Keşfet

Küçük Akvaryumlar- Kadir AYTAR

Merhabalar, aslında daha önceden zayıf ekipmanla başarısız bir 60lt. denemem olmuştu. Bu sefer işi sıkı tutup, bu işi kaliteli ekipmanlarla her iki taraf için de sağlıklı bir şekilde sürdürmek istiyorum. Kurmak istediğim akvaryum 65*35(H)*40 (91 litre) veya 65*40(H)*40 (104 litre) ölçülerinde olacak. Sumpta sadece elyaf, PS, ısıtıcı ve dönüş motoru olacak. Şimdilik canlı olarak, temizlik ekibi hariç, iki Percula clown+anemon düşünüyorum. Soracağım aslında o kadar çok şey var ki, neyse şimdilik birkaçı;

1. PS seçiminde akvaryum+sump hacmini birlikte mi hesaplamalıyım?

2. PS seçimini büyük tercih etsem bir sakıncası var mı (Örn. Aqua Medic tf1000), yoksa net değerlere göre mi seçmeliyim?

3. Akıntı motor hesabını neye göre, nasıl ve kaç adet oalrak yapmalıyım?

4. Sump içerisine 'şunu da ilave etsen iyi olur' dediğiniz malzeme/ekipman var mıdır?

5. Diğer önerileriniz?

Şimdiden teşekkürler.

TF 1000 iyi seçim. İç akıntıyı tank içinde ölü bölge bırakmayacak şekilde ve beslemek istediğiniz canlıların ihtiyacına göre belirlemeniz gerekir. Neler beslemeyi düşünüyorsunuz? Yer varsa buharlaşan suyun takviyesi için denge tankı ve su ekleme ünitesi koyabilirsiniz.

merhaba ben bişey sormak istiyorum, bi başlığa daha yazdım ama, bana bir akvaryum gösterdiler sump u ısıtıcısı falan arkasında hepsi içinde oluyomuş,, 80 litre 200 tl dedi,, acaba öyle bi akvaryum mu alayım yoksa 100 ltre dikdörtgen sumplu bi akvaryum mu alayım sizce?

Meraba

''Dikkat edilmesi gereken derin su mavi isik efektinin saglanabilmesi maksadi ile 50/50 oraninda beyaz ve aktinik lamba kullanilmasidir.'' yazmışsınız.

Bende bu günlerde bu konuyu düşünüyorum. Boyu hs 60 hazır sistem kullanıyorum ve aydınlatmasını modifiye edicem. Akvaryumun eni 50 cm. Bu yüzden uygun T5 bulmakta sıkıntı yaşıyorum. Sera nın ve sylvian ın aqua star T5 leri uyuyor. 45 cm 24w. Sizin yazdığınız yazıya göre 2 x sera deep sea aktinik ve 2 x sera blue sky royal 12.000 K kullanmam uygun olacak sanırım.

merhaba ben bişey sormak istiyorum, bi başlığa daha yazdım ama, bana bir akvaryum gösterdiler sump u ısıtıcısı falan arkasında hepsi içinde oluyomuş,, 80 litre 200 tl dedi,, acaba öyle bi akvaryum mu alayım yoksa 100 ltre dikdörtgen sumplu bi akvaryum mu alayım sizce?
Bence alacağınız akvaryumun aydınlatma sistemlerine uygun olmasına ve ayrı bir sump ının olmasına dikkat edin. Yoksa ileride sizde benim gibi ps ve aydınlatma konularında sıkıntı yaşayabilirsiniz. Uygun ekipman bulmak zor oluyor, bulunsa bile modifikasyon gerektiriyor.

hım anladım, yani o şekilde hazır olan akvaryumların sumpları yeterli olmuyo mu? ben çok fazla mercan falan beslemeyi düşünmüyorum zaten,, anemon düşünüyorum simdilik çünkü bu benimilk akvaryumum olucak acemiyim.

hım anladım, yani o şekilde hazır olan akvaryumların sumpları yeterli olmuyo mu? ben çok fazla mercan falan beslemeyi düşünmüyorum zaten,, anemon düşünüyorum simdilik çünkü bu benimilk akvaryumum olucak acemiyim.
Hemp sump hacimleri hemde aydınlatmaları yeterli olmuyor. Bir de siz anemon beslemek istiyorsunuz anemonlar çok iyi ışık ve sabit su değerleri ister. Küçük hazır sistemlerin aydınlatması yetersiz gelebilir ve su değerlerini sabit tutmak ta zorlanabilirsiniz. Akvaryumunuzu ileriyi düşünerek alın bence. Sonra değiştirmeniz gerekebilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba, (32x29x30) 30 lt akvaryumum var aynı şekilde bahsettiğiniz gibi maliyetler açısından gerçekten daha iyi ama dediğiniz gibi hassas oluyorlar ama çok keyifli herşey yolunda sorun yok çok sükür. aklıma takıldı bende sormadan edemedim stamp içinde havalı sistem ps var sorun çıkarırmı ? yazdığınızdan öyle anladım. teşekkürler.

Kullanılabilecek mercanlar hakkında da biraz bilgi alabilirsek çok süper olur.

Teşekkürler...

Çok güzel bir paylaşım olmuş 80X50X50 akvaryum için 24wx6 ışık sistemi olurmu yeterlimi mercan ve balık olacak

db7d20fb17e8f6ca7f1868fb9b809fe1.jpg
463745c1b32562caa12c3ccc4181f7c7.jpg
683919ad5b148c6bab246a44e92e55e0.jpg
e6cb2df2847fb6041de3b13ed4740003.jpg
Merhaba oğlumun yoğun istekleri ve benimde yıllardır kurmak istediğim ufak 47*22*26 boyutunda akvaryumu kurdum.Ama pek bir bilgim yok içinde kendi filtresi var çıkabiliyor 30lt ye göre birde protein skimer var dalga içinde resimde görülen bir motor koydum bu gün 2. gün değerleri seranın test kiti ile ölçtüm ph 8 kh 15 gh >16 no3 :0 no2:0 çıktı tabi bunlar ne anlama geliyor hiç bir bilgim yok içinde canlı kaya var yorum ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler...

af3187d4ecf9cfcdf56315f497bc85ff.jpg
2262e1f7b0ab4d34d8a192f245b5cfe6.jpg
birde şimdi çektim bunları kayaların üzerinde bu beyaz şeylerden var ikisi farkli nedirler heralde kaya ile geldiler zararlımıdırlar.Birde içine canlı nekadar süre sonra koymalıyım

Çok güzel bilgiler saol

Konu görüntüleyen kullanıcılar