Keşfet

Mercanları Renklendirme

Gelişmeleri merakla bekliyorum.

guzel bi ceviri olmus tesekkurler . ama benim bi sorunum var onu sorayım bari buradan . su degerlerim 1025 tuzluluk. ca 380 mg 1400 kh 6 sıcaklık 26 nitrat 0 fosfat yuksek. fosfat epeydir yuksek . hic dusuremiyorum . 1 hafta psyi toplatmadım su degişimleri yaptım hatta bir kutu fosfix dahi bitirdim ama fosfatı bi turlu dusuremedim . uzun zamandır bu boyle. bi sıkıntı yasamadım ( cok buyuk) . bir ara yosunlanma problemi yasadım su degişimleri ve dolabella sayesinde baya azalttım. simdi sorum su canlılarımda cok buyuk bir sıkıntı gormememe ragmen bir acromun alt kısmından beyazlamaya basladı . bu sorun potasyum eksikliğimidir?? (yukardaki yazıya istinaden dusundum ) yada ne olabilir. yorumlarınızı bekliyorum . acro tam gitmedi ama beyazlama yarıyı gecmeye basladı.. tesekkurler.

Fraglaman gerekebilir o mercanı. Kh ın sıkıntılı çok dalgalanıyorsa bu tür şeyler gözükür. Kh ı 7-8 arasına getirin yavaşça. Günlük artış 1 Kh ı geçmesin. Bu Kh ınızda ph dalgalanmasıda rahatsız eder mercanı. Fosfat çokluğu önce renk koyulaşması yapar. Bu kadar katı fosfat rejimine gerek yok, önerilenin yarısı kadar Rowaphos kullanmak reaktörde yeterli olur. Ama bu verilerde Kh sıkıntınız var gibi.

Sevgili Captein.

Telefondan girdiğim için adınızı göremiyorum kusura bakmayın. Nitrat 0 olması dikkatimi çekti limitasyon varsa fosfat ne yaparsanız yapın düşmeyecektir. Önce nitratı biraz yükseltin sonra ikisini birlikte düşürün. Deniz bey Kh ı söylemiş zaten beyazlama büyük ihtimal düşük Kh'tan olabilir

Evet nitratı yükseltmem lazım ama onuda yukseltemiyprum kh su an ölçtüm 6.8 . Balık yüküm olmasına rağmen nitrat yükselmiyor. Sorunum fosfat fazlalığımı kh düşüklüğümü nitrat düşüklüğümü potasyum düşüklüğümü çözemiyorum :(

iPhone 5S 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

potasyum nitrat kullanın

Bende potasyum nitrat yok elinde fazla olan varmı ? :)

iPhone 5S 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Tatlı su akvaryumcularına git onlarda vardır. yoksa karaköyde varmış ama yerini bilmiyorum. Eser bilir. Kardelen

Toplu alayım deme belli miktarın üstünde CIA in listesine girersiniz :)  Amonyum nitratlada karıştırmış olabilirim :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar