Keşfet

Lüften yardım Cyano

Merhabalar akvaryumunuzu yeni kurdunuz anladığım kadarı ile.1-2 ay akvaryuma dokunmayınız su değişimi yapmayınız! Yapacağınız su değişimi mevcut durumu dahada kötüye götürecektir! lütfen kendi haline bırakınız dışarıdan müdehale etmezseniz bu tür sorunlar kendiliğinden çözülecektir.Bir kaç ay sonra genel bir temizlik yaparsınız camları temizlersiniz yolunuza problemsiz devam edersiniz.Şu an yapacağınız her müdeale sadece akvaryumun oturmasına engel olmakla beraber süreci uzatmaktan başka ve tankınızın dengesini bozmaktan öteye geçmez.Sabırlı olursanız sonuç iyi olacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadasım senin akvaryumun bir döngüden geçiyor bunada cylec dönrmidenir 4 ila 6 hafta sürer bu her yeni akvaryumda olur ister damacana su olsun isterese ozmos hiç farketmez bu yasunlar gün geçtikçe akvaryum kendi eko sistemini yerinene oturtukça bunlar kendiliğinden yok olacaktır yerlerine yeşilimsi yosun ve daha sonrada colarin alg oluşucak yani kırmızı veya pembemsi sen bu arada eko sistemi desteklemen için 15 günde bir düzenli olarak biodiges ve bio optim kulanarak sistemdeki bakteri popilasyonunu oturtacaksın 4ila 6hafta sonra kahve renkli yosunlar gittiği zaman sistem oturmuş olur ve  yüzde 20 ila30 su değişimi yaparsın olur biter acele yok bu iş sabır isteyen bir iştir. iyi tuzlu günler

Bu durumda bioptim basarsanız asla sorunsan kurtulamazsınız. Her sabah kalktığınızda büyümüş olur  

Benden söylemesi. 

yanılıyorsunuz bakteri kültürü girisine devam edilirse hem süreç hızlanır hemde akvaryumun bakteri sistemi oturmuş olur

akvaryumu zaten ayakta tutan bakteri kolenileridir nekadar sağlam bakteri kolenisi olusturursnız akvaryumun temeli okadar sağlam olur

bakteri biodigesttir. Bunu kurulumda 1 kere kullanmak bile (Göreceli olarak) yeterli gelmektedir. Hadi o konuda bişey demiyorum ama...

Bioptim dediğiniz madde; geniş kapsamlı nutrient , besindir. Balıktan yosuna , kayadan cyanoya her bir yaşam biçimine yarayacak bir katkıdır. Bizim amacımız onun aç kalması iken onu daha çok beslemiş oluruz. içerisinde geniş kapsamlı besleyici mevcuttur , çiçek büyütür gibi cyano, sakal yosun büyütürüz. 

Bu gibi durumlarda , eğer balık bile çok fazla yoksa birkaç gün hiç yemlememe, veya çook çook az yem atmak hep ön planda olur, sebebi ise yemin istenmeyen yaşam biçimini beslemesidir. 

işte bioptimde bu yemden çok daha fazlası var maddesel olarak .

sıkıştırılmıs winrar dosyası gibi bir yem skalası :D  

Konu görüntüleyen kullanıcılar