Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Su değerlerinizi kontrol edip buraya yazarsanız daha verimli bir sonuç alırsınız. Tankı kuralı ne kadar oldu ? Nasıl bir su kullandınız ? Işığınızı değerleri tankınıza göre uygun mudur ? Sanırım mercan olarak zoa var yani yanlış görmediysem. Sürekli kapalıysa bu şekilde direkt su değeri diyebiliriz. Kolay gelsin..
Su değerlerinizi kontrol edip buraya yazarsanız daha verimli bir sonuç alırsınız. Tankı kuralı ne kadar oldu ? Nasıl bir su kullandınız ? Işığınızı değerleri tankınıza göre uygun mudur ? Sanırım mercan olarak zoa var yani yanlış görmediysem. Sürekli kapalıysa bu şekilde direkt su değeri diyebiliriz. Kolay gelsin..
Tankı kuralı hemen hemen 35 -40 gün kadar oldu. Kurulumu erikli damacana su ile yaptım. Daha sonra silikat reçineli osmos cihazı aldım onunda daha su değişimi yapmadım bu hafta yapacağım. Aydınlatma 24w*4 hopar armatür t5 floresan 2 mavi 2 beyaz(10 000k)
Mercanı arkadaşım deneme amaçlı koyduk gözlemlemek için. Normalde ışık kapalıyken kapalı, ışığı açtığımda ise yavaş yavaş açılıyor ama tüm tüpler değil.
Elimde tet kiti yok yakın zamanda salifertin test kitlerini alacağım
akkadaşım senin akvaryumunda birşey yok banakalırsa onlar kolarina alg sen düzenli su değişimlerini yap gerisi kendiliğinden olur hiç akvaryumun düzenini kurcalama
akkadaşım senin akvaryumunda birşey yok banakalırsa onlar kolarina alg sen düzenli su değişimlerini yap gerisi kendiliğinden olur hiç akvaryumun düzenini kurcalama
Bir süre takip edip gözlemleyeceğim, bakalım neler olacak. Zaten olmazsa olumlu bir durum mecbur baştan kuracağım
Kaliteli kaya dediğiniz nasıl oluyor onu anlayamadım
Bir süre takip edip gözlemleyeceğim, bakalım neler olacak. Zaten olmazsa olumlu bir durum mecbur baştan kuracağım
Kaliteli kaya dediğiniz nasıl oluyor onu anlayamadım
Benden de tavsiye her söylenilen şeye kulak asmayın forumda dünya kadar bilgi var boş vakitlerinizde karıştırırsanız çok şey öğrenebilirsiniz hepimiz forumlardan birşeyler öğrendik tankınızda büyütülecek birşey yok ama damacana su işi biraz sakat olmuş;( haftalık su değişimiyle devam edin herşey yoluna girecektir
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bende damacana ile kurdum ayni bu şekilde başladı. Kendi tankımı gördüm.
Ama ben anlamadan devam etmiştim hatalara.
Suan büyük bir sorununuz yok. Hele ki tank restlemeye aşırı uzaksınız. Baştan da kursanız yine ayni şey olacak. Önemli olan gelip ; geldiği gibi gitmesi.
Bende damacana ile kurdum ayni bu şekilde başladı. Kendi tankımı gördüm.
Ama ben anlamadan devam etmiştim hatalara.
Suan büyük bir sorununuz yok. Hele ki tank restlemeye aşırı uzaksınız. Baştan da kursanız yine ayni şey olacak. Önemli olan gelip ; geldiği gibi gitmesi.
Ben ro lu su ile kurmama rağmen cyno ile tanistim ne yaptiysam yayilmaya devam etti en sonunda antibiyotik kullandim ve 3 gun icerisinde yok oldu mercanlarimda ve 1 adet palyaco vardi hicbir yan etkisi olmadi formlarinda düşuş yasamadm cokta korkucak brsy oldugunuda dusunmuyorum antibiyotik kullanmamin ama !!!sonrasinda su degisimi yapip kesinlikle biodigest kullandim .kullandiğim antibiyotik enfexia 500mg genis spektrumlu ilactan 400 lt akvaryuma 1 tanenin yarisini akvaryum suyunda eritip doktum 3 gunde kurtuldum ...ortalama 1 ay once basimdan gecti