Keşfet

Kurulum Sırasında Yapılması Gerekenler

MostlyHarmless

Yeni Üye
Ad Soyad
MostlyHarmless
Herkse Merhaba,
50*40*40 ölçülerinde yeni kurulum gerçekleştiğim tank için;

Kum olarak mercan kırığı kullandım, Aquaforest tuz ilave ederek diatom sürecinin başlamasını beklemekteyim(12 Gün oldu kurulalı).dünde bakteri oluşumu için aquforest BIO S takviyesine başladım.Bu süre zarfında ekipman olarak refraktometre eksik olduğu için hangi cihazın alınmasını öneririzsiniz? vede bu süre zarfında ilerleme olarak daha neler yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyayı görüntüle 62703

bakteri girmişsiniz ufaktan yemleme yapın bence, bakterinin yiyeceği birşey olsun. kuma karides de gömülebilir. refraktometre önemli hidrometreler de var ama ucuza kaçmayın derim. ısıyı 24-28 arası tutup diatom beklemekten başka yapacak pek birşey yok. ışığı çok fazla yakmanıza gerek de yok 3-4 saat yeter.

Ozmin bilgi için Teşekkürler  Bakterilerin yemlenmesi için tavsiye edebileceğiniz bir marka veya model var mı?

refraktometre de 0-10  veya 0-20 hassasiyetlerinden hangisi olmalıdır?

Selam kitler için hangi markayı önerirsiniz?

Hocam Diyatom sürecinden sonra hangi aşamalarla ilerlemek gerekiyor, şuan suyun tuzluluk  değeri 1025 olarak ölçtüm.

nitrit ve amonyak "0" ölçtükten sonra conch ve snail girilebilir

Salifert için piyasada Amonyak Test kiti bulunmuyor,  Sera markası nasıl testlerde önerir misiniz? 

Diyatom  süreci bir türlü başlamadı, hızlandırmak için ne yapabilirim, tavsiyeniz var mı? Bakteri kültürünü yaklaşık 1 haftadır uyguluyorum.Bakteriler için ufak parçalar halinde karides de vermekteyim.

kaya kum su hersey sifir kurulduysa bir ayi gecebilir dongu, bir ay civarinda nitrat nirtit ve amonyakin sifirlanip diatomun olusmuş olması gerekir. tuzlu suda isler biraz yavas ilerler

Kullanımda olduğum tank için soft coral beslemek için uygun fiyatlı aydınlatma öneriniz varmı?(50*40*40)

Bakteri giriş yapılalı  2 hafta oldu ve son 2 gündür bakteri girişi yapmıyorum, kayalarda aşırı yosunlanma yok hatta yok denilecek kadar az, ama suyun rengi bulanıklaştı.
Nasıl ilerlemek gerekiyor tanka dönmeye başlayalı 1 ay oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 62949

Moderatör tarafında düzenlendi:
test yaptınız mı? nitrit ve amonyak sıfırlandıysa conch snail girin

nitrit ve amonyak değerleri yüksek çıktı nasıl düşürebilirim.

zamanla düşecek müdahale etmeyin, skimmer çalışsın yeter

bakteri oturdukça sıfırlanacak sonrasında temizlik ekibi girilecek

kac litre hacim ve kac kilo kaya var, sanki az gibi. diatom var beklemekten baska yapacak birsey yok

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar