Keşfet

Kurulum Sırasında Yapılması Gerekenler

80 Litre tank, 10-15 kg arası kaya bulunmakta,

Amonyak seviyesi düştü ama suda aşırı bulanıklık var, nitrit değerinin düşmesini bekliyorum. Neyi yanlış yapıyorum bilemedim.

Merhaba Bulanıklığı su değişimi yaparak çözdüm, şuan tank içerisine 4 adet Conch 2 adet turbo snail yükledim,çalışmalara başlantı, sonraki aşamada ne yapmalıyım?

Ekli dosyayı görüntüle 63139

iki ucuz balık girin, yaşayabilirler. balık varken su daha iyi oturur. baktınız balık da sağlıklı  devam ediyor sonraki aşamada kolay mercanlar girersiniz.

birkaç ay testlerle gözlemleyin ani canlı girişi, büyük su değişimi vb. müdahale yapmayın biyolojik hayatın oturması birkaç ay alır

iki ucuz balık girin, yaşayabilirler. balık varken su daha iyi oturur. baktınız balık da sağlıklı  devam ediyor sonraki aşamada kolay mercanlar girersiniz.

birkaç ay testlerle gözlemleyin ani canlı girişi, büyük su değişimi vb. müdahale yapmayın biyolojik hayatın oturması birkaç ay alır
Ucuz balıklara örnek isimler var mı? en uygunu palyaço balığı galiba

yerli palyaço aynen, ama çok da dayanıklı değiller

şuan balığa zarar verir mi  bu durum ne yapmam gerekiyor? Sera test kitini kullanıyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba, renk skala kartlı nitrat testlerde genelde 0-5-10 gibi değerler okunur; 0,25 gibi değerleri ancak dijital testlerle saptayabilirsiniz.Sanırım nitratınız 0,25 ppm değil 25 ppm. Sera'nın resmi sitesinde bulunan renk kartında verdiği değerler de 0-10-25-50-100 ppm aralarında.(mg/L : ppm aynıdır)

Merhaba,
Kutuda çıkan renk kartı bu resimdeki gibidir, ölçümlerim 3 adet damlalık 1 adet toz olarak bulunmakta, 6 adet damlalıklardan 1 kaşıkta tozdan koyup rengini karşılaştırmaktayım anlatımına göre

Ekli dosyayı görüntüle 63185

Merhaba,
Kutuda çıkan renk kartı bu resimdeki gibidir, ölçümlerim 3 adet damlalık 1 adet toz olarak bulunmakta, 6 adet damlalıklardan 1 kaşıkta tozdan koyup rengini karşılaştırmaktayım anlatımına göre

Ekli dosyayı görüntüle 63185
Doğru adımları uyguladığınızda renk 25mg/L üstündeki renge yakın ise nitrat seviyeniz budur.

Gördüğünüz gibi 0.25 gibi bir değer yok skalada.

25ppm yeni kurulmuş ve yeni 1 adet s boy palyaço eklenmiş bir tank için fazla.

En sık karşılaşılan senaryolar:ya bakteriler veya balık için fazla yemleme yaptınız veya ölü/iyi kürlenmemiş kaya,kum kullanımından doğan bir nitrat salınımı var.

Daha önce yaşadığınız su bulanıklığı amonyak veya bakteri papulasyonunun hızlı artışından oluşmuş olabilir.

Balığınızı yeteri miktardan fazla yemlememeye dikkat edin haftalık su değişiminden sonra nitrat seviyenizi ölçün.Renk açılıyorsa ek bir önlem almadan devam edilebilir.Test rengi gittikçe koyulaşıyorsa buradan paylaşıp çözüm yolu tartışılabilir.

Palyaçolar bazen sağlıklı da olsa bir köşeyi mesken tutup oradan yem alma dışında ayrılmayabiliyor.Bu davranışından sağlık çıkarımı yapmak yanıltıcı olabilir

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba şuan nitrat değeri sıfırlandı 2 adet su değişimi yaptım toplamda 25 Lt kadar 1 hafta arayla, şuan tank içerisine 2 adet zoa koydum, halen tek balıkla devam ediyorum :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar