARIK KÜÇÜK
Ülkemizde satışı olmayan Kessil markasını dün Amerika üstünden sipariş verdim. 60x60x50h tankımda tek lambayla verim alabileceğimi düşünüyorum. Sipariş ürün boyutuna göre biraz pahalıya geldi gibi görünüyor 399$ lamba, 35$ bağlantı ayağı, 50$ nakliye ücreti tuttu. Muhtemelen vergiye tabi olacak o da ortalama 375 TL gibi bir rakama gelecek. Bahsedildiği gibi fiyat performans ve elektrik tüketimi doğru ise kendini 1 yıl gibi bir sürede amorti edecektir. Şu an 150W metal halide kullanıyorum günde 9-10 saat yanıyor. Bu ürün ise 250W metal halide gücünde ancak 90W elektrik tüketimi var. Tankın almasını istediğim hal aşağıdaki gibi, hatta bu tankta A160WE modeli kullanılmış. Lamba geldiğinde kurulum ve deneyimi paylaşacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 41919

Merakla bekliyoruz

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu tarz kombin ledler çok gelişmeye başladı bende 1 adet benzer özellikte çok daha uygun fiyata çok daha kalitesiz birşey aldım.  :)  Deneme amaçlı aldım geldiğinde sizde paylaşırsanız çok iyi olacaktır. Ancak fiyat gerçekten yüksek kaçmış biraz. Daha ekonomik olarak piyasaya sunulsa çok daha iyi bir tercih olur.

Bu marka Türkiye piyasasına bile girse kendi fikrimce benim aldığım ücretten daha yükseğe gelecektir. Ancak yurtdışı mevzuatıyla uğraşıp beklemektense aradaki fiyat farkına göz yumup yine de Türkiye'den alınabilir diye düşünüyorum.

Yurt dışına sürekli gelip giden yakınınız olsa sorun olmaz.ben süpermarin 300 yeni çıkan spedy motorunu getittirdim almanyada ki aynı fiyata

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Her zaman yurt dışına çıkan biri denk gelmiyor, denk gelse bile uğraşmak istemiyor, uğraşacak olsa bile bizim siparişimizi alıp yer kaplamaktansa free shoptan içecek almak daha cazip geliyor o yüzden vazgeçiyor  :D

Kessil a 160w ile, a 360 w aydınlatabildiği alan çapı açısından farkı nedir?(dim özellikleri ve güç farkını sormuyorum)

Tam bir veri göremedim 160W ile ilgili ancak 360W'nin 70 derecelik lensi var. 160W muhtemelen 30 derece lensli olabilir yine de kullanan birinin yorum yapması daha doğru olur. Yukarıda eklediğim fotoğraf 160W örneğin.

Kessil a 160w ile, a 360 w aydınlatabildiği alan çapı açısından farkı nedir?(dim özellikleri ve güç farkını sormuyorum)
160w 50cm, 360w 60cmlik bir alani kapliyor. Aslinda daha fazlasina isik ulasiyor ama etkili alani bu sekilde. 

Yaklasik 1 yildir kessil kullaniyorum, gercekten cok farkli  bir led. Buyume ve renklenme uzerinde buyuk katki sagliyor. Yani ledden ziyade biraz daha M.H. gibi. O nedenle SPS yapanlar destek aydinlatma olarak kullaniyor bu urunu. 150cmlik bir tankta 8x54 t5'e katki olarak 2 adet 160w kessil kullaniyorum. Shimmer efekti ayrica super.

Çok güzel Utku Bey,

Bu konu altında, tankınızın bir fotosunu ekleyebilir misiniz müsait olunca? Şu t5 armatür yanına led uygulamasını ben de çok merak ediyorum, eminim benim gibi merak eden çoktur...

Bildiğiniz gibi, t5-led hybrid armatürler çok pahalı...

ayrı ayrı t5 ve yanlardan , açılı montelenmiş led ile , hem de uzun bir tankta Nasıl bir sonuç oluyor ?  bunu göstermek güzel olurdu...

kessil a160 w , ekstra bir lens aparatıyla genişletilemiyor sanırım, bu durumda 2 seçenek kalıyor,

ya, yükselterek daha çok alanı kapsaması(bu durumda etkisi azalacaktır)

ya da, sizdeki gibi yandan, (atıyorum) 45derecelik açıyla takıp, mümkün olduğunca geniş alanı aydınlatmak...

tek başına kullanılan ledlerde ecotech ve benzeri kasalı ledler daha çok tercih ediliyor gibi ama t5 yanına destek olunca, Kessil tipi COB.  Ledler, kasası küçük olduğundan araya bir yere daha kolay sıkıştırılabiliyor tank üstünde...

Şu t5 armatür yanına led uygulamasını ben de çok merak ediyorum, eminim benim gibi merak eden çoktur...
Aslında reef brite gibi bir led barın burada da üretimi yapılsa çok güzel olurdu, 60, 90, 120, 150 cm şeklinde falan.

Elektrik elektronikten anlamayan biri için kendi başına yapmak bir mesele.

ReefBriteClose.JPG
ATIReefbrite.jpg

Aslında reef brite gibi bir led barın burada da üretimi yapılsa çok güzel olurdu, 60, 90, 120, 150 cm şeklinde falan.

Bunu burada yaptırırsınız çok kolay...

sadece içindeki led konfigürasyonu nedir? Fansız galiba, kaç Watt ledler kullanılmış onu bilmek yeter...

