Keşfet

Kessil A360WE Tuna Blue Aydınlatma

Amerika ve Avrupa'da yılın bu dönemi biraz Noel trafiği yaşanıyor kargolar açısından, anca sakinleşmeye başlamıştır, biriken kargolar dağıtılıyor...

İstanbul Uluslar Arası Posta Müdürlüğüne yönlendirdiler, henüz işlemem alınmamış bu hafta içi de bekleyin birikme olduğu için gecikmiştir dediler.

Lamba bir sürü telefon görüşmesi ve satıcıya mail atma sonucunda Türkiye kaydına girdi sonunda, onda da çok uyandırdım galiba hemen gümrüğe aldılar :D

Ekli dosyayı görüntüle 42186

Paket az önce eve teslim edilmiş. Gümrüğe takılmamış demek ki 60 kuruş ödeme almışlar sadece 
temel4.gif
 Akşam iş çıkışını heyecanla bekliyorum eve gidip lambaya bakmak için.

Canlıların gelişimi ile ilgili son durum nedir acaba ? 

G3 pro olan tanklarda sps lerde büyüme ucu görmek zor. Bu ledde görebiliyor musunuz ?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akşam yakın çekim fotoğraflarını çekip eklerim onun üzerine yorum yapabiliriz. Sağ üstte kırmızı plate'in önündeki sps beyaz renkti ben orjinali öyle sanıyordum ancak canlı fosforlu yeşile dönmeye başladı iyice renklendi.

Tarık bey, bir de intensty %100 iken,

color %30,%50 ,%75 gibi fotolar ekleme şansınız var mı?

intensty gücü, color da mavi/beyaz ayarını yapıyor sanırım...

%100 güç aktinik/mavi , veya %100 güç, beyaz/sarı yapabiliyor olmanız lazım, intensty %100 de kalacak şekilde color ayarını değiştirerek...

Tabi ki fotoğraflayıp buraya eklerim ancak yurtdışı forumlarda da araştırdığımda hiç kimse intesty'yi %100 olarak kullanmıyor çünkü mercanları yakıyormuş. Gün simülasyonunda güneş en tepedeyken ki etkiyi intesty'yi %70-75 olarak ayarlıyorlar o da 1-2 saatliğine sonra düşüşe geçiyor. Yine de fikir olması açısından %100 iken renk ayarıyla oynarak farkı göstermeye çalışırım. Ben şu an intesty'yi %30-35 olarak kullanıyorum simülasyonda.

O zaman bana bakmayın Tarık bey, sonuçta daha önce kullanmadım, teorik olarak görmek için istedim , mercanları riske sokacaksa siz yine %75 İ geçmeyin ne olur ne olmaz...

sonuçta tüm aydınlatmalarda gücü arttırdıkça armatürü yükseltmek gerekiyor, mercanların alışma süreci açısından...

Bir kaç dakikalık şokun etkisi olmaz sanırsam görsel açısından fotoğraflayabilirim ki Kessil almak isteyenlere fikir olsun.

Arkadaşlar güzel bir konu olmuş takipteyim, sps tankımda ati 8x54 kullanıyorum. Renkleri daha güzel görmek için yanına led takviyesi yapmak istiyorum. jebao bu kessilinde çakmasını yapmış acaba kullanan var mı ? Atinin yanına nasıl bir led tavsiye edersiniz ?

Jebaoyu İnceledim netten daha önce...

kessil a160we ile aynı güçte...

fiyatı da yakın, bu durumda a160 almak daha mantıklı...zaten fan sesi muhabbeti var kessilde bile, bir de bunda fan sesi varsa hiç çekilmez bence...

bir de Kessil. A80 diye fansız bir model çıkarmış, 

a160we 40w, bu a80 ler 15w ama 160 a yakın güçte aydınlatıyormuş forumlarda okuduğum, kessile soruyorlar neden bu kadar yakın değerler diye, 160 ile 80 in...

kessil şöyle cevaplamış, 

a80 de daha efektif led renkleri kullandık diyor...

a160'ı da yine zarar vermemek için kısıyorlar %60-65 E kadar, a80 İ full yakabiliyormuşsun...

bunlardan benim anladığım, a80 de uv lamba pek yok, biraz sarı/beyaz güçlü, bu yüzden karışık mercan tankı için 30x30 alanı 15 cm yükseklikten aydınlatır demiş,

soft mercan için 45x45cm 20cm yükseklik,

balık akvaryumu için, 60x60 cm alanı, 30cm yüksekten aydınlatır demiş...

renk olarak güzel açık mavi ama mercan gelişimi için pek uv falan gibi çeşit spektrumu yok herhalde...

zaten kumanda ile de mavi, beyaz yapılıyor sadece...

a360 , a160 gibi mor renge kadar gidemiyor...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yeni eviniz hayırlı olsun, tank da iyi görünüyor...

Şeytan arada dürtüyor al 2 tane a160 diye ama bir turlu o moda girip alamiyorum...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben de Şeytan'ı dinleyenlerdenim ama iyiki dinlemişim diyorum  :thumbsup:

Konu görüntüleyen kullanıcılar