Buradaki sorun eger armatur yuksekligi 15-20cm falan ise tanka el ile mudahele edemezsiniz, canopy ile kapanmis olur tank.

Çok güzel Utku Bey,

Bu konu altında, tankınızın bir fotosunu ekleyebilir misiniz müsait olunca? Şu t5 armatür yanına led uygulamasını ben de çok merak ediyorum, eminim benim gibi merak eden çoktur...

Bildiğiniz gibi, t5-led hybrid armatürler çok pahalı...

ayrı ayrı t5 ve yanlardan , açılı montelenmiş led ile , hem de uzun bir tankta Nasıl bir sonuç oluyor ?  bunu göstermek güzel olurdu...

kessil a160 w , ekstra bir lens aparatıyla genişletilemiyor sanırım, bu durumda 2 seçenek kalıyor,

ya, yükselterek daha çok alanı kapsaması(bu durumda etkisi azalacaktır)

ya da, sizdeki gibi yandan, (atıyorum) 45derecelik açıyla takıp, mümkün olduğunca geniş alanı aydınlatmak...

tek başına kullanılan ledlerde ecotech ve benzeri kasalı ledler daha çok tercih ediliyor gibi ama t5 yanına destek olunca, Kessil tipi COB.  Ledler, kasası küçük olduğundan araya bir yere daha kolay sıkıştırılabiliyor tank üstünde...
Ekli dosyayı görüntüle 41948Ekli dosyayı görüntüle 41949

8x54w t5 sanırım,

400w üzerinde bir t5 yanında 2 tane 40w pek belli olmuyor olabilir ama, mercanlardaki renklerin ortaya çıkmasını sağlıyordur...

t5 ile mercanların floresan renkleri bir yere kadar beliriyor, bariz fark led lamba ile oluşuyor...

kessil üzerinden gidersek, aktinik ağırlıklı deep ocean blue diye bir modeli vardı, 

bu bağlamda bu tip bir destek lamba da kullanılabilir...

aydınlık anlamında çok da katkısı olmayacağı için...

muhtemelen sizdeki a160 ların spektrum ayarı bu yönde olmalı...

8x54w t5 sanırım,

400w üzerinde bir t5 yanında 2 tane 40w pek belli olmuyor olabilir ama, mercanlardaki renklerin ortaya çıkmasını sağlıyordur...

t5 ile mercanların floresan renkleri bir yere kadar beliriyor, bariz fark led lamba ile oluşuyor...

kessil üzerinden gidersek, aktinik ağırlıklı deep ocean blue diye bir modeli vardı, 

bu bağlamda bu tip bir destek lamba da kullanılabilir...

aydınlık anlamında çok da katkısı olmayacağı için...

muhtemelen sizdeki a160 ların spektrum ayarı bu yönde olmalı...
Aslinda renge katkisini anlamak icin iyi bir foto degil, ben ledlerin konumlandirilmasinin gorulmesi amaci ile paylastim. 1 aydir 12 civarinda nitrat var tankta o nedenle patlamiyor renkler fazla koyuluktan. Bir de beyaz agirlikli t5 konfigurasyonu, kessiller actinic ayarda. Beyazlar kapatilinca etki cok bariz ortaya cikiyor. Ornegin ayni mercanin 2 farkli fragi biri tam kessil altinda, renkler arasinda 180 derece ton farki var. Ayni sekilde kesillerin buyume tetikleyici ozelligi de var. Tankin eski resimlerini bulursam gonderirim, tam fark ortaya cikar. Ben ciddi fayda gordum ve tavsiye ediyorum herkese.

T5 leri kapatmadan,

ledleri söndürüp yakmak bile mercan üzerinde renk olarak görsel fark yaratıyor olmalı...

ben de 150w metal +100w t5 kullanıyorum...

denemek için, sırf uv ve mavilerden oluşan bir spot led yaptık arkadaşla ...

tüm lambalar yanarken, 250w(t5+metal) ,

yandan bu spotu (36w) yakınca üzerine ledin ışığı gelen mercanlar farklı parlıyor...

siz de deneyebilirsiniz, ledleri açıp kapatmak bile rengi etkiler...

Kessil a360we bende bir süre kullandım. Işık ayarı yapabildiğiniz aletini de almanızı tavsiye ederim. Soft lps ve basit sps ler için yeterli olur ölçülerinizde. Acro vs tarzi canlılar için maalesef yetersiz kalıyor. 250w mh kadar aydınlattığı da kesinlikle doğru değil. Renklerle oynaması ve gün simülasyonu çok keyifli . Görsel olarak mh dan bile iyi.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şöyle bir inceleyince:

60x60-70x70 alanı aydınlatmak için,

tek led olarak,

ecotech xr15 Pro  ve rakibi Kessil a360 we

t5 yanı olarak,

AI (Aqua ilumunation) prime veya rakibi Kessil a160w

bir de t5 yanına 2 adet ufak led seçeneği düşündüm,

kessil a80 2 adet, t5 armatürün yanlara monte edilip renkleri parlatma şeklinde kullanılabilir mi?

ürün tanesi 15w ama nette bir videoda fuarda bir Show tankı aydınlatmışlar, 4-5 tanesiyle dev gibi bir tankı aydınlatmış, gerçi balık tankı ama ben de t5 yanı diyorum zaten...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar